Region Hovedstaden

Topleder fra privathospital bliver ny vicedirektør i Region Hovedstadens Akutberedskab

4.7.2017 14:43 | Region Hovedstaden

Del

Trine Mottlau tiltræder som ny vicedirektør i Region Hovedstadens Akutberedskab. De seneste otte år har hun været topleder i Aleris-Hamlet koncernen, der driver flere privathospitaler i København.

Akutberedskabet får en ny vicedirektør med mere end 13 års ledererfaring. Trine Mottlau tiltræder fra en stilling som hospitalsdirektør ved Aleris-Hamlets hospitaler i København.

Trine Mottlau har været direktør og leder i Aleris-Hamlet koncernen siden 2009. De seneste to år har hun været hospitalsdirektør for to hospitaler i Søborg og Parken. Hun blev leder for de to hospitaler efter opkøb af privathospitalskæden Teres, og dermed har hun stået i spidsen for over 600 medarbejdere, deri blandt 130 speciallæger og andet højtuddannet sundhedsfagligt personale.

Direktør Freddy Lippert ser frem til samarbejdet med den nye vicedirektør, hvis erfaring fra både det private og offentlig sundhedsvæsen er en stor styrke:

"Trine Mottlaus brede erfaring med ledelse og HR er en stor force, og jeg glæder mig til at arbejde tæt sammen med hende om videreudvikling af virksomheden. Både i forhold til akuthjælpen til borgere i Region Hovedstaden, og som vicedirektør i en virksomhed med mange dygtige og dedikerede medarbejdere," siger direktøren.

Lederkarriere på hospitaler

Før karrieren i det private erhvervsliv har Trine Mottlau været jordemoderchef på Hillerød Hospital (nu Nordsjællands Hospital), ligesom hun har haft en ledende stilling på Herlev Hospital (nu Herlev og Gentofte Hospital). Trine Mottlau glæder sig til at indgå i Akutberedskabets direktion, der står for drift og udvikling af akuthjælpen i samarbejde regionens hospitaler:

"Akuthjælp er vigtig for alle borgere i regionen, og Akutberedskabet er en spændende virksomhed med mange udviklingsmuligheder. Jeg glæder mig til at møde ledere og medarbejdere og være med til at tegne virksomheden udadtil," siger Trine Mottlau.                        

Foruden ledererfaringen i det private og offentlige, trækker Trine Mottlau på en diplomlederuddannelse for sundhedssektoren fra Copenhagen Business School. Oprindeligt er hun uddannet fra Danmarks Jordemoderskole i København. Trine Mottlau begynder som vicedirektør den 1. september 2017.

Den tidligere vicedirektør, Birgitte Rav Degenkolv, er i dag hospitalsdirektør for Amager Hvidovre Hospital.

Der var 28 ansøgere til stillingen som vicedirektør. Akutberedskabet har ca. 1.200 medarbejdere og et budget på godt 750 mio. kr. har også det sundhedsfaglige ansvar for ambulancekørslen i Region Hovedstaden.

Kontakter

Freddy Lippert, direktør i Akutberedskabet, mobil 31 16 68 27 eller mail freddy.lippert@regionh.dk.

Billeder

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Ny undersøgelse:  Mange oplever uens information ved forsinkelser i den kollektive trafik14.8.2017 17:39pressemeddelelse

Næsten 7 ud af 10 pendlere i hovedstadsområdet – 67 % – oplever uensartet information i forbindelser med forsinkelser, når de bruger den kollektive trafik. Det viser en ny undersøgelse fra Region Hovedstaden. Samme undersøgelse viser også, at over halvdelen – 54 % – af dem, som ikke pendler, men blot jævnligt bruger offentlig transport, oplever forskel på den information, de får, hvis de ser på skærmene på stationen, lytter til højtalerudkald eller kigger på rejseplanen.dk, når toget, bussen eller metroen er forsinket.

Yderligere 13 overskridelser af maksimale ventetider på udredning og behandling af kræft på Rigshospitalet30.6.2017 19:47pressemeddelelse

I sidste uge indberettede Region Hovedstaden 26 overskridelser af maksimale ventetider på udredning og behandling af kræft i maj og en enkelt i april til Sundhedsstyrelsen. Af de 27 overskridelser var der 5 på Rigshospitalets brystkræftafdeling. Rigshospitalet meldte i den forbindelse ud, at de ville gennemgå procedurerne på alle klinikker. Det har de gjort nu, og beklageligvis blev der fundet yderligere 13 overskridelser, hvor de maksimale ventetider er overskredet, og hvor patienterne ikke er blevet informeret om deres ret til udredning eller behandling på et andet hospital. Overskridelserne er hovedsagligt på 1-10 dage, men en enkelt overskridelse var 15 dage. Grunden til overskridelserne er udfordringer med kapaciteten. Region Hovedstadens umiddelbare vurdering er, at overskridelserne ikke har haft betydning for patienternes forløb, fordi det drejer sig om så få dage. Region Hovedstaden vil selvfølgelig følge op for at se, om overskridelserne har haft en betydning. Overskridelser e

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum