Too Good To Go ApS

Too Good To Go lancerer europæisk plakatkampagne i kampen mod madspild

Del

Too Good To Go er gået sammen med 14 kunstnere fra 14 europæiske lande om at skabe kunstplakater, der skal rette fokus på madspild. Plakaterne bliver frigivet på Verdens Miljødag d. 5. juni, og overskuddet af plakatsalget bliver doneret til FN’s fødevareprogram. Kampagnen bliver fulgt op af en stribe events over hele Europa.

1/3 af al mad går til spilde. Den problematik retter Too Good To Go nu fokus på i en ny, tværeuropæisk plakatkampagne.

14 kunstnere fra de 14 europæiske lande, som Too Good To Go opererer i, har fået kunstnerisk frihed til at fortolke madspild i plakatform. Det er der kommet 14 smukke og unikke værker ud af, som vil blive solgt i begrænset oplag med launch på Verdens Miljødag d. 5. juni.

Supermercat står bag det danske værk

Den danske plakat er kreeret af Supermercat, der består af det kreative makkerpar fotograf Theis Bothmann og art director Malte Gaarde Meyenburg. Supermercat laver surrealistisk fotokunst, og deres plakat forestiller en donut forklædt som redningskrans i oprørt hav. Værket har de døbt Save The Food.

Om overvejelserne bag at medvirke i kampagnen siger Malte Gaarde Meyenburg:

“Hvis vores kunst kan medvirke til, at der måske er et par mennesker, der tænker mere over den problematik, der er omkring madspild, så er det jo bare fantastisk.” Theis Bothmann supplerer: “Måske er kunstens rolle i det store billede i virkeligheden at påvirke folk i det små?

Too Good To Gos eget kreative team har derudover produceret 10 plakater, der har en mere praktisk tilgang til at bekæmpe madspild i form af bl.a. en sæsonkalender og plakater med tips og tricks.

Landechef for Too Good To Go i Danmark, Heidi Boye, fortæller om baggrunden for kampagnen:

“Idéen til plakatkampagnen stammer faktisk fra vores brugere, der jævnligt spørger, om vi kan lave plakater af vores visuelle indhold fra blandt andet Instagram. Det har vi lyttet til. Og derfor er jeg helt vildt glad for, at vi nu kan fejre Verdens Miljødag med et initiativ, der både kommer vores mange brugere til gode, og som kan bidrage til at rette fokus på madspildsproblematikken.”

Madspild står i følge FN for 8-10 % af den globale CO2-udledning. Derfor er bekæmpelse af madspild bredt anerkendt som et af de mest effektive våben i kampen mod klimaforandringerne.

Overskud doneres til FN's fødevareprogram

Både kunstplakaterne og Too Good To Gos egne vil blive solgt på posters.toogoodtogo.com fra d. 5. juni til d. 30. september. Alle plakater vil blive printet på Crush-papir, der er lavet af 15% biprodukter fra fødevareindustrien - bl.a. rester af oliven, kaffe, nødder og frugter.

Overskuddet fra salget vil blive doneret til FN's fødevareprogram (WFP).

Events over hele Europa

Det hele bliver kickstartet i København med udstilling og åbningsevent på Bryghuspladsen ved BLOX på Verdens Miljødag d. 5. juni. Herefter følger udstillinger og events i bl.a. London, Birmingham, Lissabon, Oporto, Nice, Marseilles og en række belgiske byer.  

Følgende kunstnere har bidraget med kunstplakater:

Danmark: Supermercat

Norge: Guttestreker

Sverige: M A J A S B O K

England: Rosa Kusabbi

Tyskland: Laura Breiling

Østrig: YAY.MK

Belgien: Niet Nu Laura

Schweiz: La Mayo

Polen: Hanna Cieślak

Holland: Seeyousioe

Spanien: 72kilos

Frankrig: Lorraine Sorlet

Italien: Elisa Macellari

Portugal: AKACORLEONE

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Too Good To Go ApS

Too Good To Go ApS
Too Good To Go ApS
Landskronagade 66
2100 København Ø

81773718http://toogoodtogo.dk

Foto, video og yderligere info:

Alt foto- og videomateriale er til fri afbenyttelse. Filer og flere mock-ups af plakaterne kan eftersendes. 

Se video med Supermercat her

Se kampagnetrailer på engelsk her

Se kampagnetrailer på dansk her

Læs mere om Verdens Miljødag / World Environment Day her


Om Too Good To Go

Madspildsappen Too Good To Go blev lanceret i Danmark i 2016, og de nu over 38 mio. brugere har siden da reddet mere end 74 millioner lykkeposer med overskudsvarer, hvilket svarer til over 185.000 tons sparet CO2e. Too Good To Go har dermed gjort en væsentlig forskel i kampen mod madspild i de 15 lande, hvor appen er aktiv.

I appen kan man redde lykkeposer/bokse med overskudsmad fra bl.a. bagerier, supermarkeder, restauranter, kantiner og producenter.

Too Good To Go har sideløbende iværksat en række oplysningstiltag for at fremme viden om madspild - bl.a. datomærkningskampagner og flere uddannelsestiltag.

Følg pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS

føtex og Too Good To Go i nyt madspildssamarbejde: Et vigtigt skridt i den rigtige retning31.8.2021 07:01:00 CEST | Pressemeddelelse

I dag skyder føtex et landsdækkende samarbejde i gang med madspildsaktøren Too Good To Go. Det gør indkøbsturen billigere – og forventes samtidig at reducere dagligvarekædens årlige madspild med mere end 400 tons. Samarbejdet bliver det mest omfattende per butik indenfor supermarkedssegmentet. Det er et vigtigt skridt i den rigtige retning, siger direktør for føtex, Anja Madsen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum