Tønder Kommune

Tønder Kommune opfordrer børn og unge til gode klimagerninger

Del

I forlængelse af den største energikrise siden 70’erne vil Tønder Kommune gerne sætte klima på dagsordenen ved at opfordre skoleelever til at udføre gode klimagerninger. Så i uge 43 og 44 kan alle kommunens grundskoleelever deltage i en konkurrence ved at gøre gode ting for klimaet.

Fra den 24 oktober og to uger frem kan alle kommunens grundskoleelever deltage i en konkurrence om at gøre gode klimagerninger og vinde en klassetur. Den klasse, der i løbet af perioden fra den 24. oktober til den 8. november udfører flest gode klimagerninger, vinder en klassetur med bus til Marsk Camp med entré til Marsktårnet, minigolf og frokost til hele klassen.

Idéen til konkurrencen er opstået i forbindelse med kommunens arbejde med klimahandleplanen. Håbet er at involvere flest muligt borgere. I forvejen er der blevet holdt offentlige møder, opstillet flaskepost til indsamling af gode klimaideer, afviklet events og seneste skud på stammen er nu denne konkurrence.

Vi ved, at klimadagsordenen også fylder hos børn og unge. Vi vil med konkurrencen opfordre alle elever til at bidrage. På den måde får vi sat gang i samtalerne hjemme og i skolerne. Vores håb er, at fantasien slippes løs, og at udbyttet bliver noget, vi ikke selv har tænkt på. Sammen bliver vi meget klogere. Vores ønske er, at forældrene bakker op om tiltagene og motiverer deres børn og unge, siger Kim Printz Ringbæk, formand for Børn- og Skoleudvalget i Tønder Kommune.

Klima på dagsordenen

Ønsket er at få borgerne til at tale om klimaet. Vi står midt i den største energikrise siden 70’erne, og derfor er det i forvejen et samtaleemne i mange hjem. Samtidig er Tønder Kommune i gang med at udarbejde en klimahandleplan og ønsker så mange input som muligt. Klimagerningerne behøver ikke at være energirelaterede men kan være alt, der er godt for klimaet. De fleste gode klimagerninger vil også være gode for familiernes økonomi. For eksempel vil kødfrie måltider være billigere end måltider med kød, og korte brusebade være billigere end lange karbade.

- I det daglige arbejde med klimahandleplanen, ønsker vi at involvere så mange som muligt og få alle gode idéer med. Klimahandleplanen skal hverken udarbejdes eller udføres af kommunen alene men er derimod noget, vi skal løfte i fællesskab. Børn og unge skal involveres, da vi ved at de har mange gode og innovative idéer, siger Eva Duedahl, klimakoordinater hos Tønder Kommune.

Sådan skal grundskoleeleverne gøre

Fra uge 43 bliver der delt klimabeviser ud på skoler, biblioteker og ved borgerservice. Derefter skal grundskoleeleverne udføre de gode klimagerninger og udfylde et bevis. Når de udfylder beviset, skal eleverne skrive, hvilken klimagerning de har udført. De skal udfylde et bevis for hver gode klimagerning, de udfører. Når konkurrencen slutter bliver klimabeviserne talt op, og gevinsten afleveres til den vindende klasse inden 1. december.

Kontakter

Information om Tønder Kommune

Tønder Kommune
Tønder Kommune
Wegners Plads 2
6270 Tønder

+45 74 92 92 92https://www.toender.dk/

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Tønders borgmester glæder sig over tilkobling af biogasanlæg29.11.2022 14:29:47 CET | Pressemeddelelse

Ventetiden blev længere, end forventet, men nu er biogasanlægget Envo Biogas Tønder i Solvig øst for Tønder startet op, og produktionen af biogas er påbegyndt. Det er et positivt skridt for projektet, fordi det sikrer det langsigtede tilskud til gassen. For Tønder Kommune betyder det, at de investeringer der blev foretaget i infrastrukturen, nu bærer frugt samtidig med at kommunen tager endnu et grønt skridt i den rigtige retning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum