Tønder Kommune

Tønder Kommune fortsætter sin fremgang

Del

Dansk Industri har netop offentliggjort sin årlige måling af erhvervsvenligheden i de danske kommuner. Tønder Kommune fortsætter med at rykke op på listen, hvor Tønder nu ligger nummer 39 – en fremgang på seks pladser i forhold til 2021.

Dansk Industris (DI) undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2022, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed inden for en række af erhvervsorganisationens brancher, fx byggeri, transport, fødevarer og engroshandel.

Tønder Kommune går i den nye undersøgelse frem i hele syv ud af undersøgelsens 10 kategorier. På listen over erhvervslivets overordnede tilfredshed med kommunen rykker Tønder fx 18 pladser frem og ligger nu som nummer 26, og i kategorien ”Arbejdskraft” går Tønder hele 24 pladser frem. I sidstnævnte kategori, er det virksomhederne der kvitterer for kommunens indsats for at tiltrække og sikre kvalificeret arbejdskraft.

I jobcentrenes samarbejde med virksomhederne går Tønder Kommune også frem i undersøgelsen. I kategorien ”Sagsbehandling” går Tønder 21 pladser frem til en 37. plads. Og i kategorien ”Grøn udvikling” går kommunen 18 pladser frem til en 69. plads.

”Det er vigtigt for Tønder kommune at have et godt samarbejde med erhvervslivet og samtidig have nogle gode rammebetingelser som grundlag for udvikling i kommunen. Derfor er jeg glad for at se, at vi fortsætter vores fremgang på listen, og at vores dygtige virksomheder overordnet set er tilfredse med den service de får, og det samarbejde de har med Tønder Kommune. Det viser, at vi er inde i en god udvikling, og den skal vi selvfølgelig fortsætte med”, fortæller Tønder Kommunes borgmester, Jørgen Popp Petersen, og tilføjer:

”I kategorien ”Grøn Udvikling” er jeg også ret sikker på, at vi fortsætter vores fremgang i de kommende år, ikke mindst med de meget ambitiøse planer Tønder Kommune har i forhold til hele den grønne omstilling”.

Undersøgelsen fortæller også, at der er områder, hvor Tønder Kommune har plads til forbedring. Tønder går således fx tilbage i kategorien ”Uddannelse” hvor kommunen går hele 51 pladser tilbage til en 65. plads. Faldet skyldes dels andelen af undervisningstimer, der varetages af en lærer med undervisningskompetencer, og dels kommunens tiltag for at få flere unge i kommunen til at tage en erhvervsuddannelse.

”Uddannelsesområdet er noget, som vi har et meget stærkt fokus på – både i forhold til rekruttering af lærere og pædagoger, men også i forhold til at få flere unge i uddannelse i Tønder Kommune. Vi har iværksat en handlingsplan for at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse, og vi håber vi snart kan begynde at se resultaterne”, fastslår Jørgen Popp Petersen og tilføjer, at han glæder sig over, at virksomhederne overordnet set er tilfredse med kvaliteten af de kommunale folkeskoler. I undersøgelsen ligger Tønder Kommune her helt oppe på en placering som nummer 22.

93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der er for små til at indhente et tilstrækkeligt antal svar. Det er 13. år i træk Dansk Industri laver sin måling af erhvervsvenligheden i de danske kommuner.

Kontakter

Jørgen Popp PetersenBorgmesterTønder Kommune

Tlf:2142 9074

Information om Tønder Kommune

Tønder Kommune
Tønder Kommune
Wegners Plads 2
6270 Tønder

+45 74 92 92 92https://www.toender.dk/

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum