Haderslev Kommune

Træning i varmt vand fastholdes

Del

Det vil fortsat være muligt at modtage gratis fysioterapi i varmtvandsbassinet i Vojens Svømmehal. Et enigt Udvalg for Sundhed og Forebyggelse har besluttet at fortsætte med ordningen.

Det vil fortsat være muligt at få træning i varmtvandsbassinet i Vojens Svømmehal. I foråret besluttede regionen at afskaffe det regionale tilskud til bassinleje for fysioterapeutisk holdundervisning, og det har fået flere borgere til at henvende sig til kommunen. Men de kan roligt slå koldt vand i blodet. Træningen i det varme vand fortsætter nemlig.

"Det er vigtigt for os som udvalg, at borgerne kan være trygge ved at ordningen fortsætter", siger formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, Preben Holmberg.

Udvalget for Sundhed og Forebyggelse har på sit seneste møde besluttet at fortsætte den nuværende ordning indtil udgangen af 2017. I mellemtiden vil udvalget følge udviklingen i omfanget og brugen af ordningen tæt. På den baggrund vil man gøre status i juni 2017. Det er et enigt udvalg, der står bag beslutningen, der gerne skulle skabe tryghed hos de borgere, der benytter sig af tilbuddet i Vojens.

"Vi ved, at nogle borgere og patientgrupper har stor gavn af træning i det varme vand. Derfor er vi enige om at følge op på ordningen næste år med det klare formål at sikre, at vi også i fremtiden vil kunne tilbyde træning i varmtvandsbassinet i Vojens Svømmehal."

Beslutningen om at fastholde tilbuddet om træning i varmtvandsbassin medfører en årlig merudgift for Haderslev Kommune på 60.000 kr.Kontaktinformation:

Direktør for Voksen- og Sundhedsservice, Charlotte Scheppan, tlf. 51 21 31 64.

Formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, Preben Holmberg, tlf. 24 44 40 55.

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum