Erhvervshus Nordjylland

TOIL ’N’ MOIL løb med sejren i nordjysk bæredygtighedskonkurrence

Del

En enig jury har netop udråbt TOIL ’N’ MOIL fra Frederikshavn som vinder af den nordjyske bæredygtighedskonkurrence Tag Fat.

TOIL 'N' MOIL løb med sejren i den nordjyske bæredygtighedskonkurrence Tag Fat
TOIL 'N' MOIL løb med sejren i den nordjyske bæredygtighedskonkurrence Tag Fat

Siden det tidlige forår har i alt 124 nordjyske virksomheder dystet i den regionale bæredygtighedskonkurrence Tag Fat. Virksomhederne repræsenterer et meget bredt udsnit af det nordjyske erhvervsliv, idet både små og store virksomheder og virksomheder, der enten er født bæredygtige eller efter etableringen er slået ind på en grøn strategi, har dystet mod hinanden. Finalen hos Råt&Godt stod mellem 11 finalevirksomheder fra hver kommune i Nordjylland, og selvom juryen undervejs har været på en særdeles hård opgave, stod det alligevel klart, at Frederikshavnervirksomheden TOIL’N’MOIL løb med den endelige sejr.

TOIL ’N’ MOIL er født som en bæredygtig virksomhed og har siden 1984 arbejdet med bæredygtigt arbejdstøj. Siden etableringen er virksomheden lykkedes med at indarbejde en cirkulær forretningsmodel, hvor kunderne tilbydes at returnere deres brugte arbejdstøj til virksomheden, når det er slidt op. Derefter bliver tøjet enten recycled, upcycled, eller fibrene genbrugt i en ny produktion. Kunderne optjener tilmed point, når de afleverer det brugte arbejdstøj, som siden kan anvendes i TOIL ’N’ MOILs webshop til køb af nyt arbejdstøj.

- Årets vinder af Tag Fat har præsteret at gå foran i den måde, hvorpå de håndterer materialer, og de kan uden tvivl inspirere andre virksomheder. TOIL ’N’ MOIL har formået at levere, hvad kunderne har behov for og ikke kun, hvad de efterspørger. Vi ser meget frem til at rykke virksomheden endnu længere på den grønne front med et skræddersyet bæredygtighedsforløb hos os, og vi er meget stolte over at kunne udråbe TOIL ’N’ MOIL som den endelige vinder af Tag Fat, sagde Pernille Møller som repræsentant for juryen og Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark i sin tale til TOIL ’N’ MOIL.

- Vi vil gerne sige 1000 tak, fordi I kan se idéen i vores forretning, og vi glæder os til at komme videre ud i verden med vores koncept, sagde Rikke Bergmann Johansen, COO, TOIL ’N’ MOIL

Også Erhvervshus Nordjylland, der i et tæt samarbejde med de 11 lokale erhvervskontorer, Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark, Region Nordjylland, Dansk Byggeri, Dansk Industri og Aalborg Universitet har varetaget bæredygtighedskonkurrencen, ser et stort og uudnyttet grønt potentiale hos de nordjyske virksomheder:

- Spredningen blandt alle 11 finalister har været meget stor, men fællesnævneren er, at de hver og en står med muligheden for at gå forrest, når det gælder forretningsudvikling med fokus på cirkulær økonomi. Den grønne omstilling er ikke alene en nødvendighed. Tag Fat viser med al tydelighed, at det også er et meget blåt ocean, hvor de tidlige aktører står til at høste kæmpe fordele i de kommende år, siger Sara Skovrup, projektleder på Tag Fat og i Erhvervshus Nordjylland.

Juryen, der sammen udpegede vinderen af Tag Fat, bestod af Christian Nielsen, institutleder ved Department of Business and Management på AAU, Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark, Mette Schmidt, teknik- og miljøchef i Port of Aalborg, Nicolaj Holm, adm. direktør i Aalborg Kongres og Kultur Center og Pernille Møller, teamleder i Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark.

Bag det endelig valg af TOIL ’N’ MOIL som vinder ligger en vurdering af, i hvor høj grad virksomhedens grønne tiltag er innovative ift. sammenlignelige virksomheder; i hvor høj grad de grønne tiltag kan tjene som inspiration for andre virksomheder og i hvilken udstrækning, virksomhedens grønne tiltag og øvrige forretningsmodel understøtter den grønne omstilling i Nordjylland.

De 11 nordjyske finalister, der dystede om førstepladsen hos Råt&Godt i Aalborg d. 9. september, er:

Fra Brønderslev Kommune: Green Instruments

Fra Frederikshavn Kommune: Toil ’N’ Moil

Fra Hjørring Kommune: BJERG Arkitektur

Fra Jammerbugt Kommune: SEP NORD

Fra Læsø Kommune: Læsø Shoppen

Fra Mariagerfjord Kommune: PowerCon

Fra Morsø Kommune: HeavyZleep

Fra Rebild Kommune: Induflex

Fra Thisted Kommune: Convert

Fra Vesthimmerlands Kommune: Leoka

Fra Aalborg Kommune: Komproment Danish Building Design

Tag Fat konkurrencens udgangspunkt

Tag Fat, der arrangeres af Erhvervshus Nordjylland, ønsker at rette fokus mod bæredygtighed i et forretningsmæssigt perspektiv via principperne for cirkulær økonomi. Det betyder øget fokus på virksomheder, som tager aktive skridt for at sikre, at produkter, materialer eller ressourcer forbliver i cirkulation så længe som muligt. Det sikrer en forretning, der arbejder for at minimere forbruget af jordens ressourcer.

Hvis man som virksomhed ønsker at indarbejde den cirkulære økonomi, kan man bl.a.:

  • Mindske miljøbelastningen, f.eks. gennem reduktion af energi- og/eller ressourceforbruget i produkter eller ydelser, i fremstillingsprocesser, i virksomheden generelt eller ved at reducere eller fjerne brugen af miljøfarlige stoffer
  • Bruge genanvendte/genanvendelige materialer
  • Designe eller indarbejde nye produkter, ydelser eller løsninger, der gør det lettere at minimere spild, genanvende, reparere og/eller opgradere. Det kan f.eks. være design for længere levetid, lettere adskillelse, brug af digitale løsninger til håndtering af materialestrømme eller opdateringer af software i produkter/ydelser.
  • Gentænke forretningsmodeller, produkter, ydelser og løsninger, f.eks. tilbagekøbsordninger på produkter eller leasing/servicemodeller på produkter/ydelser
  • Inddrage hele eller dele af organisationen i arbejdet med bæredygtige initiativer og tiltag
  • Stille krav til leverandører, f.eks. i form af certificeringer eller dokumentationskrav ift. ressourceforbrug og miljøbelastning

Læs mere på www.tag-fat.dk 

Nøgleord

Kontakter

Sara Skovrup, projektleder, Erhvervshus Nordjylland / Tag Fat, tlf. 24 40 09 33 / szs@ehnj.dk
Lars Erik Jønsson, adm. direktør i Erhvervshus Nordjylland, tlf. 20 66 68 21 / lej@ehnj.dk

Billeder

TOIL 'N' MOIL løb med sejren i den nordjyske bæredygtighedskonkurrence Tag Fat
TOIL 'N' MOIL løb med sejren i den nordjyske bæredygtighedskonkurrence Tag Fat
Download

Information om Erhvervshus Nordjylland

Erhvervshus Nordjylland
Niels Jernes Vej 10
9210 Aalborg SØ

70210808https://ehnj.dk/

Om Erhvervshus Nordjylland

Erhvervshus Nordjylland er ét af seks Erhvervshuse i Danmark, der er vedtaget ved lov og understøttes af staten og kommunerne. I Erhvervshus Nordjylland, der også har en filial i Nykøbing Mors, kan alle virksomheder få kortlagt deres forretningsmuligheder af uvildige erhvervskonsulenter. Man kan trække på konsulenters specialiserede viden, og Erhvervshus Nordjylland åbner dørene til et stort netværk af øvrige offentlige og private aktører. Erhvervshus Nordjylland indtager en knudepunktsfunktion i det samlede nordjyske erhvervsfremmesystem og er derudover operatør på programmer, der via privat rådgivning gør det muligt at igangsætte målrettede udviklingsforløb. Erhvervshus Nordjylland står derudover i spidsen for at udvikle den regionale erhvervsfremmestrategi for Nordjylland. Læs mere på www.ehnj.dk   

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Nordjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Nordjylland

Nordjylland har lige nu landets laveste ledighedsstigning30.9.2020 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

For at afdække, hvor galt det står til i Nordjylland her midt i bølge to af Corona-epidemien, har Erhvervshus Nordjylland set nærmere på de seneste tal for blandt andet ledighedsudviklingen, jobmarkedet og ikke mindst digitaliseringen af erhvervslivets forretningsmodeller som en af metoderne til at ride krisen af. Sidstnævnte har blandt andet ført til lynetableringen af helt nye muligheder, når det gælder det nordjyske erhvervslivs digitalisering.

Nordjysk startup får landets bilforhandlere til at kæmpe om kunderne12.6.2020 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Carshopper.dk har med Just-Eat-medstifter Henrik Nordby Østergaard og Nordjysk Lånefond i ryggen udviklet et koncept, der vender bilbranchen 180 grader på hovedet. Virksomheden gør det nemlig muligt at sætte et bilønske i udbud, hvorefter landets bilforhandlere kan kæmpe om at tilbyde kunden den bedste pris. Det sikrer en nem og hurtig proces – og adskillige tusinde kroner i rabat.

Nordjysk erhvervsliv Corona-ramt på niveau med resten af landet7.4.2020 07:32:03 CEST | Pressemeddelelse

Det bliver ofte en selvopfyldende profeti, at det går dårligt, hvis tilstrækkeligt mange siger det. Erhvervshus Nordjylland har derfor set nærmere på de seneste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Nordjylland. Her tegner der sig et billede af den nordjyske udvikling på arbejdsmarkedet gennem den aktuelle sundhedskrise. Selvom tallene er dyster læsning, klarer Nordjylland sig dog indtil videre stort set lige så godt igennem som resten af landet.

Nordjyske virksomheder elsker bæredygtighed8.1.2020 08:36:59 CET | Pressemeddelelse

Erhvervshus Nordjylland står bag den virksomhedsrettede bæredygtighedskonkurrence Tag Fat, der netop har lukket for årets tilmeldinger. Hele 124 virksomheder har tilmeldt sig, og dermed er konkurrencen sparket i gang med rekordmange deltagere i forhold til tidligere. Målet med konkurrencen – ud over at finde en vinder – er at løfte bæredygtighedsniveauet blandt deltagerne og i virksomhederne i hele Nordjylland.