Transportministeriet

Transportministeren sætter nattog på europæisk dagsorden

Del

Transportministeren søger nu endnu mere samarbejde med sine europæiske kolleger for at få flere nattog, fordi den nuværende tyske organisering af togdriften kan sætte en stopper for udviklingen af nattogstrafikken i Europa.

De natlige togture gennem Europa har mødt en stopklods i Tyskland. Den tyske regulering betyder nemlig, at togdrift på offentlige kontrakter ikke kan udbydes på de lange ruter, som der er behov for til nattog. Senest har Trafikverket offentliggjort, at der ingen bydere er til nattogsruten Malmö-Bruxelles via Köln.

- Nattoget er og bliver et godt og grønt alternativ til den lange biltur eller korte flyrejse i Europa. Vi har en fælles europæisk udfordring med at skabe gode rammer for nattogsdrift. For eksempel er det ifølge de tyske regler ikke muligt at støtte togture over 50 kilometer. Jeg vil drøfte muligheden for at få fjernet denne hindring med mine europæiske kolleger ved næst givne lejlighed, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Transportministeriet arbejder sammen med Trafikverket for at etablere nattogstrafik fra Sverige gennem Danmark og videre ned i Europa. Svenske SJ skal nu køre Stockholm-Hamborg, men der har altså ikke været budt på ruten Malmö-Bruxelles.

Derfor har transportministeren kontaktet sin svenske ministerkollega Tomas Eneroth, og de har sammen besluttet at arbejde for at løse problemet.

- Vi er nødt til at have en dialog om det her på europæisk plan, hvis vi skal finde en løsning på problemet. Der er en stigende opmærksomhed på muligheden for at rejse i Europa, uden at det skal foregå i et flysæde og det bør vi gribe. Jeg har haft en god snak med min svenske kollega, og vi er enige om, at vi har en fælles interesse i at sætte skub i nattogene og skabe de nødvendige rammer, siger transportministeren.

Nøgleord

Information om Transportministeriet

Transportministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K

41 71 27 00http://www.trm.dk

Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet

Kommissionen offentliggør vigtig afgørelse vedrørende PostNord10.9.2021 15:07:54 CEST | Pressemeddelelse

EU-Kommissionen har nu endegyldigt fastslået, at en intern kapitaloverførsel på 3.5 milliarder svenske kroner fra PostNord til Post Danmark er sket på markedsvilkår og derfor ikke udgør statsstøtte. Samtidig er det afgjort, at kapitaltilførsler fra den danske og svenske stat til PostNord på i alt 667 millioner svenske kroner ikke kan godkendes som overførsler, der er sket på markedsvilkår.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum