Tønder Kommune

Tønder Kommune får ukrainske flygtninge i arbejde

Del

Tønder Kommune er den kommune i Danmark, med den næsthøjeste andel af ukrainske flygtninge i beskæftigelse. Det viser Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings seneste opgørelse for juli måned. I Tønder Kommune er ca. 54% af de ukrainske flygtninge i arbejde, hvor der på landsplan til sammenligning blot er ca. 25% i beskæftigelse.

I Tønder Kommune var 79 ukrainske flygtninge ud af de 148 ukrainere kommunen har modtaget i aldersgruppen 16-66 år i beskæftigelse i juli måned.

I kommunens jobcenter forklarer fagchef, Theresé Alette Andersen, at der gøres en bred indsats på tværs af Tønder Kommune, frivillige og virksomhederne, og det er med til at Tønder ligger som nummer to ud af de 98 kommuner i Danmark (kun Ærø Kommune ligger højere).

”Jobcenteret i Tønder har særligt fokus på at understøtte virksomhederne med formidling af ledige. Vi modtager løbende jobordre fra virksomheder, der har brug for hjælp til formidling af ledige til stillinger. Denne rekrutteringsservice benyttes også i forhold til målgruppen af ukrainske flygtninge, og betyder at vi på jobcenteret løbende har mange stillinger, hvor vi kan være med til at finde det rette match”, forklarer Theresé Alette Andersen.

Fagchefen tilføjer, at det er ikke kun i forhold til ukrainere men også i forhold til andre målgrupper, at Jobcenter Tønders metode har fungeret godt, fordi kommunens integrationsafdeling har oparbejdet solide erfaringer med at hjælpe flygtninge i arbejde.

Samtidig har Tønder Kommune mange frivillige borgere, der gør en stor indsats for at hjælpe ukrainerne i beskæftigelse, og kommunens virksomheder har fra første dag været åbne for at finde løsninger, så ukrainerne kan komme i arbejde.

Tønder Kommune har siden de første ukrainske flygtningen ankom haft fokus på at få ukrainerne i gang med danskuddannelse hurtigst muligt. Aktuelt er 109 voksne flygtninge i på skolebænken for at lære dansk.  

Udviklingen i beskæftigelsen i de seneste år har betydet, at det er blevet vanskeligere for virksomhederne at rekruttere medarbejdere. Derfor udarbejdede Arbejdsmarkedsudvalget i Tønder Kommune først på året en rekrutteringsplan for perioden 2022-2024. Planen skal styrke indsatsen med at hjælpe virksomhederne med jobformidling, og hjælpe flere ledige i beskæftigelse.

”Planen handler blandt andet om at komme med nye tiltag og individuelle løsninger, når der skal findes et match mellem de ledige og virksomhederne - som eksempelvis jobdating. Målgruppen for indsatsen i Jobcenterets Rekrutterings er selvfølgelig alle ledige på Jobcenteret, uanset nationalitet. Men jobcenterets tilgang til opgaverne har været medvirkende til at vi i Tønder Kommune er lykkes med at hjælpe så stor en andel af ukrainske flygtninge i beskæftigelse”, fortæller Bo Jessen, der er formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Tønder Kommune, der glæder sig over de flotte beskæftigelsestal for de ukrainske flygtninge.

Ukrainerne i Tønder Kommune har fået beskæftigelse inden for flere brancher, men særligt inden for hotel og restauration, rengøring og landbrug.

Kontakter

Bo Jessen, fmd., Arbejdsmarkedsudvalget, Tønder Kommune: Mob.: 4062 6527
Therese Arlette Andersen, fagchef, Tønder Kommune: Mob.: 4027 8359

Information om Tønder Kommune

Tønder Kommune
Tønder Kommune
Wegners Plads 2
6270 Tønder

+45 74 92 92 92https://www.toender.dk/

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum