To professorer hædres med Holst-Knudsen-pris og Victor Albeck-pris
Professor i medicin Søren Riis Paludan modtager Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris, og professor i biologi Signe Normand modtager Victor Albeck-prisen. Det sker onsdag d. 25. maj, hvor Aarhus Universitet afholder sin årlige prisoverrækkelse i Aulaen. Ved arrangementet uddeler Aarhus Universitets Forskningsfond desuden sine 5 ph.d.-priser – i år for 20. gang.

Overlæge Victor Albeck og landsretssagfører Carl Holst-Knudsen spillede afgørende roller i tilblivelsen af Aarhus Universitet – og de lægger begge navn til universitetets to fornemste videnskabspriser, som i år går til en NAT-professor og en Health-professor.
Victor Albeck-pris til professor i klimaforskning
Professor i biologi Signe Normand modtager Victor Albeck-prisen for sin banebrydende forskning i klimaforandringer og naturbeskyttelse. Victor Albeck-prisen blev indstiftet af Aarhus Universitets Forskningsfond i 2021.
Signe Normand har udviklet innovative metoder til at forstå, hvordan planter påvirkes af miljø- og klimaforandringer på tværs af tid og sted. Hun er én af få forskere på verdensplan – og den eneste i Danmark – der kombinerer særlige drone- og satellitbaserede billeder, såkaldt remote sensing, med bl.a. økologisk forståelse og studier af årringe i træer og buske.
Signe Normand arbejder tværvidenskabeligt, bygger bro på tværs af fagligheder og holdninger, og i 2021 blev hun udpeget som forperson for Danmarks første Biodiversitetsråd.
Signe Normand modtog Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-pris i 2011
Læs mere om professor Signe Normand
Holst-Knudsen-pris til professor i virusforskning
Professor i medicin Søren Riis Paludan modtager Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris for sin innovative forskning i, hvordan virusinfektioner aktiverer immunsystemet.
Søren Riis Paludan har identificeret grundlæggende mekanismer i immunresponset og har dermed bidraget betydeligt til den grundlæggende viden, som har banet vejen for nye vacciner og behandlinger af bl.a. COVID-19. Hans tilgang til infektionsimmunologi har ført til en række banebrydende opdagelser og ændret måden, vi forstår immunsystemet på.
De seneste to år har Søren Riis Paludan optrådt i danske og udenlandske medier mere end 4.500 gange og dermed bidraget markant til både folkeoplysning og samfundets håndtering af COVID-19-pandemien.
Læs mere om professor Søren Riis Paludan
Begge priser er på 100.000 kr.
Læs mere om Victor Albeck, Carl Holst-Knudsen og AU's ophav
Priser til 5 talentfulde ph.d.er
Ved prisoverrækkelserne uddeler Aarhus Universitets Forskningsfond for 20. gang sine talent-priser på hver 50.000 kr. Priserne går til 5 ph.d.er fra Aarhus Universitet, som har gjort sig ganske særligt bemærket, både med deres forskningsresultater og med den måde, de har formidlet dem på.
Prismodtagerne er:
Charlotte Ettrup Christiansen: Socialantropologi
Mai Bjørnskov Mikkelsen: Emotionsforskning
Kasper Glerup Lauridsen: Hjertestop på hospitaler
Niels Kristian Kjærgård Madsen: Kvantekemisk metodeudvikling
Niloofar Yazdani: Computerteknologi
Nøgleord
Kontakter
Henrik Dalgaard, Aarhus Universitets Forskningsfond, hd@auff, mobil: 23823230
Billeder



Information om Aarhus Universitet
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet
Iværksættere fra Aarhus Universitet er vækstmotorer i Midt- og Vestjylland28.6.2022 08:31:30 CEST | Pressemeddelelse
Iværksætterne holder sig ikke kun til storbyerne, når de udklækkes fra Aarhus Universitet. I Midt- og Vestjylland skyder flere virksomheder op, som er stiftet af studerende med baggrund fra universitetet, viser ny iværksætteranalyse. Det er en god forretning for landsdelen.
Sprogforsker fra AU står bag en dansk-ukrainsk-engelsk ordbog13.6.2022 14:30:00 CEST | Pressemeddelelse
På blot to måneder har lektor i lingvistik på Aarhus Universitet, Peter Bakker, skrevet og udgivet en dansk-ukrainsk-engelsk ordbog med hjælp fra frivillige og en bevilling fra Aarhus Universitets Forskningsfond. Målet er at give ukrainske flygtninge en lettere start i Danmark. Efterspørgslen på den nye gratis ordbog er så stor, at Peter Bakker nu samler midler til andet oplag.
Presseinvitation: Topforskere, hjernemad og leg - stor konference om hjernen på Aarhus Universitet26.4.2022 08:58:05 CEST | Pressemeddelelse
Nogle af verdens førende hjerneforskere besøger Aarhus d. 5.-7. maj, når MatchPoints-konferencen ”Our fascinating Brain” finder sted. Konferencen byder både på en akademisk del på Aarhus Universitet – og en folkelig del på Moesgaard Museum med oplæg, musik, mad til hjernen, yoga og meget mere. Begge arrangementer er udsolgte. Journalister er velkomne.
Skibsvrag, stjerner og speedforedrag: Oplev forskningen på Aarhus Universitet19.4.2022 14:33:25 CEST | Pressemeddelelse
Stakladen og omkringliggende lokaler bliver forvandlet til en legeplads for nysgerrige sjæle, når Aarhus Universitet inviterer alle interesserede indenfor til Forskningens Døgn om TID torsdag den 28. april kl. 14-18.
Bestyrelsen: Brian Bech Nielsen fortsætter som rektor7.4.2022 14:30:45 CEST | Pressemeddelelse
Fra august 2022 hedder rektor på Aarhus Universitet fortsat Brian Bech Nielsen. Efter de seneste måneders ansættelsesproces har et enigt ansættelsesudvalg udpeget den nuværende rektor, som i den nye periode ansættes frem til 2027.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum