Forsikring & Pension

Traktorer og entreprenørmaskiner forsvinder i den blå luft

Del

Forsikringsbranchen opfordrer til at have fokus på at forebygge tyverierne. Der blev stjålet 452 traktorer og entreprenørmaskiner sidste år. Det er en kraftig stigning i forhold til året før. Kun 12 af dem blev fundet igen.

452 stjålne traktorer og entreprenørmaskiner i 2020
fordelt på politikredsene. Note: 26 af de 452 tyverier kunne ikke stedbestemmes ud fra de givne data. De er derfor ikke taget med i oversigten over politikredsene.
452 stjålne traktorer og entreprenørmaskiner i 2020 fordelt på politikredsene. Note: 26 af de 452 tyverier kunne ikke stedbestemmes ud fra de givne data. De er derfor ikke taget med i oversigten over politikredsene.

I 2020 gik tyve i højere grad end tidligere efter traktorer og entreprenørmaskiner. Der blev stjålet 452 stk. Til sammenligning var tallet 165 stk. i 2019. 

- Det er en voldsom stigning, og vi opfordrer både private og firmaer til have ekstra fokus på at forhindre tyverierne. Store værdier forsvinder op i den blå luft, og både ud fra et økonomisk og et bæredygtighedssynspunkt er det rigtig skidt, siger underdirektør Pia Holm Steffensen, Forsikring & Pension.

Meget få af de forsvundne traktorer og entreprenørmaskiner bliver nogensinde fundet igen. Kun 12 af de 452 stjålne i 2020. Det hænger sammen med, at de sjældent er let genkendelige via nummerplader, som biler er det, og heller ikke har startnøgler, der er svære at kopiere eller komme uden om.

- Der sker formentlig det, at tyvene om natten henter traktorer og entreprenørmaskiner, der står på byggepladser eller står ude der, hvor de skal bruges næste dag. De bliver så stjålet og trukket op på fx en ladvogn og kørt bort, siger Pia Holm Steffensen.

De mest tyvetækkelige maskiner er ikke store tunge bulldozere, men fx minilæssere, minigravere og traktorer.

Tyverierne finder sted overalt i Danmark. Mange på Sjælland, men også Jylland og Fyn er hårdt ramt. Bornholm gik derimod helt fri i 2020.

Det er F&P’s koordinationsafdeling (Udredning), der har samlet tallene ind for forsikringsselskaberne i forbindelse med efterlysning af stjålne køretøjer.

Fokus på at forebygge tyverierne

Gode råd kan gøre det det svært for tyvene at stjæle traktorer og entreprenørmaskiner:

  • Opbevar nøglerne under sikre forhold og gerne i et aflåst skab. Opbevar dem ikke i umiddelbar nærhed af maskinerne frit tilgængeligt
  • Lad kun maskiner stå ude, hvis ikke andet er muligt. Kør fx traktoren ind i maskinhuset i stedet for at lade den stå på marken efter fyraften
  • Parker maskinerne, så de er mindst synlige fra vejen
  • Sørg for solid indhegning og tyverisikring omkring maskinerne, når de står ude om natten på byggepladser og ved længerevarende vejarbejder
  • Vær kreativ med ”indhegning”:
    • Store og tunge entreprenørmaskiner – som er svære at stjæle - kan sættes til at spærre af, så tyvene ikke kan stjæle de mindre. 
    • En tung løftearm fra en kran kan ved fyraften sænkes ned og gøre det svært for tyvene at komme til eller fjerne en maskine
  • Brug mærkning eller GPS-udstyr, så maskinerne er nemmere at finde igen.

Kontakter

Jørgen Kjær Thomsen
Pressetelefon: 41919103

Billeder

452 stjålne traktorer og entreprenørmaskiner i 2020
fordelt på politikredsene. Note: 26 af de 452 tyverier kunne ikke stedbestemmes ud fra de givne data. De er derfor ikke taget med i oversigten over politikredsene.
452 stjålne traktorer og entreprenørmaskiner i 2020 fordelt på politikredsene. Note: 26 af de 452 tyverier kunne ikke stedbestemmes ud fra de givne data. De er derfor ikke taget med i oversigten over politikredsene.
Download
Lad kun traktoren stå ude, hvis ikke andet er muligt.
Lad kun traktoren stå ude, hvis ikke andet er muligt.
Download

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk/

Forsikring & Pension er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring19.5.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvordan man er forsikret, hvis man kommer til skade, når man hjælper sin ven med havearbejdet? Ved de, om man kan få erstattet sit vandtab efter en skjult rørskade, eller om forsikringen dækker, hvis man får stjålet sin mobiltelefon, fordi man har glemt den et offentligt sted.

Rundspørge: Motion med kollegaer fremmer arbejdsglæden21.4.2021 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Et flertal af danskere i arbejde bekræfter, at det højner både trivslen og arbejdsglæden, når medarbejderne kan motionere i arbejdstiden. Det viser en ny spørgeundersøgelse udarbejdet for Danmarks Sundeste Arbejdspladser – Initiativprisen 2021. Konkurrencen om de bedste sund-hedsinitiativer er nu åben, og alle kan både indstille og stemme om de bedste initiativer på landets arbejdspladser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum