SEAS-NVESEAS-NVE

Topmøde på Sjælland 1. marts - GRØNT eller SORT Europa ?

Del

EU-parlamentsvalgets fire spidskandidater Morten Helveg Petersen (B), Morten Løkkegaard, (V) Nikolaj Villumsen (Ø) og Pernille Weiss (C) kommer i krydsild om de mest påtrængende klima- og energispørgsmål, når SEAS-NVE og Dansk Energi inviterer danskerne til klima- og energitopmøde i Svinninge den 1. marts.

26. maj skal danskerne stemme 14 kandidater fra Danmark ind i Europa-Parlamentet for de næste fem år. Valget er vigtigt og relevant for danskernes klimapolitiske fremtid, ikke mindst fordi mere end 30% af den lovgivning, der regulerer den danske forsyningssektor, kommer fra EU.

Europa-Parlamentet skal tage stilling til, om Europa skal være CO2-neutralt i 2050. Er det ambitiøst nok – eller urealistisk? Kan vi nå at bygge tilstrækkeligt med ladestandere, så du altid kan oplade din elbil? Hvordan og hvor hurtigt kan vi droppe gas, olie og kul? Hvor meget haster den grønne omstilling? Hvordan tiltrækker og fastholder vi udvikling af nye teknologier i Danmark? Og kan 14 danskere i EU-parlamentet overhovedet rykke noget ?

Dét og andre  påtrængende klima- energi- og sikkerhedspolitiske spørgsmål påvirker os alle i generationer.

Derfor inviterer SEAS-NVE og Dansk Energi til debatmøde og giver alle klima- energi- og sikkerhedspolitisk interesserede mulighed for at stille spørgsmål til spidskandidaterne og få svar på spørgsmålet: Hvad vil du helt konkret gøre, hvis danskerne stemmer dig til Bruxelles den 26. maj ?

Debatten finder sted Fredag den 1. marts 2019, fra kl. 14.00-16.00 hos SEAS-NVE, Hovedgaden 36 i Svinninge. Mød:

  • Morten Løkkegaard (V), EP-spidskandidat for Venstre
  • Morten Helveg Petersen (B), EP-spidskandidat for Radikale Venstre
  • Nikolaj Villumsen (Ø), EP-spidskandidat for Enhedslisten
  • Pernille Weiss (C), EP-spidskandidat for Det Konservative Folkeparti

Ordstyrer: Adam Holm

Program:

14.00 – 14.10 Velkomst ved Jesper Hjulmand, administrerende direktør i SEAS-NVE og formand for Dansk Energi

14.10 – 14.30 Hvordan når vi i mål med den grønne omstilling i Danmark og Europa?

14.30 – 15.20 Debat og spørgsmål fra salen

15.20 – 15.30 Afrunding ved Anders Stouge, viceadministrerende direktør i Dansk Energi

15.30 – 16.00 Let forfriskning

Tilmeld dig debatten her https://www.seas-nve.dk/koncernen/presse/nyheder/invitation-til-paneldebat senest den 28. februar.

For yderligere oplysninger:

Birgitte Hougaard, Pressechef Dansk Energi: bho@danskenergi.dk, mobil 35300478

Pia Rosager Dinesen, Media Relations Manager, SEAS-NVE: prd@seas-nve.dk mobil: 20221900

Nøgleord

Billeder

Information om SEAS-NVE

SEAS-NVE
SEAS-NVE
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00http://www.seas-nve.dk/

Om SEAS-NVE – en moderne andelsejet energi- og fibernetkoncern

I SEAS-NVE skaber vi energi til at leve livet. Vi ønsker at gøre energi til mere end blot en leverance - at være din bedste forbindelse, når det gælder den grønne omstilling og digitalisering. Det er dig, vi arbejder for, når vi tilbyder lynhurtigt internet og sikrer, at der altid er strøm i kontakten og lys på gaden. Og det er for at skabe værdi for dig, at vi lagrer energi fra vindmøller til fremtiden og skaber energirigtige løsninger i hverdagen. Vi er godt 1.000 medarbejdere og omsatte i 2018 for 7,3 mia. kr.

 

Følg pressemeddelelser fra SEAS-NVE

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SEAS-NVE

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum