Tønder Kommune

Tønder Kommune giver præmier til smukke bygninger den 13. juni

Del

Kære redaktion, Så er det atter blevet tid til, at Tønder Kommune præmierer udvalgte adresser i kommunen. Der er tale om bygninger, der har det til fælles, at de på smukkeste vis bidrager til områdets bygningskultur.

I år har Tønder Kommune inddelt sin bygningspræmiering i to kategorier:


Kulturarv
• Byggeri

Vedhæftet finder I de to præmierede adresser, billeder af bygningerne, motivation for hvorfor netop de er valgt samt tidspunktet for præmieoverrækkelsen, som formanden for Teknik & Miljøudvalget, Poul Erik Kjær står for.

Bygningspræmieringen finder sted mandag den 13. juni, og tidsplanen for præmieoverrækkelsen er:

• kl. 09.00 - Koldingvej 22, 6520 Toftlund
• kl. 10.45 - Lakolk 232, 6792 Lakolk


Kategori 1 – Kulturarv: Lakolk 232, Lakolk

Bygningen er et af de få tilbageværende sommerhuse fra det oprindelige Lakolk, der går tilbage til Nordseebad Lakolk, en sommerhuskoloni oprettet af pastor Jacobsen 1898.

Sommerhuset har gennemgået en gennemgribende renovering, hvor meget træværk er udskiftet og facaderne er tilbageført til oprindeligt udtryk, hvor detaljer i udsmykningen er genskabt.

Ved tilbageførslen af facaderne er sommerhuset med til at vise den oprindelige arkitektur i det historiske Lakolk.

Kategori 2 – Byggeri: Koldingvej 22, Toftlund

Ejendommen er i dag et enfamiliehus, men har tidligere huset købmand og elektriker. Det er en central beliggende og velkendt ejendom i gadebilledet ud mod Koldingvej.

Bygningen har ved renoveringen fået tilbageført tagkonstruktionen til kvartvalm, nyt tegltag, nye vinduer og døre der er tilpasset bygningens arkitektur og istandsættelse af facader.

Bygningen er bleven en fin repræsentant for Bedre Byggeskik og med beliggenheden ud til Koldingvej er den med til af løfte bebyggelsen langs landevejen


OBS!!! Navne og adresser på de præmierede ejendomme er klausuleret til mandag den 13. juni 2022 klokken 13.

Information om Tønder Kommune

Tønder Kommune
Tønder Kommune
Wegners Plads 2
6270 Tønder

+45 74 92 92 92https://www.toender.dk/

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Toftlund går i gang med stor kunst4.7.2022 12:00:57 CEST | Pressemeddelelse

Toftlund Udviklingsråd vil forvandle bymidten til Sydjyllands åbne galleri, hvor alle kan komme og opleve samtidskunst på byens gavle. Udviklingsrådet peger på, at det er vigtigt, at kultur på et højt niveau også lever og vokser i de mindre samfund og ikke kun i landets største byer. Sammen med kunstbureauet Kolossal har i alt otte anerkendte kunstnere fra hele Europa sagt ja til at komme til Toftlund og skabe et værk med otte gavlmalerier efterhånden som udviklingsrådet får rejst midler. Arbejdet med det første gavlmaleri starter den 6. juni.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum