Tønder Kommune

Tønder Kommunes virksomheder åbner dørene for de unge

Del

En lang række private og offentlige virksomheder åbner i januar måned dørene for de skoleelever i Tønder Kommune, der går i 7., 8., 9. eller 10. klasse. Besøgene skal gøre de unge klogere på de mange muligheder der findes inden for de erhvervsfaglige uddannelser

Arrangementet "Virksomhedsbesøg" er for elever, der går i 7., 8., 9. eller 10. klasse og deres forældre. Unge der er gået ud af grundskolen og søger viden om uddannelsesmulighederne i virksomheder i Tønder Kommune er også velkomne.

Besøgene ude på arbejdspladserne giver de unge et indblik i, hvad det er for fagområder/ arbejdsområder virksomhederne dækker og dermed give de unge en mulighed for at blive klogere på, hvad man fx laver som elektriker, tømrer eller butiksansat, og om de kan se sig selv inden for et af de erhvervsfaglige områder.

Der er på Christiansborg truffet en beslutning om, at få 30 procent af en ungdomsårgang til at vælge en erhvervsuddannelse i 2030. I Tønder Kommune ligger tallet i øjeblikket på 24,8 procent, og derfor er der brug for ekstra tiltag, der skal vise de unge, hvad erhvervsuddannelserne rummer.

”Mange af kommunens virksomheder efterspørger kvalificeret arbejdskraft, der har en erhvervsfaglig baggrund, og det ønske skal vi selvfølgelig hjælpe med virksomhederne med at få opfyldt. Der er rigtig mange virksomheder, der har sagt ja til at åbne dørene og vise, hvad de laver, og hvad de kan tilbyde nye medarbejdere, så jeg håber, at mange unge vil møde op”, fortæller Henning Løsche, der er fagchef for Børn, Familie & Ungeindsatsen i Tønder Kommune.

De unge og deres forældre får muligheden for at:

  • se en eller flere virksomheder
  • måske møde en lærling
  • få indblik i hvad virksomheden tilbyder af lærerpladser
  • høre om muligheder som faglært
  • finde ud af, hvorfor man skal blive faglært

Virksomhedsbesøgene ligger om eftermiddagen og på så sent et tidspunkt, at mange af elevernes forældre kan nå hjem og deltage – for forældrene spiller en stor rolle, fortæller Henning Løsche:

”At vælge en uddannelse er en stor beslutning, og derfor synes vi, at det er vigtigt, at de unge får mulighed for at have deres forældre med, så de sammen har noget de kan tage hjem og snakke om bagefter, og så forældrene er bedre klædt på til at forstå hvad det er for en karriere deres børn er interesserede i”, fortæller Henning Løsche.

Der er et begrænset antal pladser pr. virksomhed afhængig af virksomhedens størrelse og faciliteter. Tildelingen af pladser foregår efter først til mølle - princippet.

For yderligere information:

Henning Løsche, fagchef, Børn, Familie & Ungeindsatsen: Tlf.: 29 37 06 66

Information om Tønder Kommune

Tønder Kommune
Tønder Kommune
Wegners Plads 2
6270 Tønder

+45 74 92 92 92https://www.toender.dk/

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Nødhjælpsorkesteret gæster AsylSyd11.1.2023 14:44:09 CET | Pressemeddelelse

Nødhjælpsorkesteret drager i uge 3 på turné for at spille koncerter for børn og unge på danske asylcentre. Det er 5. gang, orkesteret lægger vejen omkring AsylSyd og vil være at finde på følgende tider og steder: Mandag, d. 16. januar 2023: Kl. 14.30 på Center Augustenborg, Palævej 1 i Augustenborg. Kl. 18.00 på Børnecenter Tønder, Strucksallé 84 i Tønder. Tirsdag, d. 17. januar 2023: Kl. 15.00 på Center Aaløkke, Aaløkkevej 2 i Løgumkloster. Kl. 18.00 på Center Hviding, Ribevej 27 i Hviding (Ribe).

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum