Tønder Kommune

Tønders plejefamilier får supplerende tilbud om uddannelse

Del

I Tønder Kommune bliver alle plejefamilier tilbudt at tage PUP-uddannelsen. En uddannelse, som klæder familierne endnu bedre på til det store arbejde og ansvar det er, at være plejefamilie. På sit møde i denne uge besluttede Socialudvalget,at udvide tilbuddet, så PUP-uddannelsens tredje modul fremover også skal tilbydes til plejefamilierne.

Socialudvalget i Tønder Kommune har siden efteråret 2021 arbejdet på at videreudvikle plejefamilieområdet i Tønder Kommune. Det er blandt andet sket gennem en ambitiøs strategi for perioden 2021-2024, hvor en del af strategien er at tilbyde uddannelse, til kommunens plejefamilier, så disse bliver endnu bedre klædt på til at løfte den store og vigtige opgave det er, at være plejefamilie.

Det er de tungere og mere komplekse opgaverne inden for plejefamilieområdet, der har styrket behovet for supplerende uddannelse og opkvalificering på plejefamilieområdet.

I samarbejde med UCSYD fik Tønder Kommune derfor sidste år oprettet første modul af PUP uddannelsen (Professionsskolernes uddannelse til plejefamilier) i Tønder.

Plejefamilierne skal normalt selv betale en del af uddannelsen, men Tønder Kommune tilbyder alle sine netværks- og plejefamilier en gratis plads på uddannelsen. Det første hold af plejeforældre afsluttede 1. modul af uddannelsen i december 2021, og i denne uge afsluttede endnu et hold på 14 plejefamilier 2. modul PUP.

Men nu har Socialudvalget i Tønder Kommune besluttet, at plejefamilierne fremover også skal have mulighed for at uddanne sig yderligere ved at tage 3. modul på uddannelsen.

”Vores pleje- og netværksfamilier udfører hver dag et kæmpestort og vigtigt stykke arbejde i Tønder Kommune. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan supplere vores eksisterende tilbud til plejefamilierne med tredje modul af PUP. Jeg håber, at rigtig mange plejefamilier vil tage imod tilbuddet”, fortæller Barbara Krarup Hansen, der er formand for Socialudvalget i Tønder Kommune.

På Modul 3 på Professionsskolernes uddannelse til plejefamilier bliver deltagerne blandt undervist i anerkendende kommunikation, konflikthåndtering og kollegial supervision. På de forudgående to moduler bliver der undervist i emner som samarbejde med plejebarnets forældre/netværk, samspil og relationer samt dokumentation og evaluering.

Lige nu er der 117 plejefamilier i Tønder Kommune, hvoraf 37 familier er bosat i andre kommuner, mens 42 procent af plejefamilierne har plejebørn fra andre kommuner.

Kontakter

Barbara Krarup Hansen, formand, Socialudvalget, Tønder Kommune: 2143 6498
Grethe Høyrup Nielsen, direktør, Børn, Unge & Social: 2132 1949
Henning Løsche, fagchef, Børn, Familie & Ungeindsatsen: 2937 0666

Information om Tønder Kommune

Tønder Kommune
Tønder Kommune
Wegners Plads 2
6270 Tønder

+45 74 92 92 92https://www.toender.dk/

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Toftlund går i gang med stor kunst4.7.2022 12:00:57 CEST | Pressemeddelelse

Toftlund Udviklingsråd vil forvandle bymidten til Sydjyllands åbne galleri, hvor alle kan komme og opleve samtidskunst på byens gavle. Udviklingsrådet peger på, at det er vigtigt, at kultur på et højt niveau også lever og vokser i de mindre samfund og ikke kun i landets største byer. Sammen med kunstbureauet Kolossal har i alt otte anerkendte kunstnere fra hele Europa sagt ja til at komme til Toftlund og skabe et værk med otte gavlmalerier efterhånden som udviklingsrådet får rejst midler. Arbejdet med det første gavlmaleri starter den 6. juni.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum