Varde Kommune

To millioner til strategisk byudviklingsplan for Boulevardkvarteret i Varde

Del

Realdania, tre boligorganisationer (AAB, VBA og Bolig Sydvest) og Varde Kommune har netop afsat midler til en strategisk byudviklingsplan for Boulevardkvarteret i Varde.

En ny byudviklingsplan skal tegne en klar retning for Boulevardkvarteret i Varde og vise, hvordan fysiske indsatser kan skabe en endnu bedre ramme for hverdagsliv i kvarteret og en bedre sammenhæng med den omkringliggende by.

Planen skal forholde sig til byudvikling på et overordnet niveau. Tanken er, at samarbejdet mellem boligorganisationerne og Varde Kommune vil sikre sammenhæng på tværs af ejerforhold i området.

Efterfølgende vil det være op til de enkelte parter at realisere indsatser i byudviklingsplanen, der ligger indenfor deres respektive matrikler.

Varde Kommune planlægger en områdefornyelse, der både omfatter boligorganisationernes områder og omkringliggende parcelhuskvartererer. 

CITAT

Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune:

”Vi ved fra tidligere projekter, at Boulevardkvarteret er hjemsted for en masse engagement og lyst til udvikling. Derfor er jeg overbevist om, at vi i samarbejde med beboerne og med en fælles udviklingsplan kan gøre Boulevardkvarteret til et endnu mere attraktivt sted at bo.”

FAKTA

  • Udviklingsplanen er finansieret med én million kroner fra foreningen Realdania, 675.000 kroner fra Varde Kommune og 500.000 kroner fra de tre boligorganisationer AAB, VBA og Bolig Sydvest.
  • I efteråret skal der vælges rådgivere til udviklingsplanen, så arbejdet kan begynde i løbet af vinteren. Det forventes, at planen cirka tager ét år at udarbejde.
  • Alle interesserede kan høre mere og stille spørgsmål til projektet til et virtuelt informationsmøde den 21. oktober klokken 16-17. Tilmelding skal ske til Jørgen Nielbæk på joni@varde.dk.

Kontakter

Jørgen Nielbæk
Chefkonsulent i Varde Kommune
30 59 05 95 / joni@varde.dk

Björn Emil Härtel Jensen
Projektchef i Realdania
20 98 93 64 / bje@realdania.dk

Heidi Nielsen
Direktør i Varde Bolig Administration
24 87 72 25 / hn@vardebolig.dk

Michael Kornager
Direktør i Arbejdernes Andels-Boligforening
22 22 14 00 / mk@aabvarde.dk

Per Lønborg Andersen
Kundechef i Bolig Syd Vest
76 44 43 52 / pla@domea.dk

Information om Varde Kommune

Varde Kommune
Varde Kommune
Bytoften 2
6800 Varde

7994 6800http://www.vardekommune.dk/

Om Varde Kommune:
- 52 km sandstrande.
- UNESCO Verdensarv (Nationalpark Vadehavet).
- Tre garnisoner (Oksbøl, Varde og Nymindegab).
- En del af Destination Vesterhavet.

Følg pressemeddelelser fra Varde Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Varde Kommune

Varde Kommune indgiver politianmeldelse i sagen om Skovlund/Ansager Hallen20.1.2021 18:11:28 CETPressemeddelelse

Den 7. januar behandlede Udvalget for Kultur og Fritid i Varde Kommune sagen om uretmæssig udbetaling af lokaletilskud til Skovlund/Ansager Hallen og besluttede da en række tiltag, der skulle stramme op og sikre en tillid i det fortsatte samarbejde med hallerne. Udvalget har dog lyttet til den kritik, der har været efterfølgende og finder derfor, der er et behov for at afklare spørgsmålet om muligheden for domsfældelse i sagen om uretmæssig udbetaling af lokaletilskud til Skovlund/Ansager Hallen. Derfor har Udvalget for Kultur og Fritid i Varde Kommune besluttet, at der skal indgives poltianmeldelse i sagen om Skovlund/Ansager Hallen. Udvalget har på den baggrund bedt forvaltningen om at indgive politianmeldelse i sagen. Dokumenter i sagen kan findes under dagsordenpunkt 501 fra udvalgets møde den 7. januar 2021.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum