DOT - Din Offentlige Transport

Tog og bus taler sammen i Vordingborg: Sidste busafgang venter på dig

Del

Kan sidste bus ikke bare vente på toget, hvis toget er forsinket? Det er sværere at lykkes med, end man umiddelbart skulle tro. Derfor søsætter DOT, Din Offentlige Transport, nu et forsøg, hvor sidste tog og bus deler information om forsinkelser, så bussen kan vente på, at toget triller ind på stationen.

I løbet af 2020 testede DOT forskellige løsninger, der kan gøre den sidste del af rejsen bedre.Mange kunder undrer sig, hvis bussen forlader stoppestedet, netop som toget triller ind på perronen. Men det er ikke helt så nemt, som det lyder at få tog og bus til at tale sammen. For det første kan buschauffører ikke alle steder se toget fra stoppestedet eller nå at tjekke i rejseplanen, om toget ankommer forsinket til en station. For det andet er der i dag ikke en etableret kommunikationskanal mellem tog og bus. For det tredje handler forsøget på Vordingborg Station også om at teste, hvor længe en bus rent faktisk kan vente på toget, uden at kunder ved de næste stoppesteder oplever markante forsinkelser, når de står og venter på sidste bus.

DOTs første forsøg med en kommunikationskanal mellem lokomotivførere og buschauffører fandt sted på Ringsted Station fra december 2020 til marts måned 2021, og nu sættes det næste forsøg i gang på Vordingborg Station. Helt konkret betyder det, at buschaufførerne i Movias busser på Vordingborg Station via en skærm kan se, om regionaltoget er forsinket i sin ankomst til stationen. Fra kl. 20 og indtil sidste bus afgår fra stationen, vil busserne vente på toget, når det er op til et 5 minutter forsinket, så kunderne ikke misser deres forbindelse om aftenen. Senere følger forsøg på tre andre stationer udenfor Storkøbenhavn.

- Vi vil gerne give kunderne en længe efterspurgt service i aftentimerne uden for Storkøbenhavn, hvor vi sørger for, at de sidste busser venter, hvis toget er forsinket. Vi har derfor udvalgt stationer i forsøget, hvor vi kan se, at der normalt er mange kunder, som skifter fra tog til bus i aftentimerne, fortæller Rune Jon Jensen, sekretariatschef i DOT Din Offentlige Transport.

Forsøget er et led i udmøntningen af DOTs strategi for at få flere kunder i kollektiv transport.

For så vidt angår Movia’s buschauffører er oplevelsen fra forsøget på Ringsted Station positiv. Indsamling af kundeoplevelser med forsøget på Ringsted Station var til gengæld sparsom, da forsøget kom i gang under corona, hvor samfundet var lukket ned, og der kun var få kunder i den offentlige transport. Nu hvor myndighederne har fjernet alle rejserestriktioner, er der grundlag for at finde ud af, hvad kunderne synes om forsøget.

- For DOT betyder det meget at være i dialog med vores kunder. Derfor vil vi også involvere kunderne i at evaluere vores næste forsøg, når det har kørt noget tid, fortsætter Rune Jon Jensen.

Forsøget på Vordingborg station startede i uge 38 og vil fortsætte året ud. Derefter skal det evalueres.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om DOT - Din Offentlige Transport

DOT - Din Offentlige Transport
DOT - Din Offentlige Transport
Gammel Køge Landevej 3
2500 Valby

https://dinoffentligetransport.dk/

DOT, Din Offentlige Transport, arbejder for at gøre det nemt at være kunde i den offentlige transport på Sjælland og øerne. DOT sørger for kundeservice, koordineret trafikinformation, sammenhængende køreplaner, billetkøb og priser, når én million daglige rejser foretages med bus, tog og metro. DOT er et samarbejde mellem DSB, Movia og Metroselskabet, der skal sikre en god kundeoplevelse på tværs af transportformer og gøre det attraktivt at rejse bæredygtigt.

Følg pressemeddelelser fra DOT - Din Offentlige Transport

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DOT - Din Offentlige Transport

Nyt website: Sådan kommer du til Tour de France i Danmark med offentlig transport9.5.2022 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Den 1. juli i år begynder verdens største cykelløb, Tour de France, i Danmark. Det påvirker trafikken i hele landet. København og Storebæltsbroen vil være lukket for biltrafik i perioder under Tour de France - derfor er rejser med bus, tog og metro det eneste og bedste valg for mange. Landets trafikselskaber har i fællesskab lavet en hjemmeside, der giver overblik over al offentlig transport i Danmark under tourens danske etaper. Her er der hjælp at hente til at planlægge rejsen til Tour de France og finde den rette billet.

Sidste bus venter på dig - nyt DOT-forsøg på Holbæk Station12.4.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Du kender måske bekymringen for, om du kan nå den sidste bus, hvis f.eks. toget er forsinket: Venter bussen eller er den kørt, når jeg kommer til stationen? Løsning på det problem er mere kompliceret, end man skulle tro, men nu sætter DOT et forsøg i gang for at give større sikkerhed for skiftet mellem bus og tog på Holbæk station, så aftenens sidste bus først kører, når toget er ankommet.

Kunder i den offentlige transport vil have personlig trafikinformation3.3.2022 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

En ny undersøgelse viser, at kunderne vil have personlig, individuel trafikinformation om deres rejse. Når toget ikke kommer som det plejer, når bussen kører en anden rute, eller de skal med en erstatningsbus i stedet for med metroen, er der mange, der bliver usikre i den offentlige transport. Derfor arbejder DOT, Din Offentlige Transport, løbende med at forbedre den information kunderne får, når der er sporarbejder eller andet, der påvirker deres rejse.

Ny hjemmeside giver overblik over din station og gode skift mellem tog, bus og metro1.2.2022 08:30:00 CET | Pressemeddelelse

Det skal være lettere for kunderne at skifte mellem bus, tog og metro og hurtigt få et overblik over, om der er elevator på stationen og nem adgang med barnevogn eller cykel eller gode parkeringsmuligheder. Derfor lancerer DOT, Din Offentlige Transport, i dag en ny hjemmeside, der giver et hurtigt overblik over faciliteterne på stationen, og mulighederne for at skifte til og fra bus og metro. Hjemmesiden gør det også nemmere for personer med et handicap at planlægge rejser med bus, tog og metro.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum