To nye prodekaner ansat på Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet

Del

Kristine Kilså bliver prodekan for uddannelse og David Lundbek Egholm bliver prodekan for forskning på Faculty of Natural Sciences på Aarhus Universitet. Dermed er der sat et stærkt ledelseshold på det nye fakultet.

Ny prodekan for uddannelse

Kristine Kilså er 48 år og kommer fra en stilling som uddannelseschef og vice-fakultetsdirektør ved et af fire fakulteter på Sveriges Landbrugsuniversitet (SLU), hvor hun har været de seneste otte år. Her har hun ud over at være leder af fakultetets administrative uddannelsesenhed arbejdet med uddannelsesudvikling, kvalitetssikring af uddannelser og strategiske indsatser.

Før hun flyttede til Sverige var hun i en årrække viceinstitutleder for uddannelse på Kemisk Institut ved Københavns Universitet, hvor hun har haft størstedelen af sin universitetskarriere som forsker og underviser, inden hun skiftede forskerkarrieren ud med den mere ledelsesorienterede og strategiske bane.

Kristine Kilså er uddannet fra Københavns Universitet og har en ph.d.-grad i kemi fra Chalmers Tekniske Universitet i Göteborg. Efter en tid som postdoc ved Caltech i Californien, og adjunkt på Uppsala Universitet blev hun ansat som lektor ved Kemisk Institut og NanoScience Center på Københavns Universitet i 2004 og siden professor MSO inden for uddannelse og undervisning. Hendes forskningsområde handler om hvordan lys påvirker komplekse molekylære systemers struktur og funktion.

Ny prodekan for forskning

David Lundbek Egholm er 46 år og har siden 2019 været professor på Institut for Geoscience på Aarhus Universitet. Han er uddannet fra Aarhus Universitet, hvor han i 1999 blev kandidat i fysik og geofysik og i 2002 fik en ph.d. i geologi.  Efter et par år på Melbourne University har han siden 2004 været ansat på Institut for Geoscience.

David Lundbek Egholm forsker i klima og isdynamik, og hans arbejdsmetoder ligger i spændfeltet mellem geofysik, anvendt matematik og isotopgeokemi. Han har fået stor anerkendelse for sine bidrag til forståelsen af hvordan fortidens gletsjere og iskapper ændrede jordens topografi.

Han har både modtaget en Sapere Aude Eliteforsker- (2007) og en Sapere Aude Forskningsleder-bevilling (2011) fra Danmarks Frie Forskningsfond.

Gennem en årrække har David Lundbek Egholm arbejdet med forskningsstrategier og forskningsfinansiering. Først som formand for forskningsudvalget på Institut for Geoscience og siden 2019 som medlem af Danmarks Frie Forskningsfond, hvor han også sidder i det tematiske udvalg for Grøn Omstilling i 2020.

Kontakter

Dekan Kristian Pedersen
Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet
Email: dean.nat@au.dk
Tlf. +4520117477

Billeder

Kristine Kilså bliver ny prodekan for uddannelse på Faculty of Natural Sciences pr. 1. december 2020. Foto: Josefina Kilså-Becker
Kristine Kilså bliver ny prodekan for uddannelse på Faculty of Natural Sciences pr. 1. december 2020. Foto: Josefina Kilså-Becker
Download
David Lundbek Egholm bliver ny prodekan for forskning på Facylty of Natural Sciences pr. 1. november 2020. Foto: Ada Lundbek Egholm
David Lundbek Egholm bliver ny prodekan for forskning på Facylty of Natural Sciences pr. 1. november 2020. Foto: Ada Lundbek Egholm
Download

Information om Aarhus Universitet Natural Sciences

Aarhus Universitet Natural Sciences
Ny Munkegade 120
8000 Aarhus C

8715 0000https://nat.au.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Et sprog som har ændret verden! Manden bag C++ besøger Aarhus med spændende foredrag.28.9.2020 10:34:50 CESTNyhed

Den 7. oktober besøger alumne og adjungeret professor Bjarne Stroustrup Institut for Datalogi ved Aarhus universitet, hvorfra han i 1975 blev færdig som cand.scient. i datalogi og matematik. Bjarne Stroustrup er opfinder af det verdensberømte C++ programmeringssprog, og vil under besøget på Aarhus Universitet give et oplæg omkring udviklingen af C++ fra starten 1979 og frem til i dag, samt redegøre for fremtidsperspektiverne for C++.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum