Aalborg Universitet

Torben Möger Pedersen er nyt eksternt medlem af AAU’s bestyrelse

23.5.2017 10:17 | Aalborg Universitet

Del

Administrerende direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark, er blevet udpeget til eksternt medlem af AAU’s bestyrelse.

Torben Möger Pedersen. Foto: Ursula Bach/PensionDanmark
Torben Möger Pedersen. Foto: Ursula Bach/PensionDanmark

Administrerende direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark, er udpeget som nyt eksternt medlem af AAU’s bestyrelse. Torben Möger Pedersen bliver medlem i perioden 1. juni 2017 til 31. januar 2020. Han afløser Mette Davidsen-Nielsen, der på grund af jobskifte udtrådte af bestyrelsen med udgangen af december 2016.

- Torben Möger Pedersen besidder i kraft af sin brede profil, store netværk og lange erfaring med bestyrelsesarbejde en lang række kompetencer, der vil gavne Aalborg Universitet. Han har indblik i universitetssektoren, universitetets samarbejdspartnere og aftagere. I bestyrelsen ser vi meget frem til at samarbejde med Torben Möger Pedersen, siger bestyrelsesformand Lene Espersen.

Torben Möger Pedersen stammer fra Nordjylland, er cand.polit. og har siden 1992 stået i spidsen for udviklingen af PensionDanmark, der er et af Danmarks største pensionsselskaber. Desuden er han bestyrelsesformand for Danish Society of Education and Business (DSEB) og medlem af en lang række andre bestyrelser som for eksempel Arbejdernes Landsbank, Symbionfonden og Gigtforeningen, hvor han er næstformand. Han er desuden medlem af en række komiteer og advisory boards i World Economic Forum, UN Global Compact og OECD.

Ifølge det nyudpegede bestyrelsesmedlem ser han frem til at påbegynde arbejdet med Aalborg Universitet.

- Jeg ser frem til indsatsen i bestyrelsen for AAU, som er et af de mest dynamiske og innovative universiteter ikke bare i Danmark, men i Europa. Universiteterne står over for store og spændende udfordringer i de kommende år, hvor konsekvenserne af globalisering og digitalisering for alvor vil slå igennem. Her har AAU et meget stærkt udgangspunkt, siger Torben Möger Pedersen.

Enhver person har haft mulighed for at indsende begrundede forslag til kvalificerede kandidater til AAU’s bestyrelse. Ved fristens udløb var der indkommet forslag om i alt 41 kandidater, hvor bestyrelsen som indstillingsorgan indstillede Torben Möger Pedersen til posten, hvilket universitetets udpegningsorgan efterfølgende godkendte.

Rektor Per Michael Johansen glæder sig over det nye bestyrelsesmedlem.

- Jeg er meget glad for at få Torben Möger Pedersen med ombord. Han skal være med til at realisere AAU’s strategi Viden for verden. Med sin omfattende erfaring er han den helt rigtige til posten, og jeg glæder mig meget til samarbejdet, siger Per Michael Johansen.

Aalborg Universitets bestyrelse er sammensat af 11 medlemmer, hvoraf seks medlemmer er eksterne. To medlemmer vælges af og blandt universitetets videnskabelige personale, ét medlem vælges af og blandt det teknisk-administrative personale, og to medlemmer vælges af og blandt de studerende.

Foto: Ursula Bach/PensionDanmark

Nøgleord

Kontakter

Bestyrelsesformand Lene Espersen, tlf. 2327 6926, e-mail le@danskeark.dk

Billeder

Torben Möger Pedersen. Foto: Ursula Bach/PensionDanmark
Torben Möger Pedersen. Foto: Ursula Bach/PensionDanmark
Download

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Siden 1974 har Aalborg Universitet (AAU) leveret viden, udvikling og højt kvalificerede kandidater til omverdenen. Inden for uddannelse er universitetet kendt for sit problembaserede projektarbejde, PBL – også kendt som Aalborg-modellen – mens AAU er blandt verdens førende forskningsinstitutioner inden for bl.a. elektronik og energiteknik. Et af AAU’s særkender er også et omfattende samarbejde med erhvervslivet, og Dansk Industri fremhæver AAU som det gode eksempel på samarbejde mellem universitet og virksomheder. AAU havde i 2016 over 20.000 studerende og godt 3.500 medarbejdere fordelt på campusser i Aalborg, Esbjerg og København.

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

50 år 16. august 2017: Forskningschef Ruut Peuhkuri, Heksehøjen 5B, 4700 Næstved10.8.2017 11:23pressemeddelelse

Når Ruut Peuhkuri skal rense hovedet eller samle tankerne, er det bedste hun ved at cykle langs markerne på de små landeveje. Derfor springer hun flere gange om ugen på racercyklen i sit hjem i Næstved og cykler de 45 km til Køge St., hvorfra hun tager S-toget videre til Aalborg Universitet i Sydhavnen i København. Her har hun det seneste år været forskningschef hos Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) med ansvar for afdelingen Byggeteknik og Proces. Forskere søger hele tiden ny viden og denne viden findes især i mødet mellem de traditionelle forskningsdiscipliner og erhverv, mener Ruut Peuhkuri. Derfor er hendes ambition som forskningschef bl.a. at styrke samarbejdet mellem anvendt forskning på internationalt plan og den danske byggebranche. Ruut Peuhkuri er uddannet civilingeniør, har en ph.d. fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og er ekspert i bygningsfysik. Hendes forskning har især handlet om fugt i klimaskærmen, og hun har specialiseret sig i fugtdynamik og samspillet mellem

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum