Region Hovedstaden

To nye entreprenører på Mary Elizabeths Hospital ved Rigshospitalet

Del

Efter en udbudsrunde har Elindco A/S og Wicotec Kirkebjerg A/S vundet entreprisen på udførelsen af aptering og tekniske installationer på Rigshospitalets nye hospital for børn, unge og gravide, Mary Elizabeths Hospital.

På Østerbro i København er der stor byggeaktivitet. Mellem store kraner og byggeelementer går gule veste med skriften Center for Ejendomme rundt på Rigshospitalets matrikel, hvor Region Hovedstadens nye hospital for børn, unge og gravide, Mary Elizabeths Hospital, bliver bygget.

Nu har Region Hovedstadens Center for Ejendomme, der er bygherre på projektet, fundet de to entreprenører, der skal stå for installationer og aptering på det 2,8 mia. store byggeri.

Efter udbudsrunden stod det klart, at det bliver Elindco A/S, der vinder kontrakten på 259 mio. kr. for udførelsen af entreprisen på hospitalets indvendige elementer, også kaldet aptering. Mens Wicotec Kirkebjerg A/S underskriver en kontrakt til en værdi 540 mio. kr. for entreprisen på hospitalets tekniske installationer.

Kontrakterne blev underskrevet tirsdag 3. maj på byggepladsen til stor glæde for vicedirektør i Center for Ejendomme, Ole Kristian Bottheim:

”Det er to entreprenører, der deler vores vision om at skabe hospitalsrammer i verdensklasse. Mary Elizabeths Hospital er på mange måder et nyskabende byggeri, der tænker patienten ind i byggeriet på en helt ny måde. Det bliver et hospital hvor børn, unge og forældre vil opleve, at tryghed, hjemlig atmosfære og leg er tænkt ind i rammerne. Vi glæder os til samarbejdet med Elindco og Wicotec Kirkebjerg om at bygge et hospital i absolut topklasse.”

Mary Elizabeths Hospital forventes klar til brug i sommeren 2026, hvor første patient tjekker ind.

Fakta om Mary Elizabeths Hospital - Riget for børn, unge og gravide

  • Hospitalet med det officielle navn ’Mary Elizabeths Hospital - Riget for børn, unge og gravide’ kommer bl.a. til at rumme 179 enestuer, 87 ambulatorier og 13 operationsstuer.
  • Bygningen bliver 60.000 m2 fordelt på otte etager, en kælder samt en tagetage til teknik.
  • Når det nye hospital efter planen åbner i 2026, bliver der dagligt plads til 900 patienter (indlagte og ambulante) og deres familier samt ca. 1.200 læger, sygeplejersker, jordemødre og andet personale.
  • Mary Elizabeths Hospital er et partnerskab mellem Region Hovedstaden, Rigshospitalet og Ole Kirks Fond og har et samlet budget på 2,8 mia. kroner. 
  • ​Center for Ejendomme er bygherre på projektet. 
  • Første spadestik til byggeriet blev taget i april 2021.

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Eksperter i brystkræft samles: Skandinaviens største enhed skal skabe samlede patientforløb i Region Hovedstaden18.5.2022 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Herlev og Gentofte Hospital har indviet en ny samlet Afdeling for Brystundersøgelser. Dermed er endnu et skridt taget i samlingen af regionens udredning og kirurgiske behandling af brystkræft i Gentofte, som bliver hjemsted for Skandinaviens største enhed for brystdiagnostik og -kirurgi. Målet er at skabe et fagligt fyrtårn til gavn for patienterne.

Genfødte hospitalshaver skaber fredfyldte rum for patienter og byens borgere9.5.2022 10:19:17 CEST | Pressemeddelelse

Den 10. maj 2022 genindvies de Helende Haver på Bispebjerg Hospital. Haverne er restaureret takket være en donation på 35 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Nu kan patienter, medarbejdere og forbipasserende atter gå en tur mellem blomstrende staudebede eller tage pause på bænken under pergolaen. Bispebjerg Hospitals fredede haveanlæg er nænsomt restaureret til glæde for alle, der besøger hospitalet. Hospitalets Helende Haver blev etableret for over 100 år siden. Den 10. maj 2022 bliver de indviet på ny med besøg fra blandt andet Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, bestyrelsesformand for Den A.P. Møllerske Støttefond, og regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S). Den A.P. Møllerske Støttefond har bevilget 35 mio. kr. til revitaliseringen af haven. For Fonden har det været væsentligt at støtte op om de fredfyldte haveoaser, som er et kærkomment og meningsfyldt bidrag til patienternes heling og beskyttelsen af de store fredningsværdier. Lindring af sjælen Patienthaverne er oprindeligt anlagt a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum