Danmarks Statistik

To ud af tre virksomheder er på sociale medier

Del

Andelen af virksomheder, der aktivt bruger sociale medier, er igen steget markant.

Andelen af virksomheder, der aktivt bruger sociale medier, er igen steget markant. I dag er 64 pct. af virksomhederne ”på” mod 56 pct. sidste år og 40 pct. i 2013. Det er især sociale netværk som Facebook og LinkedIn, virksomhederne bruger. Hver fjerde virksomhed bruger mere end ét socialt medie. Den fortsatte udbredelse af sociale medier ses inden for alle brancher og alle virksomhedsstørrelser.

Det er nogle af pointerne i temapublikationen IT-anvendelse i virksomheder 2016 fra Danmarks Statistik, som udkommer i dag. I publikationen kan du blandt andet også læse, at:

    • Virksomheders e-salg stiger støt, og 29 pct. af virksomhederne havde e-salg i 2015
    • 12 pct. af virksomhederne anvendte i 2015 big data analyse – særligt virksomheder, der arbejder inden for information og kommunikation.
    • I fire ud af fem virksomheder kan medarbejderne arbejde hjemmefra.
    • Hver fjerde virksomhed øgede sidste år deres investeringer i it-sikkerhed, og 58 pct. har udarbejdet retningslinjer til medarbejderne vedr. it-sikkerhed

Resultaterne dækker hovedsageligt virksomheder med 10 eller flere ansatte, men som noget nyt indeholder publikationen også et afsnit om it-anvendelse i virksomheder med 5-9 ansatte.

Publikationen kan frit hentes på www.dst.dk/publ/itvirk.

For yderligere information kan du kontakte Michael E. Nielsen på 39 17 31 43 eller men@dst.dk.

Nøgleord

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum