Gjensidige ForsikringGjensidige Forsikring

Top 3 skader: Det ramte danskerne på sommerferien 2022

Del

Sygdom, bagageforsinkelser og afbestillinger har præget sommerferien for danskerne. Det viser skadetal fra Gouda Rejseforsikring.

Juni og juli måned er lig med sommerferie for langt størstedelen af danskerne, og det betyder timevis af solbadning og oplevelser verden over. Men det er desværre ikke alle, der går problemfrit gennem den længe ventede sommerferie.  

Hvert år rammes danskere desværre også af problemer på sommerferien, og sommeren 2022 var ingen undtagelse. Kigger man på det samlede antal skadeanmeldelser hos Gouda Rejseforsikring, som er en del af Gjensidige, er der en klar vinder af den ærgerlige konkurrence.  

Det viser sig nemlig, at hver anden kunde, der anmeldte en skade i juni og juli, måtte have hjælp til behandling hos læge eller på sygehus, samt andre relaterede ydelser som fx hjemtransport. Hver fjerde skade omhandlede afbestilling af ferier, mens lidt mere end én ud af ti skader var relateret til bagageforsinkelser.  

“Der har denne sommer været utroligt meget fokus på bagageproblemer i en række lufthavne verden over, men det har faktisk ikke udmøntet sig i så mange skadeanmeldelser, som man kunne have frygtet. Det er forhåbentligt et tegn på, at flyselskaberne der har ansvaret for folks bagage har handlet hurtigt og effektivt, i en situation som selvfølgelig helst aldrig må ske,” siger Louise Hertzum Andersen, der er chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring. 

Det er dog Gouda Rejseforsikrings forventning, at der vil være et større antal efteranmeldelser vedrørende bagageforsinkelse end tidligere år, i de tilfælde hvor flyselskaberne fx ikke kan hjælpe med hele udgiften til erstatningskøb. 

Minimal coronapåvirkning på sommerferien 

Mens der har været et enormt pres på de internationale lufthavne, har et andet tilbagevendende problem, nemlig corona-pandemien, ikke vist sig at skabe synderligt mange problemer for de danske rejsende.  

Tal fra Gouda Rejseforsikring viser nemlig, at blot 5 % af den samlede mængde af skadeanmeldelser under rejseforsikringen i juni og juli relaterede sig til corona, og det er en positiv nyhed for de rejsende.  

“Det er uden tvivl dejligt at se, at folk har kunne holde sommerferie næsten upåvirket af corona. Der er selvfølgelig stadig steder i verden, hvor restriktioner og testkrav er en del af rejsen, men overordnet set må vi sige, at det er en meget lille andel af vores skadeanmeldelser, der relaterer sig til corona i øjeblikket” siger Louise Hertzum Andersen. 

Om tallene

Al data baserer sig på skadeanmeldelser for Gouda Rejseforsikring for juni og juli måned. Gouda Rejseforsikring er en del af Gjensidige. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 3.800 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 30 mia. NOK i 2021, mens forvaltningskapitalen udgjorde 130 mia. NOK. 

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum