Region Hovedstaden

Topleder fra privathospital bliver ny vicedirektør i Region Hovedstadens Akutberedskab

Del

Trine Mottlau tiltræder som ny vicedirektør i Region Hovedstadens Akutberedskab. De seneste otte år har hun været topleder i Aleris-Hamlet koncernen, der driver flere privathospitaler i København.

Akutberedskabet får en ny vicedirektør med mere end 13 års ledererfaring. Trine Mottlau tiltræder fra en stilling som hospitalsdirektør ved Aleris-Hamlets hospitaler i København.

Trine Mottlau har været direktør og leder i Aleris-Hamlet koncernen siden 2009. De seneste to år har hun været hospitalsdirektør for to hospitaler i Søborg og Parken. Hun blev leder for de to hospitaler efter opkøb af privathospitalskæden Teres, og dermed har hun stået i spidsen for over 600 medarbejdere, deri blandt 130 speciallæger og andet højtuddannet sundhedsfagligt personale.

Direktør Freddy Lippert ser frem til samarbejdet med den nye vicedirektør, hvis erfaring fra både det private og offentlig sundhedsvæsen er en stor styrke:

"Trine Mottlaus brede erfaring med ledelse og HR er en stor force, og jeg glæder mig til at arbejde tæt sammen med hende om videreudvikling af virksomheden. Både i forhold til akuthjælpen til borgere i Region Hovedstaden, og som vicedirektør i en virksomhed med mange dygtige og dedikerede medarbejdere," siger direktøren.

Lederkarriere på hospitaler

Før karrieren i det private erhvervsliv har Trine Mottlau været jordemoderchef på Hillerød Hospital (nu Nordsjællands Hospital), ligesom hun har haft en ledende stilling på Herlev Hospital (nu Herlev og Gentofte Hospital). Trine Mottlau glæder sig til at indgå i Akutberedskabets direktion, der står for drift og udvikling af akuthjælpen i samarbejde regionens hospitaler:

"Akuthjælp er vigtig for alle borgere i regionen, og Akutberedskabet er en spændende virksomhed med mange udviklingsmuligheder. Jeg glæder mig til at møde ledere og medarbejdere og være med til at tegne virksomheden udadtil," siger Trine Mottlau.                        

Foruden ledererfaringen i det private og offentlige, trækker Trine Mottlau på en diplomlederuddannelse for sundhedssektoren fra Copenhagen Business School. Oprindeligt er hun uddannet fra Danmarks Jordemoderskole i København. Trine Mottlau begynder som vicedirektør den 1. september 2017.

Den tidligere vicedirektør, Birgitte Rav Degenkolv, er i dag hospitalsdirektør for Amager Hvidovre Hospital.

Der var 28 ansøgere til stillingen som vicedirektør. Akutberedskabet har ca. 1.200 medarbejdere og et budget på godt 750 mio. kr. har også det sundhedsfaglige ansvar for ambulancekørslen i Region Hovedstaden.

Kontakter

Freddy Lippert, direktør i Akutberedskabet, mobil 31 16 68 27 eller mail freddy.lippert@regionh.dk.

Billeder

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Donation på 60. mio kr. fra Novo Nordisk Fonden til BørneRiget på Rigshospitalet skal skabe et kraftcenter for børnekirurgisk forskning og behandling i Region Hovedstaden7.12.2017 12:26pressemeddelelse

En bevilling på 60 mio. fra Novo Nordisk Fonden til Region Hovedstaden skal være med til at bringe BørneRiget på Rigshospitalet helt i front med den mest avancerede kirurgi til børn og unge på både forsknings-, udviklings- og behandlingsområdet. Donationen i form af tre professorater skal være med til at virkeliggøre visionen med BørneRiget: at skabe et hospital i verdensklasse for børn, unge, fødende og deres familier samt styrke samspillet mellem forskning og behandling til gavn for patienterne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum