Haderslev Kommune

To aftaler udvikler Vojens som ishockey-centrum

Del

Haderslev Kommune har indgået to nye aftaler, der er med til at sætte Vojens i centrum for ishockey i Danmark. Den ene aftale er med Vojens Hallerne, der betyder en udvidelse af den såkaldte istid. Den aftale baner vejen for, at Haderslev Kommune, Vojens Hallerne, SønderjyskE og Danmarks Ishockey Union kan indgå en aftale om flere landsholdsaktiviteter i SE Arena i Vojens.

Fremover vil ishockey-fans i Danmark opleve mere landsholdsaktivitet i SE Arena i Vojens. Haderslev Kommune, SønderjyskE, Vojens Hallerne og Danmarks Ishockey Union har indgået en aftale, der i endnu højere grad er med til at udvikle Vojens som center for udvikling af ishockeysporten.

"Vi ser frem til det nye samarbejde. SE Arena er en unik ramme for ishockey. Udover at der er rigtig gode faciliteter i arenaen, så har man i lokalsamfundet et helt særligt forhold til ishockey, og opbakningen til sporten gør Vojens til en ideel ramme både i landsholdssammenhæng men også i udviklingen af nye talenter", siger Ulrik Larsen, direktør i Danmarks Ishockey Union.

Med aftalen kan man i Vojens se frem til flere landskampe mod stærke modstandere, ungdomslandskampe, talentseminarer, landsholdstræninger og meget andet.

"Jeg er rigtig glad for, at vi har kunnet lave så god en aftale. Vi har allerede et godt set-up med SønderjyskE og SE Arena, og der er stor fokus på talentarbejdet både via vores idrætsklasser og Akademiet. Så med denne aftale med Danmarks Ishockey Union skaber vi en masse synergier, som alle parter får rigtig meget ud, og som i den grad sætter Vojens i centrum for udvikling af ishockeysporten i Danmark", siger Allan Emiliussen, formand for Udvalget for Kultur og Fritid.

For at aftalen med Danmarks Ishockey Union kunne komme i stand, har det været nødvendigt at udvide den såkaldte istid i SE Arena, altså den tid isen i arenaen kan bruges. Tidligere har Vojens Hallerne lukket ned for isen i løbet af april, når slutspillet var afsluttet for SønderjyskEs vedkommende. Med et tillæg til den eksisterende driftsaftale mellem Vojens Hallerne og Haderslev Kommune, skal isen fremover kunne bruges til og med udgangen af april. Den aftale baner vejen for, at flere landskampe kan blive spillet i SE Arena i Vojens.

Administrerende direktør i SønderjyskE, Klaus B. Rasmussen, glæder sig over, at syd- og sønderjyderne nu kan se frem til endnu flere ishockeykampe i rødt og hvidt.

"Den forlængede "istid" er meget velkommen idet, at den er vigtig i forhold til både eliteishockey og specielt i forhold til udviklingen af de unge ishockeytalenter. Den nye samarbejdsaftale understreger bare det gode samarbejde, der hersker mellem Haderslev Kommune, Vojens Hallerne, DIU og SønderjyskE. Samtidigt er det nu også slået fast med syvtommersøm, at SE Arena er hjemmebane for landsholdshockeyen og hele Danmarks ishockeymetropol", slutter Klaus B. Rasmussen.

Aftalen betyder også, at alle grundskoler i kommunen fremover får gratis istid som et led i den åbne skole, hvor skolernes aktiviteter tilrettelægges i samarbejde med for eksempel idrætsforeninger. Vojens Hallerne stiller is og skøjter gratis til rådighed for skolerne én time om ugen i 24 uger om året, så der i alt er 24 timers gratis is til fordeling mellem skolerne.Kontaktinformation:

Formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Haderslev Kommune, Allan Emiliussen

40 22 52 80

Direktør i Danmarks Ishockey Union, Ulrik Larsen

20 46 95 41

Administrerende direktør i SønderjyskE, Klaus B. Rasmussen

24 48 23 20

Formand for Vojens Hallernes bestyrelse, Preben Holmberg

24 44 40 55

Chef for Børn, Unge (syd) og Kultur, Morten Oldrup

21 29 30 16

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum