Fonden for Entreprenørskab

To østjyske iværksætteridéer imponerer og vinder stor konkurrence ved Danish Entrepreneurship Festival 2021

Del

Seks studerende fra Østjylland havde så innovative og gennemførte idéer, at de fredag den 26. november fik tildelt Mikrolegater til unge startups på henholdsvis 39.770 kroner og 30.000 kroner ved Danish Entreprenørskabs Festival 2021. Pengene uddeles af Fonden for Entreprenørskab med støtte fra Tuborgfondet.

SD Management
SD Management

Innovationen og entusiasmen har boblet om kap, mens tusindvis af innovative elever og studerende har dystet på gode iværksætterideer og opfindelser til Danish Entrepreneurship Festival i uge 47. De mange unge skulle overbevise erfarne erhvervsfolk om, at deres idé var den bedste i en af de forskellige konkurrencer, som de deltog i.  

Fredag den 26. november kulminerede det i et stort awardshow, hvor hele 11 priser blev uddelt til de bedste idéer, projekter og produkter, og vinderne blev honoreret med både penge, trofæ og virtuelle klapsalver.  

Tre studerende fra Erhvervsakademi Dania opfinder online budgetløsning 

Tre seje studerende fra Erhvervsakademi Dania var super skarpe, da de pitchede deres idé i Mikrolegat-konkurrencen. Glæden var da også stor for de tre studerende Nikolaj Rønne, Helen Frehr Carstensen og Natasha Swyrtz, der står bag Zimble Budget, da de efter intensiv konkurrence blev udråbt som en af de i alt fem Mikrolegat-vindere, der uddeles af Fonden for Entreprenørskab med støtte fra Tuborgfondet.  

De tre entreprenante studerende har udviklet idéen, der er en online budgetløsning, der som den første i fintech-branchen automatisk udarbejder og løbende opdaterer personlige budgetter for forbrugerne. Budgetløsningen har fået navnet Zimble Budget, og den dækker også over en række privatøkonomiske værktøjer, som gør det nemt for brugeren at undersøge og forstå konsekvenserne af sine økonomiske valg.  

Med Zimble Budget arbejder Nikolaj Rønne, Helen Frehr Carstensen og Natasha Swyrtz for at gøre det nemt for alle i samfundet at etablere og vedligeholde en sund privatøkonomi, som de kan være tryg ved. På den måde ønsker de at hjælpe til med at reducere den økonomiske ulighed i samfundet. 

-Vi er faktisk meget overraskede og helt vildt glade. Det betyder bare sindssyg meget for vores virksomhed at få det her legat. Det har været en lang rejse med masser af op- og nedture, men vi kan se, at vi hele tiden rykker os. Derfor var det også en kæmpe forløsning at få lanceret vores platform og høre, hvad andre tænker, når man har siddet med noget selv i halvandet år. Og med pengene fra legatet kan vi gøre grafikken og brugeroplevelsen på vores platform endnu mere nem og intuitiv, så alle kan være med, siger de glade vindere fra Zimble Budget. 

Zimble Budget vandt 39.770 kr. uddelt af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Tuborgfondet. 

Studerende fra Aarhus Universitet vil forebygge stress og mistrivsel i danske virksomheder 

Tre entreprenante studerende fra Aarhus Universitet har fået en god idé, som de netop er blevet præmieret for i forbindelse med Danish Entrepreneurship Festival. 

Sebastian Lundstrøm, Daniel Nielsson og Philip Brechmann har fået idéen til et digitalt værktøj, der skal være med til at forebygge stress og mistrivsel i danske virksomheder. Med virksomheden SD Management har de skabt løsningen SD 360, der skal være med til at skabe gode og trygge rammer for den enkelte medarbejder.  

SD 360 analyserer løbende medarbejdernes stress- og trivselsniveau, og giver ledelsen/HR tidlige indikationer på mistrivsel og stress. Derudover bliver der givet vigtige indsigtspunkter i realtid i form af konkrete stresspåvirkninger og handlingsforslag, så ledelsen/HR altid har de bedste betingelser for at handle proaktivt og forebyggende. Samtidig får medarbejderne personrettede øvelser og mulighed for anonymt at række ud til ledelsen og starte en konstruktiv dialog. 

Det var tre glade iværksættere, der kunne smile stort, da de fik at vide, at de var blevet tildelt et Mikrolegat. 

-Vi er mega glade, og det betyder rigtig meget for os, at vi kan rykke noget hurtigere og teste vores system endnu mere. Vi har oplevet, at når det handler om stress og mistrivsel, så er der rigtig stor fokus på behandling, og der er vores fokus på det forebyggende arbejde, så virksomheder ikke lige pludselig skal ud og slukke ildebrande. Pengene fra legatet skal gå til, at vi kan få en forsker til at kigge på vores spørgeskema, så vi kan validere det og få gjort det endnu skarpere til gavn for virksomheder og deres medarbejdere, siger teamet bag SD Management. 

De tre iværksættere vandt 30.000 kr. uddelt af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Tuborgfondet. 

Del af festival fyldt med entreprenørskab og iværksætteri 

I hele uge 47 har Fonden for Entreprenørskab holdt Danish Entrepreneurship Festival 2021, hvor tusindvis af elever og studerende har dystet online i flere forskellige konkurrencer og kategorier delt ind efter aldersgruppe og uddannelsestype. Den allerstørste konkurrence er Idékonkurrencen, hvor flere end 1300 elever og studerende deltog. Derudover har de bedste hold fra hele landet dystet i opfinderkonkurrencen Projekt Edison for elever i 6.-7. klasse, ligesom der blev kåret en vinder af Da Vinci-konkurrencen for elever på ungdomsuddannelserne. Erhvervsskoleeleverne dystede i Kickstart Programme, mens studerende, der reelt er i gang med at starte virksomheder, dystede om at få et Mikrolegat. 

Ud over konkurrencerne har festivalen også budt på et undervisningsforløb, hvor lærere og elever har kunnet afprøve entreprenørskabsundervisning, hundredvis af erfarne erhvervsfolk har givet sparring på unge iværksætteres ideer og et stærkt felt af iværksættere, investorer og andre dygtige mennesker har holdt oplæg og delt ud af deres erfaring og viden. Camilla Ottesen og Brian Lykke har været ugens værter, og alle interesserede har kunne følge med live.  

Danish Entrepreneurship Festival 2021 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab med støtte fra William Demant Fonden, Dansk Industri, Facebook, Nordea, Odense Kommune, Otto Bruuns Fond, Taurus ejendomsadministration og Colliers international.  

Kontakter

Zimble Budget: Nikolaj Rønne, Helen Frehr Carstensen og Natasha Swyrtz, 27 28 78 27, ns@zimble.dk.

SD Management: Sebastian Lundstrøm, Philip Brechmann og Daniel Nielsson, 20 62 48 43, daniel@sdmanagement.dk

Fonden for Entreprenørskab: Sigurd Schou Madsen, presse- og kommunikationschef, sigurd@ffefonden.dk, 91 37 31 10

Billeder

SD Management
SD Management
Download
Zimble budget
Zimble budget
Download

Links

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffefonden.dk

Entreprenørskab skal være for alle, for det giver børn og unge evner til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden. Det er Fonden for Entreprenørskabs vision, og det vi er drevet af i vores arbejde på skoler og uddannelser.

Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Målet er, at entreprenørskab skal være en naturlig del af undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark.

Helt konkret arbejder Fonden for at sikre, at alle elever og studerende færdiggør skole og uddannelse med evner til at tænke nyt, se muligheder og omsætte ideer til værdi som både talentfulde iværksættere og værdifulde medarbejdere til gavn for Danmark. Vi kalder det entreprenant dannelse.

Fonden for Entreprenørskab er desuden det centrale nationale videncenter og omdrejningspunkt for udvikling af entreprenørskab i undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Flere unge kvinder bliver iværksættere på Sjælland7.12.2021 16:02:41 CET | Pressemeddelelse

Region Sjælland oplever en flot fremgang, når vi kigger på den procentvise udvikling af kvindelige iværksættere under 25 år Det viser det nye Iværksætterindblik 2021. Iværksætterindblikket er en samling af aktuel viden om, hvordan det står til med dansk iværksætteri. Der er fokus på de nyetablerede virksomheder, både overordnet set og opdelt på parametre såsom geografi, køn, alder og uddannelse.

Flere unge kvinder bliver iværksættere i Midtjylland7.12.2021 16:00:56 CET | Pressemeddelelse

Region Midtjylland oplever en flot fremgang, når vi kigger på den procentvise udvikling af kvindelige iværksættere under 25 år Det viser det nye Iværksætterindblik 2021. Iværksætterindblikket er en samling af aktuel viden om, hvordan det står til med dansk iværksætteri. Der er fokus på de nyetablerede virksomheder, både overordnet set og opdelt på parametre såsom geografi, køn, alder og uddannelse.

Flere unge kvinder bliver iværksættere i Syddanmark7.12.2021 15:59:04 CET | Pressemeddelelse

Region Syddanmark oplever en flot fremgang, når vi kigger på den procentvise udvikling af kvindelige iværksættere under 25 år Det viser det nye Iværksætterindblik 2021. Iværksætterindblikket er en samling af aktuel viden om, hvordan det står til med dansk iværksætteri. Der er fokus på de nyetablerede virksomheder, både overordnet set og opdelt på parametre såsom geografi, køn, alder og uddannelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum