Region Hovedstaden

Torben Dalgaard stopper i Region Hovedstaden

Del
Regionsdirektør Jens Gordon Clausen takker for Torben Dalgaards indsats som direktør for Region Hovedstadens Center for IT og Medicoteknologi og den vigtige transformation, som it-ledelsen har sat i gang for at indgå i partnerskab med hospitalerne

Direktør for Region Hovedstadens Center for IT og Medicoteknologi Torben Dalgaard har efter gensidig aftale med koncerndirektionen i Region Hovedstaden valgt at fratræde sin stilling.

Sundhedsvæsenet står med nogle meget store udfordringer. Vi bliver ældre, og vi får flere sygdomme. Samtidig har vi mangel på personale, så vi er nødt til at udvikle de rigtige digitale og sundhedsteknologiske løsninger i tæt samspil med hospitaler, leverandører og andre samarbejdspartnere på regionalt, nationalt og internationalt plan.

”Region Hovedstaden har i en årrække løftet sig på den digitale understøttelse af sundhedsvæsenet, men vi ser ind i, at digitale løsninger og teknologi får en endnu mere central placering i sundhedsvæsenet. Derfor er det nødvendigt at se på vores måde at arbejde med digitalisering og udpege nye kræfter til direktørposten,” siger regionsdirektør Jens Gordon Clausen. 

”Jeg vil gerne takke for Torbens mangeårige og store indsats for at udvikle regionens digitalisering og understøttelse af vores samlede sundhedsvæsen. Han har sammen med den øvrige ledelse i CIMT stået i spidsen for en nødvendig og spændende transformation af CIMT for at styrke partnerskabet med hospitalerne. En meget vigtig lære af Sundhedsplatformen var netop, at vores digitalisering skal meget tættere på behovene i den kliniske hverdag, så vi skaber nogle løsninger, der hjælper dem i deres daglige behandling af patienterne. Det vil jeg gerne udtrykke stor anerkendelse og respekt for,” siger Jens Gordon Clausen. 

Torben Dalgaard har været centerdirektør siden 2016.

”Efter mere end 12 år i Region Hovedstaden, heraf mere end 10 år i CIMTs direktion og de seneste godt seks år som øverste direktør, er det nu tid for mig at bruge mine kompetencer og min erfaring andre steder,” siger Torben Dalgaard.

Stillingen som direktør i CIMT opslås ledig i det nye år.

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Ny undersøgelse: Kronisk sygdom rammer socialt skævt28.3.2023 06:09:04 CEST | Pressemeddelelse

Stor undersøgelse viser, at borgere i hovedstadsregionen med kort uddannelse og uden arbejde har flere kroniske sygdomme som diabetes, KOL, slidgigt og angst. Den sociale ulighed er vokset for flere kroniske sygdomme. Ca. dobbelt så mange unge kvinder har i 2021 fået konstateret angst sammenlignet med 2013. Næsten hver tredje har kroniske smerter. Færre har depression; til gengæld rammes næsten dobbelt så mange kvinder som mænd.

Succesfuldt samarbejde fører nu til permanent First Responder-ordning ved hjertestop24.3.2023 08:30:00 CET | Pressemeddelelse

For at sikre borgerne en hurtig og effektiv livreddende hjælp ved hjertestop blev der i juni 2018 igangsat et samarbejde i form af et pilotprojekt mellem Hovedstadens Beredskab, Beredskab Øst, Tårnby Brandvæsen og Region Hovedstaden. Formålet var at sikre borgerne en hurtigere hjælp ved hjertestop, samt en mere optimal udnyttelse af ressourcer og kompetencer på tværs af redningsberedskaberne og sundhedsberedskabet. Efter en række gode resultater gøres samarbejdet – også kaldet First Responder-ordningen – nu permanent.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum