Lolland Kommune

To tykke danske streger under Femern-forbindelse er rigtig godt nyt

Del

På dansk side er Femern-forbindelsen nu mejslet i sten. Det er konklusionen i Lolland Kommune efter, at forligspartierne på Christiansborg i dag har givet grønt lys for byggeriet af den 18 kilometer lange tunnel mellem Lolland og Femern. Og det er en konklusion, som bliver rigtig godt modtaget af borgmester Holger Schou Rasmussen:

”At et stort flertal sætter to tykke streger under Femern-forbindelsen er en fremragende nyhed at gå på weekend med. Tunnellen vil knytte Danmark endnu tættere til vores største samarbejdspartner Tyskland og give helt nye muligheder for borgere, turister og virksomheder.  Og lokalt for Lolland-Falster er det selvfølgelig også fremragende nyt”, siger Holger Schou Rasmussen:

”I Lolland Kommune kan vi nu fortsætte arbejdet med at opkvalificere vores arbejdsstyrke til den dag, spaden sættes i jorden. De mange forberedende anlægsarbejder kan fortsætte. Vores lokale virksomheder kan begynde nedtællingen til Danmarks største anlægsprojekt, og med Lolland-Falster som et kommende vækstcenter i Danmark kan vi sætte turbo på ambitionerne at gøre Lolland til det naturlige sted at bo, arbejde og drive virksomhed.”

De sidste måneder har der stået blæst omkring Femern-forbindelsen, men dog ikke mere blæst, end der altid står omkring store anlægsbyggerier, og derfor er dagens beslutning glædelig, men ikke overraskende:

”Jeg forstår godt, at nogle medier og særinteresser benytter enhver lejlighed til at så tvivl om Femern-forbindelsen. Broer og tunneller i Danmark bliver ikke bygget uden høj søgang og store overskrifter. Men set fra min stol har der ikke været tvivl om udfaldet, for de saglige grunde til at trække tæppet væk under projektet, har simpelthen ikke været til stede. Det er også blevet understreget de sidste uger, først med finansielle analyser og stresstests af projektet, og endelig i dag med det endelig ok fra Christiansborg”, slutter Holger Schou Rasmussen, der nu ser frem til, at myndighedsgodkendelsen kommer på plads på tysk side.

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

23 24 91 80

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Hvem fortjener Arkitekturpris 2018?19.6.2018 06:05pressemeddelelse

For tredje gang uddeler Lolland Kommune i år priser til bygninger med særlige arkitektoniske kvaliteter og i år også til haveanlæg og grønne fællesområder. Har du et forslag til en vinder, skal du indsende det senest 19. august 2018. Det kan både være din egen ejendom, naboens eller en helt tredje. Priserne uddeles i slutningen af oktober, og vinderne får en gavecheck på 3000 kr. og en ”æresplade” til ophængning på byggeriet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum