Udenrigsministeriet

Tørnæs besøger Uganda og lancerer nyt landeprogram på 945 mio. kr.

Del

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs er i de kommende to dage på besøg i Uganda. Besøget vil bl.a. fokusere på Ugandas rolle som Afrikas største værtsland for flygtninge, piger og kvinders rettigheder og menneskerettighedssituationen i landet.

Ministeren lancerer også det nye landeprogram for Uganda (2018-2022) på 945 mio. kr. Landeprogrammet skal bidrage til udvikling af et stabilt og demokratisk Uganda.

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs siger: ”Dansk støtte til civilsamfundet, antikorruptionsinstitutioner, frie medier, forsamlingsfrihed og fremme af menneskerettigheder, herunder piger og kvinders rettigheder, er mere afgørende end nogensinde. Som mangeårig partner er Danmark stærkt engageret i netop disse områder og har derfor en solid platform for dialog med politiske aktører og arbejde for en fortsat fredelig og stabil udvikling. Det skal vi udnytte, og det vil jeg også gøre på mit besøg i Uganda.”

Under besøget vil udviklingsministeren mødes med Ugandas premierminister, Ruhakana Rugunda, for at drøfte Ugandas progressive flygtningepolitik, Ugandas rolle i en urolig region, samt den indenrigspolitiske situation. Udviklingsministeren vil desuden mødes med repræsentanter fra udvalgte statslige og ikke-statslige institutioner og drøfte tiltag for fælles indsatser mod korruption og for demokratisk udvikling med respekt for menneskerettighederne. Udviklingsministeren vil også besøge to unge kvinder, der har taget kampen op for piger og kvinders rettigheder og sikkerhed i Kampalas slumkvarterer. Den ene pige – Faridah – var også med, da udviklingsministeren i sidste uge deltog i FN’s generalforsamling i New York.

Med en massiv tilstrømning af flygtninge til Uganda fra bl.a. den Demokratiske Republik Congo og Sydsudan er Uganda med sine over en million flygtninge Afrikas største værtsland for flygtninge. Under besøget vil ministeren besøge et af de områder, hvor flygtninge integreres direkte i lokalsamfundene gennem bl.a. skoleadgang, adgang til arbejde, sundhed samt tildeling af landbrugsjord.

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs siger: ”Uganda yder en stor og vigtig indsats, når det kommer til at huse mennesker på flugt i nærområderne og særligt i forhold til at integrere dem i lokalsamfundene. Men de seneste års massive tilstrømning af flygtninge har sat landets åben-dør politik under pres. Det er derfor afgørende, at vi fra dansk side bidrager til at styrke en langsigtet indsats for både flygtninge og værtssamfund i Uganda. Med Danmarks nye landeprogram sætter vi yderligere handling bag de ord.”

BaggrundDanmarks landeprogram for Uganda 2018-2022 beløber sig til 945 mio. kr. og er struktureret omkring tre strategiske målsætninger: fattigdomsbekæmpelse; fremme af demokratiudvikling, god regeringsførelse og menneskerettigheder; samt støtte til Ugandas stabiliserende rolle i regionen. Programmet har et særligt fokus på unge og kvinder samt samtænkning af humanitære indsatser og ’det lange seje træk’, som langsigtet udvikling kræver.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

H.K.H. Kronprinsessen i spidsen for stort dansk fremstød i Texas8.2.2019 12:00:00Pressemeddelelse

Kronprinsessen rejser til Texas den 10. marts, hvor hun besøger Austin og Houston. I Austin deltager Kronprinsessen i et større dansk fremstød for de kulturelle og kreative erhverv på festivalen South by Southwest (SXSW). Herefter rejser Kronprinsessen til Houston, hvor Danmark og danske virksomheder oplever medvind inden for grøn energi og life science. Kulturminister Mette Bock ledsager Kronprinsessen under hele besøget.

Redegørelsesdebat om status for regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal6.2.2019 06:00:47Pressemeddelelse

For godt et år lancerede regeringen sin særlige indsats for religions- og trosfrihed og beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, og i dag gør udviklingsminister Ulla Tørnæs status for regeringens arbejde på området. Det sker ved en redegørelsesdebat i Folketinget. Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler i den forbindelse: ”Med redegørelsesdebatten i dag skriver vi Danmarkshistorie. Det er nemlig første gang, at Folketinget har en styrket beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, på dagsorden. Og en styrket indsats på området er helt nødvendig. Stadigt flere mennesker lever med væsentlige begrænsninger i deres religions- og trosfrihed, og i de seneste år har der været mange eksempler på decideret forfølgelse. Det gælder ikke mindst kristne minoriteter, hvor det anslås, at mere end 200 mio. kristne verden over er forfulgt. Jeg ser frem til at drøfte regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal med Folketinget. Red