Aalborg Universitet

To første megaprojekter på AAU officielt skudt i gang

Del

Åbningen af Aalborg Bæredygtighedsfestival dannede rammen om underskrift af en aftale mellem Aalborg Kommune og Aalborg Universitet (AAU). Studerende fra universitetet er nu klar til at arbejde i megaprojekter, hvor de bidrager til at skabe bæredygtig udvikling i kommune og erhvervsliv

Foto: Aalborg Universitet
Foto: Aalborg Universitet

Scenen er sat. AAU-studerende på tværs af fag og studieretninger er nu klar til at kaste sig over den spændende og udfordrende opgave at hjælpe kommune og erhvervsliv med at skabe en bæredygtig udvikling på en lang række områder. Det sker med et helt nyt initiativ: megaprojekter, der er udviklet af universitetet under devisen: Store problemer skal løses på tværs af fagligheder, uddannelser og semestre.

Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen og pro-rektor Inger Askehave fra AAU har netop underskrevet samarbejdsaftale om universitetets to første megaprojekter: ”Let at være bæredygtigtig” og ”Den cirkulære region.”

Et grønt Aalborg og et grønt Danmark

Den officielle underskrift fandt sted ved den officielle åbning af bæredygtighedsfestivallen, hvilket er helt i tråd med festivallens hovedbudskab: At bæredygtig udvikling kun sker gennem fælleskab og partnerskab – Verdensmål #17 Partnerskaber for handling.

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen talte ved åbningsceremonien. Han sagde blandt andet, at han glæder sig meget over det nye initiativ. Han er sikker på, at de mange tusinde studerende på AAU med deres viden og indsigt kan være med til at sætte endnu mere skub i den grønne omstilling og arbejdet hen imod et grønt Aalborg og et grønt Danmark.

Innovation og nytænkning nødvendig

Inger Askehave, prorektor på Aalborg Universitet påpegede i sin tale, at man på AAU elsker problemer samt at deltage i løsningen af dem. Det er en del af universitetets DNA, som det er kendt for verden over.

− Men, vi må også erkende, at bæredygtig udvikling er en meget kompleks problemstilling. Hvis den ikke var, havde vi jo nok løst den for længe siden. Den egner sig ikke til at blive løst af én faglighed i isolation. Det udfordrer dermed på sin vis en traditionel tilgang til uddannelse. Og fordrer derfor innovation og nytænkning, også i vores ellers velafprøvede læringsmodel.

Inger Askehave ser meget frem til at følge de studerendes vigtige arbejde og fortalte afslutningsvis, at hun i næste måned rejser til Harvard, som har vist stor interesse for AAU’s koncept med megaprojekter.

Kontakter

Inger Askehave, prorektor for uddannelse, AAU, tlf. 2787 9829, prorektor@aau.dk
Nelly Sander, pressekontakt AAU, tlf. 9940 2018, nsa@adm.aau.dk

Billeder

Foto: Aalborg Universitet
Foto: Aalborg Universitet
Download

Links

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Stort dansk skoleudviklingsprogram afsluttet: Lærerne er blevet bedre til at samarbejde om eleverne til gavn for kerneopgaven og jobtilfredshed10.11.2020 10:44:33 CETPressemeddelelse

Lærernes samarbejde om eleverne er øget i de seneste fem år, og lærere, der samarbejder, oplever sig selv som mere kompetente og mere tilfredse med at være lærere. Det viser et nyt omfattende skole- og kompetenceudviklingsprogram, Program for Læringsledelse, som Aalborg Universitet og Center for Offentlig Kompetenceudvikling har gennemført i samarbejde med 13 danske kommuner.

Nyt initiativ skal give borgere og beslutningstagere bedre indblik i miljøkonsekvenser22.10.2020 13:51:59 CESTPressemeddelelse

Fremover vil alle borgere og beslutningstagere kunne se miljøkonsekvenserne ved samfundsmæssige planer samt bygge- og anlægsprojekter. Det skal et bredt konsortium arbejde for med millionstøtte fra Innovationsfonden. Parter ser stort potentiale for global eksport af modellen, der kan betyde at Danmark bliver verdens foregangsland for at få FN’s Verdensmål brugt i samfundets beslutninger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum