Tønder Kommune

Tønders erhvervsliv blev hædret ved prisuddeling i Skærbækcentret.

Del

Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd hyldede tirsdag aften det lokale erhvervsliv ved en stort anlagt prisuddeling, der for første gang var rykket ud af Tønder og til Skærbæk, hvor Skærbækcentret lagde hus til arrangementet.

Prisuddelingen har været en årligt tilbagevendende begivenhed siden 2017, og har allerede nu udviklet sig til en tradition, hvor Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd i løbet af aftenen uddeler fire priser og fejrer de lokale virksomheder.

”I Tønder Kommune har vi et rigtig godt samarbejde med vores dygtige virksomheder. Prisuddelingen er en fin måde at sige tak for samarbejdet på, og samtidig hylde nogle af de virksomheder, der har ydet en hel ekstraordinær indsats. Det er helt bestemt en begivenhed der er kommet for at blive”, fortæller Tønder Kommunes borgmester, Jørgen Popp Petersen.

Vinderen af Erhvervsprisen'22, som Tønder Erhvervsråd uddeler, blev fundet gennem afstemning blandt erhvervsrådets medlemmer på selve aftenen. Og her løb Cafe Fru Dax fra Rømø med flest stemmer og dermed den eftertragtede hæder.

Det var også medlemmernes stemmer der afgjorde, hvem der skulle modtage Iværksætterprisen'22, som også bliver uddelt af Tønder Erhvervsråd. Prisen gik til Tønder-virksomheden Rensehaj, der i indstillingen blev rost for at have udvist et bemærkelsesværdigt engagement og initiativ, og dermed bidrage til at fremme iværksætterkulturen i kommunen.

Alle har mulighed for at indstille en virksomhed til Erhvervs- og Iværksætterprisen. Indstillingerne kan fx komme fra kunder, kollegaer, samarbejdspartnere, eller andre i den nomineredes netværk. Virksomheder, der ikke er medlem i Tønder Erhvervsråd, kan også godt indstilles til erhvervsprisen, ligesom der heller ikke er krav til virksomhedens størrelse eller branche.

Som noget nyt er Initiativprisen tematiseret og i år var temaet “Grøn Omstilling”. Prisen gik til Skærbæk Erhvervspark for at have udmærket sig særligt i året, der er gået, og som aktivt er med til at bidrage til skabelsen af vækst, visioner og innovation i Tønder Kommune.

I Erhvervsrådet glæder man sig over, at aftenen forløb helt efter drejebogen, og at stemningen fra start til slut var i top.

”En fantastisk aften. Vi vil gerne sige stort tak til alle der deltog for at bidrage til en forrygende aften og stort tillykke til vinderne og finalisterne, fortæller erhvervsdirektør, Peter Engel-Andreasen”

Tønder Kommune står for Den Sociale Virksomhedspris, der som noget nyt blev fordelt ud på tre prismodtagere. For at komme i betragtning til årets pris 2022, havde Arbejdsmarkedsudvalget i Tønder Kommune valgt, at fokusere på virksomheder:

  • Der hjælper unge i uddannelse og beskæftigelse
  • Der aktivt arbejder med det gode arbejdsmiljø
  • Der ansætter borgere med psykiske og/eller fysiske handicap i job på særlige vilkår eller i fleksjob. 

De tre vindere af Den Sociale Virksomhedspris 2022 blev: SuperBrugsen Skærbæk, Bo Bejer fra Assetgård og Skærbækcentret.

”Et rummeligt arbejdsmarked, hvor alle der kan og vil får en chance er noget vi prioriterer højt i Tønder Kommune. Vi er en kommune, hvor rigtig mange sårbare borgere får mulighed for at vise, at de også kan bidrage med noget, og det er jeg stolt af, og Den Sociale Virksomhedspris er en fin måde at vise vores anerkendelse på”, fortæller formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Bo Jessen.

Tønder Erhvervsråds bestyrelsesformand, Bo Kjelkvist, åbnede sammen med borgmester Jørgen Popp Petersen årets prisuddeling, og det var en tilfreds bestyrelsesformand, der gjorde status, da den sidste gæst var gået og aftenen var forbi.

”Fællesskabet har været i fokus i aften, og det er skønt, at vi kan samle så mange virksomheder fra hele Tønder kommune for at hylde nogle helt specielle præstationer fra virksomheder, som har gjort sig positivt bemærket i løbet af 2022, lød det fra Tønder Erhvervsråds bestyrelsesformand, Bo Kjelkvist.”

 

FAKTA - Priserne

Erhvervsprisen

Erhvervsprisen overrækkes til en virksomhed eller person fra det lokale erhvervsliv i Tønder Kommune, der har udmærket sig særligt i året, der er gået, og som aktivt bidrager til skabelsen af vækst, visioner og innovation. Virksomheden eller personen fornyer sig og lader sig ikke begrænse af, hvad man gjorde, man skaber værdi ved at tænke nyt, har visionen om vækst og gør en forskel for lokalområdet.
De tre finalister udpeges af bestyrelsen for Tønder Erhvervsråd.

Iværksætterprisen

Iværksætterprisen tildeles en virksomhed, der har haft modet til at etablere eller har overtaget en virksomhed i Tønder Kommune inden for de 3 seneste kalenderår. Virksomheden har udvist bemærkelsesværdigt engagement, initiativ og er med til at fremme iværksætterkulturen i kommunen. Virksomheden er en igangsætter, der ikke kun har egen vinding for øje, men tænker i helheder og har overskud til at gøre noget, der er til gavn for fælleskabet.
De tre finalister udpeges af en dommerkomité bestående virksomheder, der selv har afprøvet kræfter med iværksætteri, samt vindren af sidste års Iværksætterpris.

Initiativprisen

Initiativprisen gives til en virksomhed, organisation eller enkeltperson, som i det forgangne år har ydet et ekstraordinært initiativ, som forventeligt vil medføre en positiv udvikling for Tønder Kommune og/eller branding af Tønder Kommune. Prisens formål er at sætte fokus på de virksomheder, som har gjort en 

Kontakter

For yderligere information:

Jørgen Popp Petersen, borgmester, Tønder Kommune:                 Tlf.: 21 42 90 74

Bo Kjelkvist, bestyrelsesformand, Tønder Erhvervsråd:                  Tlf.: 74 73 40 40

Bo Jessen, formand, Arbejdsmarkedsudvalget, Tønder Kommune Tlf.: 40 62 65 27

Peter Engel-Andreasen, direktør, Tønder Erhvervsråd                    Tlf.: 30 65 60 60

 

Information om Tønder Kommune

Tønder Kommune
Tønder Kommune
Wegners Plads 2
6270 Tønder

+45 74 92 92 92https://www.toender.dk/

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Nødhjælpsorkesteret gæster AsylSyd11.1.2023 14:44:09 CET | Pressemeddelelse

Nødhjælpsorkesteret drager i uge 3 på turné for at spille koncerter for børn og unge på danske asylcentre. Det er 5. gang, orkesteret lægger vejen omkring AsylSyd og vil være at finde på følgende tider og steder: Mandag, d. 16. januar 2023: Kl. 14.30 på Center Augustenborg, Palævej 1 i Augustenborg. Kl. 18.00 på Børnecenter Tønder, Strucksallé 84 i Tønder. Tirsdag, d. 17. januar 2023: Kl. 15.00 på Center Aaløkke, Aaløkkevej 2 i Løgumkloster. Kl. 18.00 på Center Hviding, Ribevej 27 i Hviding (Ribe).

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum