Lolland Kommune

To tykke danske streger under Femern-forbindelse er rigtig godt nyt

Del

På dansk side er Femern-forbindelsen nu mejslet i sten. Det er konklusionen i Lolland Kommune efter, at forligspartierne på Christiansborg i dag har givet grønt lys for byggeriet af den 18 kilometer lange tunnel mellem Lolland og Femern. Og det er en konklusion, som bliver rigtig godt modtaget af borgmester Holger Schou Rasmussen:

”At et stort flertal sætter to tykke streger under Femern-forbindelsen er en fremragende nyhed at gå på weekend med. Tunnellen vil knytte Danmark endnu tættere til vores største samarbejdspartner Tyskland og give helt nye muligheder for borgere, turister og virksomheder.  Og lokalt for Lolland-Falster er det selvfølgelig også fremragende nyt”, siger Holger Schou Rasmussen:

”I Lolland Kommune kan vi nu fortsætte arbejdet med at opkvalificere vores arbejdsstyrke til den dag, spaden sættes i jorden. De mange forberedende anlægsarbejder kan fortsætte. Vores lokale virksomheder kan begynde nedtællingen til Danmarks største anlægsprojekt, og med Lolland-Falster som et kommende vækstcenter i Danmark kan vi sætte turbo på ambitionerne at gøre Lolland til det naturlige sted at bo, arbejde og drive virksomhed.”

De sidste måneder har der stået blæst omkring Femern-forbindelsen, men dog ikke mere blæst, end der altid står omkring store anlægsbyggerier, og derfor er dagens beslutning glædelig, men ikke overraskende:

”Jeg forstår godt, at nogle medier og særinteresser benytter enhver lejlighed til at så tvivl om Femern-forbindelsen. Broer og tunneller i Danmark bliver ikke bygget uden høj søgang og store overskrifter. Men set fra min stol har der ikke været tvivl om udfaldet, for de saglige grunde til at trække tæppet væk under projektet, har simpelthen ikke været til stede. Det er også blevet understreget de sidste uger, først med finansielle analyser og stresstests af projektet, og endelig i dag med det endelig ok fra Christiansborg”, slutter Holger Schou Rasmussen, der nu ser frem til, at myndighedsgodkendelsen kommer på plads på tysk side.

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

23 24 91 80

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Ekstra mulighed for at søge midler fra Grøn Ordning til lokale projekter18.9.2017 05:00pressemeddelelse

Energistyrelsen har meddelt, at der er udsendt forslag til lov om ændring af statstilskud til Grøn Ordning. Det betyder, at der kun kan gives tilsagn om tilskud til og med 20. februar 2018. Efter første ansøgningsrunde tidligere på året er der en restpulje for nettilsluttede vindmøller, og derfor bliver der nu åbnet op for en ekstra ansøgningsrunde. Ansøgere, som ikke fik tilskud i første omgang, vil blive vurderet igen, ligesom der er mulighed for at søge om tilskud til nye projekter.

Vinder af entrepriseudbud for Projekt Maribo Domkirke og Søbred fundet4.9.2017 14:30pressemeddelelse

Lolland Kommune har nu sat navn på de firmaer, der har vundet konkurrencen om tømrer- og anlægsentreprisen til udførelsen af projektet Maribo Domkirke og Søbred - et projekt under Realdanias kampagne Stedet Tæller. Det er de to firmaer, anlægsgartner H. Rasch & Søn A/S fra Stubbekøbing og Ringtved A/S fra Maribo, som i dag var hos Lolland Kommune og underskrive kontrakt på opgaven

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum