Cyklistforbundet

To hjul - masser af eventyr

Del

Cyklistforbundets børnemotionskampagne 'Alle Børn Cykler' kører de to første uger af september med over 100.000 elever fra skoler over hele landet. Cyklistforbundet opfordrer allerede nu skoler til at indsende en nominering til prisen som Årets Cykelskole. 36 kommuner er særlig samarbejdspartner i årets kampagne.

Børn cykler, når de voksne skaber mulighederne. Med kampagnen Alle Børn Cykler vil Cyklistforbundet og TrygFonden inspirere skoler og forældre til at bakke op om børnecykling. Foto: Cyklistforbundet/Mikkel Østergaard
Børn cykler, når de voksne skaber mulighederne. Med kampagnen Alle Børn Cykler vil Cyklistforbundet og TrygFonden inspirere skoler og forældre til at bakke op om børnecykling. Foto: Cyklistforbundet/Mikkel Østergaard

Mere cykling er en stærk vej at gå, hvis man som skole eller forældre gerne vil hjælpe børn til et godt og aktivt børneliv. Derfor vil Cyklistforbundet sammen med TrygFonden inspirere børn til at cykle mere i hverdagen og inspirere skoler og forældre til at bakke op om børns cykling.

- Der er mange og store fordele at høste, når børn cykler og bevæger sig mere i hverdagen. Daglig cykelmotion giver sunde børn, der lærer bedre i skolen. At kunne cykle giver også børn frihed, oplevelser og selvtillid, siger direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam.

Over 100.000 elever fra skoler over hele landet deltager i de to organisationers kampagne Alle Børn Cykler 2018, der har 'To hjul - masser af eventyr' som årets tema. 

I de to første uger i september konkurrerer eleverne om cykle flest dage. Hovedpræmien er mountainbikes fra SCO til en hel klasse.

36 kommuner bakker som særlig samarbejdspartner op om årets kampagne.

Link: Se alle deltagende skoler. Link: Se oversigt over samarbejdskommuner. 

Nominér skolen til Årets Cykelskole

I dag er det desværre sådan, at færre og færre børn cykler selv til skole. Allerede for ti år siden advarede Sundhedsstyrelsen om, at andelen af børn, der bliver kørt i bil til skole, er steget med 200 procent på bare 30 år. Og hvor det i 1990’erne var syv ud af ti børn, der selv cyklede til skole, er det i dag godt fem ud af ti børn ifølge tal fra Cyklistforbundet.

Derfor sætter Cyklistforbundet med prisen Årets Cykelskole samtidig fokus på de mange skoler, der gør et stort stykke arbejde med at få flere børn til at cykle i hverdagen.

- Børn cykler, når de voksne skaber mulighederne. Vi vil med prisen anerkende de mange skoler, der er optaget af at gøre cyklen til en naturlig del af et aktivt børneliv. Og vi vil inspirere andre forældre, skoler og lokalsamfund til at sætte cykelglæde, aktive transportvaner og sikre skoleveje på dagsordenen i deres lokalområde, siger Klaus Bondam.

Det er en den enkelte skole, der indsender en begrundet nominering til prisen.

Også skoler, der ikke deltager i Alle Børn Cykler, kan indsende en nominering. Sidste frist for at deltage er den 28. september 2018. 

Link: Læs mere på www.alleboerncykler.dk.  

Trygge forældre og aktive skoler

God cykelinfrastruktur og sikre skoleveje er en afgørende forudsætning for, at forældre er trygge ved at sende børn afsted på cykel til skole. Men skolen kan også spille en stor rolle, når det handler om at gøre bagsædebørn til hverdagscyklister.

- Der er mange spændende initiativer rundt om på landets skoler. Det kan være med klassesæt af cykler, som elever, der ikke cykler til skole, kan låne, når klassen skal på tur. Eller god cykelparkering tæt på skolens indgange. Når cykelparkeringen visuelt fylder mere end bilparkering, sender det et signal om, at skolen tager cykling alvorlig. Mulighederne er mange, siger Klaus Bondam.

En stærk og bred jury

I juryen bag Cyklistforbundets pris Årets Cykelskole 2018 sidder:

 • MF og transportordfører, Rasmus Prehn (A)
 • By- og kulturrådmand i Odense Kommune, Jane Jegind (V)
 • Bestyrelsesmedlem i DGI, Annette Vilhelmsen
 • Bestyrelsesmedlem i Skole & Forældre samt medlem af forretningsudvalget i
 • Rådet for Sikker Trafik, Janus Boye
 • Transportdirektør i DI/Dansk Industri, Michael Svane
 • Direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam.

FAKTA - ALLE BØRN CYKLER 2018

 • Cyklistforbundet står sammen med TrygFonden bag børnemotionskampagnen Alle Børn Cykler

 • Kampagnen får hvert år over 100.000 elever fra skoler over hele landet op på cyklerne. Se alle skoler og kommuner i kampagnen

 • Kampagnen skal under årets tema 'To hjul - masser af eventyr' inspirere børn til at cykle mere i hverdagen og inspirere skoler og forældre til at bakke op om børns cykling

 • 36 kommuner deltager som samarbejdspartner i kampagnen. Se alle samarbejdskommuner

 • Som en del af kampagnen udnævner Cyklistforbundet Årets Børnecyklist og Årets Cykelskole.

 FAKTA - DET SKER I KAMPAGNEN

 • I kampagneperioden 3.-16. september dyster klasserne om at cykle så mange dage som muligt. Hver cykeldag giver point til den afsluttende lodtrækning om præmier. Cykling med hjelm giver dobbelt point.

 • Hovedpræmien er mountainbikes fra SCO til en hel klasse

 • Kampagnen tilbyder undervisningsmaterialer, hvor eleverne i forskellige fag kan arbejde fagligt med cyklen som udgangspunkt. Materialerne følger Undervisningsministeriets faglige mål og er inddelt på klassetrin

 • Tilmelding er stadig åben via www.abc-abc.dk. Det er gratis at deltage

 • I 2017 deltog 122.000 børn på 927 skoler over hele landet i kampagnen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Børn cykler, når de voksne skaber mulighederne. Med kampagnen Alle Børn Cykler vil Cyklistforbundet og TrygFonden inspirere skoler og forældre til at bakke op om børnecykling. Foto: Cyklistforbundet/Mikkel Østergaard
Børn cykler, når de voksne skaber mulighederne. Med kampagnen Alle Børn Cykler vil Cyklistforbundet og TrygFonden inspirere skoler og forældre til at bakke op om børnecykling. Foto: Cyklistforbundet/Mikkel Østergaard
Download

Links

Information om Cyklistforbundet

At kunne cykle giver frihed, glæde og oplevelser. Vi arbejder for at gøre cyklen til det oplagte og trygge valg i hverdagen for alle og for at skabe en sundere og mere bæredygtig verden med cyklen som løftestang. Op mod 300.000 børn og voksne deltager årligt i vores aktiviteter. Vi har lokalafdelinger og repræsentanter over hele landet og er en del af paraplyorganisation European Cyclists’ Federation.
 
Cyklistforbundet.dk
Twitter.com/Cyklistforbund
Facebook.com/Cyklistforbundet
Instagram.com/Cyklistforbundet
Linkedin.com/company/Cyklistforbundet

Følg pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

VI CYKLER TIL ARBEJDE: Danske cyklister har sparet kloden for 1,5 mio. kg CO214.6.2019 12:11:13 CESTPressemeddelelse

Et cykelhold fra PFA i København vandt Vi Cykler til Arbejde 2019, mens en holdkaptajn fra Fredericia kunne fejre 21 år som holdkaptajn. 59.144 danskere deltog i maj i Cyklistforbundets årlige motionskampagne og cyklede i alt 9 mio. kilometer. Det svarer til 233 friske cykelture rundt om Jorden. Var de mange kilometer kørt i bil, havde det belastet kloden med over 1,5 mio. kg CO2.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum