Codan Forsikring A/S

To millioner danskere kan stå uden gyldig EU-sygesikring

Del

To millioner danskeres blå EU-sygesikring står til at udløbe i år. Det kan betyde, at du står uden en gyldig sygesikringsdækning på ferien og selv skal betale for behandling. Nye tal fra Codan viser, at over 8.000 danskere sidste år benyttede deres rejseforsikring.

Når tasken er pakket, og turen går mod udlandet, er det blå EU-sygesikringskort efterhånden fast inventar i bagagen for danskerne.

Men for omkring to millioner danskeres vedkommende vil det blå kort udløbe i løbet af 2019. Det skyldes, at mange danskere bestilte sygesikringskortet i 2014, da det blev indført i Danmark, men kortet skal fornys hvert femte år.

”Det blå EU-sygesikringsbevis er en smart løsning på tværs af alle EU-lande, og stort set alle danskere, der rejser udenlands, har kortet i dag. Men der er mange, der ikke er opmærksomme på, at kortet skal fornys hvert femte år,” siger Henrik Bundgaard, skadedirektør i Codan og fortsætter:

”Det kan jo betyde, at du kommer af sted med et kort, der ikke længere er gyldigt. Og hvis du kommer galt af sted på rejsen, skal du med manglende dækning selv betale, hvis du bliver syg og skal til læge eller på hospitalet.”

Antallet af sager, hvor danskere ansøgte om at få refunderet udgifter til behandling i EU-lande, lå ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed i 2017 på cirka 4.500.

Husk privat forsikring ved hjemtransport

I 2018 registrerede Codan over 8.000 anmeldelser vedrørende rejseforsikringen. Heraf handlede 144 sager om dækning af rejseafbrydelse og hjemtransport.

Det er ifølge Henrik Bundgaard særligt vigtigt at tænke på transporten hjem, hvis du kommer galt af sted. EU-sygesikringskortet dækker nemlig ikke omkostninger til hjemrejse, hvis du for eksempel skal have særlig hjælp eller må bestille ny hjemrejse. Den slags hjemrejse kan let løbe op i over 100.000 kroner.

”Hvis der skal betales for særlig hjemrejse på grund af din skade eller sygdom, så er det en god idé at have en rejseforsikring på plads. Hjemtransport bliver hurtigt en dyr affære på adskillige tusinde kroner,” siger Henrik Bundgaard.

Det er dog ikke kun hjemrejsen, en rejseforsikring kan hjælpe med, når du er på ferie. Forsikringen dækker for eksempel også erstatningsrejse, hjemrejse ved sygdom eller dødsfald i familien og din selvrisiko, hvis du lejer bil.

”Du er langt hen ad vejen dækket af det blå EU-sygesikringskort, Men der er mange detaljer, som du måske ikke tænker over, og som let kan blive store udgifter for dig. Du skal eksempelvis også betale for lægebehandling i mange EU-lande, og alene dét kan nemt blive dyrt uden en rejseforsikring,” siger Henrik Bundgaard.

Fakta om det blå EU-sygesikringskort

 • Det blå kort dækker på rejser inden for EU samt i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz.
 • Kortet giver ret til sundhedsydelser på de vilkår, der gælder for borgerne i det land, du opholder dig i. Kortet dækker ikke hjemtransport.
 • Ca. fire mio. danskere har et EU-sygesikringskort. Ca. to mio. kort udløber i 2019.
 • Kortet kan fornys med få klik på borger.dk/eu-sygesikringskort. Du får et midlertidigt bevis, mens du venter på at få det rigtige kort tilsendt.
 • Styrelsen for Patientsikkerhed samt regionerne står for refusion til borgere, der har lagt ud for deres behandling i udlandet og opfylder betingelserne for refusion.
 • Børn skal have deres eget kort.

Kilder: Borger.dk og Udbetaling Danmark

Sådan dækker Codans rejseforsikring på ferien

 • Bliver du eller andre i husstanden syge eller kommer til skade på rejsen, dækkes bl.a. lægebehandling, hospitalsophold, nødvendig hjemtransport og sygeledsagelse.
 • Forsikringen dækker bl.a. forsinket transport, forsinket fremmøde og erstatningsdøgn.
 • Forsikringen dækker, hvis der er behov for evakuering, hvis der fx opstår uroligheder på feriedestinationen.
 • Forsikringen dækker en eventuel selvrisiko, hvis du kommer til at skade en lejet bil.
 • Du kan vælge at udvide forsikringen med bl.a. Skitillæg, afbestilling samt bagage, ansvar og retshjælp.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Henrik Bundgaard, skadedirektør i Codan
Henrik Bundgaard, skadedirektør i Codan
Download

Information om Codan Forsikring A/S

Codan Forsikring A/S
Codan Forsikring A/S
Gammel Kongevej 60
1790 København V

3355 5555https://www.codan.dk/

Codan Forsikring har cirka 250.000 danske husstande og 50.000 små og store virksomheder som kunder. Codan Forsikring er en del af Codan-koncernen, der bl.a. ejer det svenske forsikringsselskab Trygg-Hansa. Codan-koncernen er i dag 100 % ejet af den britiske forsikringskoncern RSA, der har 13.500 medarbejdere på verdensplan. Læs mere om Codan på www.codan.dk.

Følg pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Privatsikring opruster: Lancerer ny samarbejdsmodel i Jylland17.6.2020 09:20:00 CESTPressemeddelelse

Privatsikring ansætter lokale assurandører, der skal være fast tilknyttet Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Banks filialnet, hvor de vil rådgive private bankkunder og små virksomheder. Det sker som led i at styrke tilstedeværelsen i Nord- og Vestjylland og bygge videre på de gode resultater, som Privatsikring og de to banker har skabt, siden samarbejdet blev indledt i 2001. ”Bankerne er nu vores andenstørste samarbejdspartner målt i portefølje størrelse, og kunderne hos Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank er glade for vores produkter," siger Helle Kjærgaard, CEO i Privatsikring. "Vi har derfor valgt at ændre samarbejdsmodellen for markedet i Nord-og Vestjylland og bygge videre på en gennemprøvet salgsstrategi, som kan inspirere vores aktiviteter i hele landet. Jeg er glad for, at vi ved at ansætte dedikerede assurandører både kan støtte bankernes strategisk ambition om at skabe stærke tilbud i alle afdelinger og samtidig imødekomme bankernes ønske om lokal forankring gennem fast

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum