Aabenraa Kommune

Transportministeren og Aabenraas borgmester drøfter havneudvidelse

Del
Borgmester i Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen, fik mulighed for at drøfte havneudviklingen i Aabenraa med transportminister, Thomas Danielsen, der lagde vejen forbi rådhuset i Aabenraa.

Torsdag formiddag mødtes Danmarks transportminister, Thomas Danielsen, med Aabenraa Kommunes borgmester på rådhuset i Aabenraa, hvor de drøftede en række forskellige transportrelaterede emner, ikke mindst vigtigheden af en udvidelse af Ensted Havn.

- Transportministeren og jeg drøftede udviklingen af havnen i Aabenraa, da et enigt byråd i Aabenraa Kommune netop arbejder for at videreudvikle en aktiv og bæredygtig erhvervshavn i Aabenraa af national og international betydning, siger Jan Riber Jakobsen.

Aabenraas havn er i forvejen vigtig for leveringen af råstoffer til både byggerier og landbrug, og ikke mindst til udskibning af store vindmølledele, og i fremtiden kan der blive endnu mere travlt i havnen.

- Havnen oplever en stigende efterspørgsel. Derfor er der et behov for, at der foretages store investeringer i en udvidelse af Ensted Havn, så havnen også fremover kan spille en afgørende rolle for forsyningssikkerheden. Helt konkret er der behov for, at havnen i fremtiden kan håndtere stadigt større komponenter. Desuden vil det kommende PtX-anlæg producere brændstof, som skal sejles til andre dele af verden, så der vil i fremtiden uden tvivl være mere aktivitet på havnen, siger borgmester i Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen.

Transportminister Thomas Danielsen og borgmester Jan Riber Jakobsen drøftede derudover den kommende motorvejsbro i Padborg med statslig medfinansiering, som blev en realitet efter det lykkedes at overbevise Folketinget om nødvendigheden af broen, i tæt samarbejde med de syddanske trafikordførere og medlemmer af Transportudvalget. Byrådet i Aabenraa Kommune besluttede allerede i 2021 at afsætte 25 millioner kroner til motorvejsbroen for at sikre udviklingen af transportområdet i Padborg til gavn for erhvervslivet.

Til sidst berørte borgmesteren og transportministeren muligheden for, at staten kan være med til at forbedre forholdene på togstationerne i Aabenraa Kommune, hvor der især har været ytret et ønske om at få bygget en elevator og forbedret adgangen til toiletterne på stationerne i Rødekro og Padborg.

Kontakter

Jan Riber Jakobsen
Borgmester, Aabenraa Kommune
Tlf. 29 32 25 30
Mail: jrj@aabenraa.dk


Jonas Fievé
Kommunikationskonsulent, Aabenraa Kommune
Tlf. 24 91 79 28
Mail: jfie@aabenraa.dk

Billeder

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum