Frederikshavn Kommune

To nye ambassadører udnævnt til at promovere Skagen i hele verden

Del

Frederikshavn Kommune har i dag udnævnt to nye ambassadører, der skal sælge budskabet om Skagen som by og investeringsområde

Erhvervskvinden Christina Sørensen Lötter og operasangeren Jens-Christian Wandt ses her på hver sin side af borgmester Birgit S Hansen.
Erhvervskvinden Christina Sørensen Lötter og operasangeren Jens-Christian Wandt ses her på hver sin side af borgmester Birgit S Hansen.

Erhvervskvinden Christina Sørensen Lötter og operasangeren Jens-Christian Wandt træder i dag officielt ind i rollen som Skagen Ambassadører. De to nye ambassadører blev i formiddags udnævnt på Grenen, som hvert år tiltrækker tæt på 2 mio. besøgende fra hele verden. Borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune, udnævnte de to på baggrund af deres kærlighed og relation til byen.

”Det var stor glæde og ære for mig at udnævne de to nye Skagen Ambassadører. De er begge dedikerede ambassadører for Skagen, som de holder så meget af, og for de erhvervsmæssige og kulturelle interesser, der er særlige for Skagen. Promoveringen af Skagens driftige virksomheder, havnen, naturen og unikke kulturelle herligheder er afgørende vigtige for, at Skagen udvikler sig, at her er vækst, arbejdspladser og liv hele året rundt. Her spiller Skagen Ambassadørerne en vigtig rolle”, siger borgmester Birgit S. Hansen.

Turen ud til Grenen tog gæsterne, som en million andre besøgende i denne sommer, med ”Sandormen”. De nyslåede ambassadører fik efter udnævnelsen overrakt hvert et diplom som bevis for deres nye hverv.

 

Fakta I 1994 udnævnte Skagen Kommunes daværende borgmester Kurt Kirkedal Jensen de første Skagen Ambassadører. En tradition, som Frederikshavn Kommune har ført videre efter kommunesammenlægningen i 2007. Fælles for Skagen Ambassadørerne er, at de har en relation og en kærlighed til Skagen, og at de i deres virke promoverer Skagen nationalt og globalt for dermed at medvirke til at placere et af Danmarks største og mest kendte brands på verdenskortet og fremme Skagens erhvervsmæssige interesser ude i verden. Ambassadørkorpset består af følgende 8 Skagen Ambassadører: Christina Sørensen Lötter, Jens-Christian Wandt, Ellinor Sæther, Tavs Jensen Vagnby, René Ludvigsen, Friis Arne Petersen, John Madsen og Frank Uhrenholt. Poul Svanholm, der indtil for nylig var Skagen Ambassadør, har valgt at trække sig tilbage på grund af alder.

De nyudnævnte Skagen Ambassadører:

Erhvervskvinde og bestyrelsesmedlem Christina Sørensen Lötter er direktør i ejerskabet af OKE Skagen Aps – en 80 år gammel fiskekutter, erhvervet i 1988 af Christina Sørensen Lötters far, erhvervsmanden Jørgen Philip-Sørensen. Han renoverede kutteren og benyttede den som familiens private fritidsbåd. Christina Sørensen Lütter donerede på vegne af familien den 3. juni 2016 OKE som ambassadørbåd for virksomheder og interessenter med tilknytning til Skagen Havn.

Den prisbelønnede tenor Jens-Christian Wandt har sunget over det meste af Europa, i Australien og USA, og han har indspillet flere album - heriblandt Danske Sange, Jul i Skagen og Sommer i Skagen. Han optræder også i rollen som konferencier, skribent, debattør, programvært, arrangør og kulturambassadør. Og han går gerne alternative veje for at fremme kulturen – han er bl.a. arrangør og initiativtager til den årlige tilbagevendende begivenhed ”Verdensballetten”, hvor han sammen med The Royal Ballet of London præsenterer ballet og opera ved Den Tilsandede Kirke i Skagen og andre spektakulære steder i Danmark i juli måned.

For flere oplysninger, kontakt:

Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune, +45 29 16 30 39

Billeder

Erhvervskvinden Christina Sørensen Lötter og operasangeren Jens-Christian Wandt ses her på hver sin side af borgmester Birgit S Hansen.
Erhvervskvinden Christina Sørensen Lötter og operasangeren Jens-Christian Wandt ses her på hver sin side af borgmester Birgit S Hansen.
Download

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum