Udenrigsministeriet

Tørnæs besøger Uganda og lancerer nyt landeprogram på 945 mio. kr.

Del

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs er i de kommende to dage på besøg i Uganda. Besøget vil bl.a. fokusere på Ugandas rolle som Afrikas største værtsland for flygtninge, piger og kvinders rettigheder og menneskerettighedssituationen i landet.

Ministeren lancerer også det nye landeprogram for Uganda (2018-2022) på 945 mio. kr. Landeprogrammet skal bidrage til udvikling af et stabilt og demokratisk Uganda.

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs siger: ”Dansk støtte til civilsamfundet, antikorruptionsinstitutioner, frie medier, forsamlingsfrihed og fremme af menneskerettigheder, herunder piger og kvinders rettigheder, er mere afgørende end nogensinde. Som mangeårig partner er Danmark stærkt engageret i netop disse områder og har derfor en solid platform for dialog med politiske aktører og arbejde for en fortsat fredelig og stabil udvikling. Det skal vi udnytte, og det vil jeg også gøre på mit besøg i Uganda.”

Under besøget vil udviklingsministeren mødes med Ugandas premierminister, Ruhakana Rugunda, for at drøfte Ugandas progressive flygtningepolitik, Ugandas rolle i en urolig region, samt den indenrigspolitiske situation. Udviklingsministeren vil desuden mødes med repræsentanter fra udvalgte statslige og ikke-statslige institutioner og drøfte tiltag for fælles indsatser mod korruption og for demokratisk udvikling med respekt for menneskerettighederne. Udviklingsministeren vil også besøge to unge kvinder, der har taget kampen op for piger og kvinders rettigheder og sikkerhed i Kampalas slumkvarterer. Den ene pige – Faridah – var også med, da udviklingsministeren i sidste uge deltog i FN’s generalforsamling i New York.

Med en massiv tilstrømning af flygtninge til Uganda fra bl.a. den Demokratiske Republik Congo og Sydsudan er Uganda med sine over en million flygtninge Afrikas største værtsland for flygtninge. Under besøget vil ministeren besøge et af de områder, hvor flygtninge integreres direkte i lokalsamfundene gennem bl.a. skoleadgang, adgang til arbejde, sundhed samt tildeling af landbrugsjord.

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs siger: ”Uganda yder en stor og vigtig indsats, når det kommer til at huse mennesker på flugt i nærområderne og særligt i forhold til at integrere dem i lokalsamfundene. Men de seneste års massive tilstrømning af flygtninge har sat landets åben-dør politik under pres. Det er derfor afgørende, at vi fra dansk side bidrager til at styrke en langsigtet indsats for både flygtninge og værtssamfund i Uganda. Med Danmarks nye landeprogram sætter vi yderligere handling bag de ord.”

BaggrundDanmarks landeprogram for Uganda 2018-2022 beløber sig til 945 mio. kr. og er struktureret omkring tre strategiske målsætninger: fattigdomsbekæmpelse; fremme af demokratiudvikling, god regeringsførelse og menneskerettigheder; samt støtte til Ugandas stabiliserende rolle i regionen. Programmet har et særligt fokus på unge og kvinder samt samtænkning af humanitære indsatser og ’det lange seje træk’, som langsigtet udvikling kræver.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Regeringen lancerer nyt regionalt stabiliseringsprogram for Syrien og Irak14.12.2018 06:00Pressemeddelelse

Udenrigsministeren og forsvarsministeren lancerer nu et nyt regionalt freds- og stabiliseringsprogram for Syrien og Irak, der dækker perioden 2019–2021. Formålet er at bidrage til en reduktion af regional usikkerhed, terrorisme, migration og den længerevarende flygtningekrise. Indsatserne vil imødekomme akutte stabiliseringsbehov og hjælpe til at sikre en varig fred i Irak og fremme en inklusiv politisk løsning på konflikten i Syrien. Udenrigsminister Anders Samuelsen siger: ”Koalitionen imod ISIL har drevet terrororganisationen ud af langt de fleste af de områder, de kontrollerede. Vi kan være stolte af den rolle, det danske forsvar har spillet i den opgave. Men indsatsen er ikke slut. Hvis vi skal bekæmpe ekstremisme og terrorisme i det lange løb, og hvis vi skal forhindre nye flygtningestrømme, er der behov for en stærk og dedikeret stabiliseringsindsats. Ellers risikerer vi, at ISIL vender tilbage om kort tid. Derfor er jeg glad for, at vi i dag kan løfte sløret for et nyt stabilis

Udenrigsministeren på besøg i Irak14.12.2018 06:00Pressemeddelelse

Som den første vestlige udenrigsminister siden den nye irakiske regerings tiltrædelse besøger Anders Samuelsen Irak. Under besøget har han diskuteret fremdriften i kampen imod ISIL og forsikret den irakiske regering om Danmarks fortsatte støtte i kampen mod terrororganisationer og stabilisering af de befriede områder. Udenrigsministeren opfordrede i samtaler med den irakiske præsident og udenrigsminister til, at den nye irakiske regering har fokus på at gennemføre nødvendige politiske reformer, sikre forsoning og reducere korruptionen. Endelig lancerede Anders Samuelsen det kommende danske stabiliseringsprogram for Irak og Syrien. Udenrigsminister Anders Samuelsen siger: ”Det er godt at se de positive fremskridt i Irak. Men kampen mod ISIL er ikke slut. Derfor har det også været vigtigt for mig at besøge Irak igen. Jeg havde lejlighed til at takke de danske udsendte fra forsvaret og politiet for deres store indsats. De står i frontlinjen i den klare danske støtte til kampen mod ISIL. D

Nu åbnes der for forsøgsfiskeri af blåmuslinger i Storebælt13.12.2018 07:00Pressemeddelelse

Fra årsskiftet bliver det muligt at fiske blåmuslinger i nye områder som et forsøg. Det skal være med til at give overblik over muslingebestandene. Nu bliver det muligt at fiske efter blåmuslinger i helt nye områder i Storebælt, når fiskeriminister Eva Kjer Hansen åbner op for et forsøgsfiskeri i den nordlige del af Storebælt. Samtidig udvides de områder til muslingefiskeri, der allerede foregår på den østjyske kyst.