Udenrigsministeriet

Tørnæs besøger Uganda og lancerer nyt landeprogram på 945 mio. kr.

Del

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs er i de kommende to dage på besøg i Uganda. Besøget vil bl.a. fokusere på Ugandas rolle som Afrikas største værtsland for flygtninge, piger og kvinders rettigheder og menneskerettighedssituationen i landet.

Ministeren lancerer også det nye landeprogram for Uganda (2018-2022) på 945 mio. kr. Landeprogrammet skal bidrage til udvikling af et stabilt og demokratisk Uganda.

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs siger: ”Dansk støtte til civilsamfundet, antikorruptionsinstitutioner, frie medier, forsamlingsfrihed og fremme af menneskerettigheder, herunder piger og kvinders rettigheder, er mere afgørende end nogensinde. Som mangeårig partner er Danmark stærkt engageret i netop disse områder og har derfor en solid platform for dialog med politiske aktører og arbejde for en fortsat fredelig og stabil udvikling. Det skal vi udnytte, og det vil jeg også gøre på mit besøg i Uganda.”

Under besøget vil udviklingsministeren mødes med Ugandas premierminister, Ruhakana Rugunda, for at drøfte Ugandas progressive flygtningepolitik, Ugandas rolle i en urolig region, samt den indenrigspolitiske situation. Udviklingsministeren vil desuden mødes med repræsentanter fra udvalgte statslige og ikke-statslige institutioner og drøfte tiltag for fælles indsatser mod korruption og for demokratisk udvikling med respekt for menneskerettighederne. Udviklingsministeren vil også besøge to unge kvinder, der har taget kampen op for piger og kvinders rettigheder og sikkerhed i Kampalas slumkvarterer. Den ene pige – Faridah – var også med, da udviklingsministeren i sidste uge deltog i FN’s generalforsamling i New York.

Med en massiv tilstrømning af flygtninge til Uganda fra bl.a. den Demokratiske Republik Congo og Sydsudan er Uganda med sine over en million flygtninge Afrikas største værtsland for flygtninge. Under besøget vil ministeren besøge et af de områder, hvor flygtninge integreres direkte i lokalsamfundene gennem bl.a. skoleadgang, adgang til arbejde, sundhed samt tildeling af landbrugsjord.

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs siger: ”Uganda yder en stor og vigtig indsats, når det kommer til at huse mennesker på flugt i nærområderne og særligt i forhold til at integrere dem i lokalsamfundene. Men de seneste års massive tilstrømning af flygtninge har sat landets åben-dør politik under pres. Det er derfor afgørende, at vi fra dansk side bidrager til at styrke en langsigtet indsats for både flygtninge og værtssamfund i Uganda. Med Danmarks nye landeprogram sætter vi yderligere handling bag de ord.”

BaggrundDanmarks landeprogram for Uganda 2018-2022 beløber sig til 945 mio. kr. og er struktureret omkring tre strategiske målsætninger: fattigdomsbekæmpelse; fremme af demokratiudvikling, god regeringsførelse og menneskerettigheder; samt støtte til Ugandas stabiliserende rolle i regionen. Programmet har et særligt fokus på unge og kvinder samt samtænkning af humanitære indsatser og ’det lange seje træk’, som langsigtet udvikling kræver.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Kofod til koalitionsmøde i Washington: Vi skal fastholde presset på ISIL14.11.2019 06:00:00 CETPressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod deltager i dag i mødet i koalitionen til bekæmpelse af ISIL i Washington D.C. Mødet er indkaldt ekstraordinært i lyset af den tyrkiske offensiv i det nordøstlige Syrien og for at drøfte vejen frem i forhold til bekæmpelsen af ISIL. Kofod siger: "Jeg er meget tilfreds med, at vi - bl.a. på dansk initiativ - ekstraordinært får samlet koalitionen. Kalifatet er besejret, men truslen er langt fra ovre. Vi skal fastholde presset. Det er helt afgørende, at de fremskridt, vi har opnået i bekæmpelsen af ISIL, ikke sættes over styr. Derfor vil jeg fremhæve behovet for, at den amerikanske tilbagetrækning i det nordøstlige Syrien ikke efterlader et tomrum, der giver ISIL et spillerum. Tæt koordination er altafgørende." Og fortsætter: "Tyrkiets offensiv i Syrien har alvorlige konsekvenser for civilbefolkningen og for bekæmpelsen af ISIL. Derfor har jeg fra starten fordømt den. Jeg vil benytte mødet til igen at opfordre Tyrkiet til at trække sine tropper ud af området og

Kofod til Paris Peace Forum: De internationale spilleregler må forsvares12.11.2019 06:00:00 CETPressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod deltager i dag i Paris Peace Forum. Forummet samler stats- og regeringschefer, ministre og højniveaurepræsentanter for internationale organisationer og civilsamfundet samt ledende forskere i Paris. Sammen skal de diskutere fælles løsninger på en række af verdens store udfordringer i lyset af den øgede geopolitiske rivalisering, globaliseringen, den teknologiske udvikling og klimaforandringerne. Et gennemgående tema for forummet er vigtigheden af at forsvare og udvikle det internationale regelbaserede samarbejde, der er under stigende pres.