Tønder Kommune

Tønders borgmester glæder sig over tilkobling af biogasanlæg

Del

Ventetiden blev længere, end forventet, men nu er biogasanlægget Envo Biogas Tønder i Solvig øst for Tønder startet op, og produktionen af biogas er påbegyndt. Det er et positivt skridt for projektet, fordi det sikrer det langsigtede tilskud til gassen. For Tønder Kommune betyder det, at de investeringer der blev foretaget i infrastrukturen, nu bærer frugt samtidig med at kommunen tager endnu et grønt skridt i den rigtige retning.

Det er det canadiske selskab Anaergia, der ejer Envo Biogas i Tønder. Anaergia er en af verdens største leverandører af løsninger for organisk affald til biometan og har specialiseret sig i blandt andet produktion af grøn energi. Virksomheden har meldt ud, at det ganske vist kun er en mindre del af produktionen, som nu er startet op, men at det sker helt efter planen. Arbejdet med at færdiggøre anlægget i Solvig er i fuld gang, håndværkerne er i gang på hele området, og de canadiske ejere forventer at anlægget står helt færdigt i 2024.

Envo Biogas Tønder har siden begyndelsen i 2012 levet noget tumultarisk tilværelse. Det var den oprindelige plan, at anlægget skulle stå færdigt og klar til brug i 2014. Men anlægsarbejdet blev afbrudt tilbage i 2016, og lå efterfølgende længe underdrejet.

Men med de nye canadiske ejere, er der nu igen kommet fart i projektet. Tønder Kommunes borgmester, Jørgen Popp Petersen besøgte i fredags Envo Biogas Tønder, og glædede sig efterfølgende over hvad han havde set og hørt på anlægget.

”Jeg er meget imponeret over de fremskridt, som jeg hørte om og oplevede ude på anlægget. Det er jo ved at være længe siden, at Tønder Kommune investerede i infrastrukturen her i området. Vi havde selvfølgelig ikke regnet med, at der skulle gå så længe, før der kunne produceres på anlægget – men nu rykker de virkelig derude,” fortæller Tønder Kommunes borgmester, Jørgen Popp Petersen.

Tønder Kommune er ikke en del af selve biogasprojektet. Men kommunen bevilligede i sin tid midler til etablering af en rundkørsel i området for at sikre en god afvikling af den forventede trafik til og fra anlægget i Solvig øst for Tønder.

At anlægget nu er begyndt produktionen af biogas, og i de kommende år kun vil øge produktionen er noget Jørgen Popp Petersen er glæder sig over – ikke mindst i forhold til arbejdet med den grønne omstilling i Tønder Kommune.

”Kommunalbestyrelsen har jo opstillet nogle meget ambitiøse mål i forhold til omstillingen til grøn energi i Tønder Kommune, og derfor glæder jeg mig naturligvis over, at produktionen nu er sat i gang – det går rigtig fint i spænd med vores grønne ambitioner og skaber ovenikøbet nye arbejdspladser i Tønder Kommune”, fortæller Tønders borgmester.

Den første biogas skulle været strømmet fra anlægget i september, men Envo Biogas Tønder har tidligere forklaret, at prisstigninger og ventetid på levering af stål og andre delkomponenter til byggeriet betød, at man måtte udskyde den del. 

Ifølge Rob Murray fra Aenergia, der er Managing Director og leder af byggeriet i Solvig, vil anlægget fuldt udbygget give beskæftigelse til 38-40 medarbejdere og vil, når produktionsapparatet er i fuld drift, sende ca. 40 mio. m3 biometan ud i naturgasnettet.

Rob Murray vurderer, at det vil tage mellem 20 til 24 måneder, før man er 100 procent klar til at køre på fuld produktion i Solvig.

Kontakter

Billeder

Information om Tønder Kommune

Tønder Kommune
Tønder Kommune
Wegners Plads 2
6270 Tønder

+45 74 92 92 92https://www.toender.dk/

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum