TOGT A/S

TOGT køber de sidste byggefelter på Nyborg Havn – mere end 250 nye boliger på vej

Del

Den fynske ejendomsudvikler TOGT har købt et samlet areal på knap 25.000 kvadratmeter af DSB Ejendomsudvikling. Købet understreger TOGTs nye strategi og afrunder byudviklingen af det gamle færgeleje ved Nyborg Havn.

Foto: Vejledende visualisering af de nye boliger på Ydermolen i Nyborg, hvor der bygges i første række til vandet
Foto: Vejledende visualisering af de nye boliger på Ydermolen i Nyborg, hvor der bygges i første række til vandet

Ydermolen er det sidste havneareal i Nyborg, som endnu ikke er færdigudviklet. Det ændres der på nu, hvor de sidste otte byggefelter er solgt i en samlet handel til TOGT.

Projektet medfører 250-300 nye boliger fordelt på flere forskellige boligtyper og ejerformer. Byggeriet vil tage afsæt i energieffektive løsninger, bæredygtige materialer og et arkitektonisk greb, der fletter naturligt ind i det maritime miljø. Opførelsen af det nye boligområde på Ydermolen har en forventet tidsramme på fem år fra første spadestik i sommeren 2023.

Ydermolen har en unik beliggenhed, og udviklingen af DSB’s gamle havnearealer vil ske med respekt for områdets historie og miljø. Det stiller dels krav til håndværket bag, men i den grad også det æstetiske niveau og arkitekturen, hvor vi både skal balancere hensynet til de naturskønne omgivelser og kommende beboeres forventninger til moderne komfort,” siger Mikael Fauerholm, projekt- og udviklingschef i TOGT.

Købet af i alt otte byggefelter på Ydermolen er seneste kapitel i TOGTs nye strategi, hvor der udelukkende fokuseres på udviklingsprojekter. I 2021 solgte den familieejede koncern samtlige boligejendomme - en portefølje med knap 600 lejemål. Hensigten var at give grobund til nye projekter, og med købet af Ydermolen har TOGT erhvervet det hidtil største areal i koncernens historie.

Det er DSB Ejendomsudvikling, der afhænder det store havneareal – og hos sælger er der også stor tilfredshed med de nye planer:

”Vi har i mange år arbejdet på at få udviklet området, og det er derfor glædeligt, at vi nu har fået lavet en aftale på den sidste havnegrund. Vi er virkelig glade for, at det er en erfaren partner med solid baggrund i området, der har valgt at købe grunden. Jeg ser frem til at følge udviklingen, og se de nye bygninger skyde op i de kommende år,” siger adm. direktør i DSB Ejendomsudvikling, Søren Beck-Heede.

Forud for handlen ligger blandt andet en analyse fra rådgivningsvirksomheden Exometric, der har afdækket områdets boligpotentiale. Her er konklusionen, at der vil være stor interesse for nye, moderne boliger med den planlagte placering. Dertil kommer en generel befolkningstilvækst i Nyborg.

Hos TOGT har den fordelagtige beliggenhed på Ydermolen været helt afgørende for købet og projektet:

”Det stemningsfulde havnemiljø hænger perfekt sammen med bymidten, og der er åbenlyse fordele, uanset om det er bymennesket, naturelskeren eller pendleren, der flytter ind. Alle behov kan dækkes med nem adgang til alt lige fra skoler til en bred vifte af arbejdspladser, lystbådehavnen, indkøbsmuligheder, motorvej og togforbindelser til hele Danmark. Prikken over i’et er Ydermolens unikke placering direkte mod Storebælt, som giver en suveræn udsigt over vandet,” siger Mogens Tveskov, adm. direktør og medejer af TOGT-koncernen.

Havneområdet i Nyborg har de seneste år været under hastig forvandling. Det gælder ikke mindst området omkring DSB’s gamle færgeleje på Nyborg Havn. Her har byudviklingen resulteret i nye seniorboliger, en nyanlagt havnepromenade og en lang række nye boliger langs havnekajen.

Området på Ydermolen er det sidste havneareal, som endnu ikke er blevet udviklet, og TOGT har dermed sat sig på en afgørende etape, som skal afslutte byudviklingen langs kajen.

Kontakter

Mikael FauerholmProjekt- og udviklingschef

Tlf:22 64 46 00

Billeder

Foto: Vejledende visualisering af de nye boliger på Ydermolen i Nyborg, hvor der bygges i første række til vandet
Foto: Vejledende visualisering af de nye boliger på Ydermolen i Nyborg, hvor der bygges i første række til vandet
Download
Mogens Tveskov - Adm. direktør i Togt
Mogens Tveskov - Adm. direktør i Togt
Download

Information om TOGT A/S

TOGT A/S
Kottesgade 13
5000 Odense C

http://www.togt.dk