Det Kongelige Teater

Tommy Kenter klar til sin mest krævende rolle

Del

Lige om lidt går den folkekære skuespiller på scenen som ”King Lear” på Det Kongelige Teater

Tommy Kenter er i gang med de sidste forberedelser til en af de største roller i sin lange karriere. ”King Lear” kaldes ofte for Shakespeares bibel, og titelrollen som kongen, der falder fra tronen i et virvar af løgn, bedrag og mord, er ekstremt krævende. Det ved Tommy Kenter alt om.

Da Henning Jensen, der ellers var tiltænkt rollen som King Lear, måtte trække sig på grund af en tidligere skade i nakken, ringede instruktør Peter Langdal straks til sin gamle ven, Tommy Kenter. To dage efter var han i gang med prøverne til forestillingen. King Lear er en drømmerolle for manden, der i den brede befolkning nok er bedst kendt som komiker i roller som Fru Christoph og showet Kentex.

En af de helt store klassikere

- Rollen som "King Lear" er helt utrolig krævende, men det er samtidig en af de mest fantastiske og interessante roller, du kan få i min alder, siger Tommy Kenter.

Fredag den 5. februar går det løs til premieren på Store Scene i Skuespilhuset. Sammen med en perlerække af danske skuespillere bringer Tommy Kenter det tragiske drama ud over scenekanten i en storslået scenografi, der på alle måder passer til stykkets position, som en af de helt store klassikere.

Medvirkende:
Tommy Kenter, Benedikte Hansen, Signe Egholm Olsen, Marie Louise Wille, Henrik Lykkegaard, Al Agami, Morten Suurballe, Jacob Lohmann, Joachim Fjelstrup, Peter Gilsfort, Thue Ersted Rasmussen, Sigrid Husjord.

Instrueret af Peter Langdal, scenografi af Karin Betz.

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Pressemeddelelse: Elskovsdrikken31.10.2017 12:58pressemeddelelse

Det Kongelige Teater har den store fornøjelse at kunne præsentere Den Jyske Operas version af operaen ’Elskovsdrikken’ af Donizetti. Det er en af de lettest tilgængelige og mest populære i det italienske repertoire. En rørende historie i to akter om den måske nok naive, men til gengæld gode, ærlige og oprigtigt forelskede bondeknold Nemorino, der er faldet for den smukke og rige Adina, der desværre er forelsket i en anden mand. Nemorinos kur til Adina udvikler sig til en tragikomisk affære, da den unge skønhed i stedet falder for den attraktive Belcore. Nemorino får en sidste mulighed for at vinde sin elskedes hjerte, da kvaksalveren, doktor Dulcamara, tilbyder at sælge en magisk drik, der vil gøre ham uimodståelig over for kvinder. Tør Nemorino satse og hengive sig til magien i jagten på Adinas kærlighed?Den unge britiske instruktør Harry Fehr debuterer på Den Jyske Opera, når han sammen med den svenske dirigent Per-Otto Johansson skaber en sjov og romantisk version af klassikeren.Den

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum