Topledere ændrer cybersikkerhedsstrategi på grund af COVID-19
Virksomheder vil i højere grad end tidligere prioritere deres strategi for cybersikkerhed. Hele 96 % af alle topledere vil således justere deres cybersikkerhedsstrategi som en konsekvens af COVID-19. Det viser PwC’s årlige undersøgelse Digital Trust Insights 2021, hvor flere end 3.000 topledere og it-chefer tegner et billede af det aktuelle globale cyberlandskab.

Cybersikkerhed er et område i kraftig udvikling, og som i stigende grad bliver en større og mere integreret del af virksomhederes daglige processer. Den nye undersøgelse fra PwC viser således, at dobbelt så mange topledere og it-chefer (50 %) i år er mere tilbøjelige til at overveje cybersikkerhed i enhver forretningsbeslutning sammenlignet med 2019. Samtidig angiver over halvdelen (55 %) af it-cheferne at have fået et større cyberbudget, og det er selvom 64 % forventer en faldende indtjening.
“Undersøgelsen viser tydeligt, at cyberområdet får et stadig større strategisk og økonomisk fokus. Hver anden virksomhed har ansat flere fuldtidsmedarbejdere i it-roller på trods af en presset økonomi. Og det er helt nødvendigt med de rette kompetencer, hvis man som virksomhed skal have en effektiv cybersikkerhed, der kan følge med et trusselsbillede under konstant forandring,” siger Mads Nørgaard Madsen, partner og it-sikkerhedsekspert i PwC, og henviser i den forbindelse til virksomhedernes stigende fokus på og forandring af CISO-rollen (Chief Information Security Officer).
Flere og flere efterspørger CISO-rollen
40 % af toplederne og it-cheferne angiver desuden, at de har øget deres digitale ambitioner og påbegyndt cybersikkerhedsstrategier tidligere, end hvad de havde planlagt. Og det er her, at CISO-rollen er blevet vigtigere i forhold til at få virksomheden gennem den digitale transformation:
“I de større virksomheder ser vi en tydelig modning af CISO-rollen, der er gået fra ikke-eksisterende, mod at flere har ansat en teknisk ansvarlig, til nu hvor langt flere virksomheder leder efter en reel CISO", siger Mads Nørgaard Madsen og tilføjer:
"En CISO har med en risikobaseret tilgang indblik i forretningen og har evnen til at kunne formidle budskaber til både C-suite og bestyrelse. Dem er der dog ikke mange af på markedet, og man bør derfor øge fokus på udvikling af kompetencerne hos de talenter, som Danmark allerede har inden for cybersikkerhed.”
Til trods for virksomhedernes høje digitale ambitioner skal 26 % af lederne have mere ud af mindre budgetter for året, og 13 % må nøjes med statiske budgetter. Den øgede digitalisering og nye digitale processer i almindelighed udgør en potentiel risiko for cyberangreb, og derfor er det vigtigt, at it-afdelingerne mødes med mere økonomi, tillid og ansvar:
“Budgetterne til cybersikkerhed stiger godt nok for halvdelen af virksomhederne, men 55 % af de adspurgte ledere vurderer samtidig, at sikkerhedsbudgetter og -udgifter ikke er korrekt tilpasset de områder, der lige nu dækker over de største risici for virksomheden,” slutter Mads Nørgaard Madsen.
Om undersøgelsen
Global Digital Trust Insights Survey 2021 er udarbejdet på baggrund af 3.249 interviews fra topledere og it-chefer verden over. Undersøgelsen giver et billede af cyberlandskabet, som det ser ud nu, samt hvilke forventninger virksomhederne har til fremtidens cybersikkerhed og -trusler. Interviews blev gennemført i 3. kvartal 2020.
Nøgleord
Billeder

Vedhæftede filer
Information om PwC
Om PwC
I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og være med til at løse væsentlige problemstillinger. Det gør vi med udgangspunkt i vores viden inden for revision, skat og rådgivning. Vores kunder kommer fra alle dele af erhvervslivet og den offentlige sektor, og vi er ca. 2.500 medarbejdere og partnere, som brænder for at gøre en positiv forskel for kunder og kolleger. Globalt er vi ca. 300.000 PwC'ere i 156 lande, og i Danmark er vi markedsledende. Mød os over hele landet. Vi er der, hvor du er.
Succes skaber vi sammen …
Følg pressemeddelelser fra PwC
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra PwC
Tømrer- og snedkervirksomheder er rustet til fremtidens udfordringer23.5.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Virksomheder inden for tømrer- og snedkerbranchen har efter nogle gode år forbedret både top- og bundlinjen og står nu godt rustet mod en periode med mindre aktivitet, mangel på arbejdskraft, leveringsudfordringer og stigende priser. Det viser PwC’s brancheanalyse for tømrer- og snedkervirksomheder.
Topledere i energi- og forsyningsbranchen har fuld fokus på klimaet16.5.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Topledere i energi- og forsyningsbranchen er længder foran topledere i andre brancher, når det kommer til at fastsætte klimamål og forpligte sig til en net-zero-udledning. 4 ud af 10 virksomheder i energi- og forsyningsbranchen har forpligtet sig til en net-zero-udledning, mens branchegennemsnittet blot er på 21 %, viser PwC’s CEO Survey 2022.
Øget transparens om skat hos C25-selskaberne understøtter ESG- og bæredygtighedsagendaen12.5.2022 07:21:41 CEST | Pressemeddelelse
PwC’s analyse af C25-selskabernes rapportering om skat viser en stigning i selskabernes transparens på skatteområdet, der understøtter virksomhedernes ESG- og bæredygtighedsagenda. Der er således atter fremgang inden for alle skatteområder i analysen, og i år ses særligt en stigning blandt selskaber, der forklarer deres effektive skatteprocent, samt selskaber, der udarbejder en land-for-land-rapportering i 2021 sammenlignet med 2020.
Undervisningsforløb skal hjælpe unge i Odense godt på vej med økonomien10.5.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Undersøgelser viser, at alt for mange unge kommer i økonomiske vanskeligheder tidligt i livet, og tidlige gældsproblemer kan få konsekvenser langt ind i voksenlivet. Med undervisningsforløbet ’Ung privatøkonomi’ klæder PwC derfor folkeskoleelever i 8. klasse på med forståelse for økonomi, ansvarligt forbrug og personligt lederskab. Netop nu prøver elever i Odense kræfter med forløbet.
Markedet for europæiske børsnoteringer med udfordrende første kvartal af 20225.5.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
IPO-markedet i Europa, målt på værdi (provenu) og antal, er i Q1 2022 væsentligt lavere end Q1 i rekordåret 2021. Med 28 noteringer til en værdi på euro 2,7 mia. ligger første kvartal euro 20,4 mia. og 61 noteringer under første kvartal af 2021. Det viser PwC’s analyse af markedet for børsnoteringer for Q1 2022.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum