Haderslev Kommune

Tjek valgkortet - to valgsteder flytter

Del

Et stort og et lille valgsted flytter ved dette valg til nye lokationer. Kommunens største valgsted flytter ind i den gamle gymnastiksal på rådhuset, mens valgstedet i Nustrup flytter tilbage til byens forsamlingshus.

Et valg er forbundet med traditioner, men ved folkeafstemningen om retforbeholdet den 3. december skal de stemmeberettigede i Haderslev midtby prøve noget nyt. Afstemningsstedet er nemlig flyttet fra Harmonien i Haderslev til gymnastiksalen på den gamle katedralskole, der er en del af Haderslev Rådhus.

"Det har ikke været muligt for os at bruge Harmonien denne gang, så i stedet tager vi den gamle gymnastiksal på den gamle katedralskole i brug", siger Anne-Mette Michelsen, der er chef for Borgerservice, IT og Digitalisering og også leder kommunens valgsekretariat.

Gymnastiksalen bruges normalt til fintælling af stemmer, men bliver denne gang indrettet som valgsted, og der er blandt andet også lavet adgang for kørestolsbrugere.

"Vi sørger for, at der hele dagen vil stå en medarbejder ved Harmonien, der kan hjælpe med at gelejde vælgerne det rette sted hen. Ligesom der selvfølgelig også vil være skiltet og stå på stemmesedlen, hvor det er man skal stemme", siger Anne-Mette Michelsen.

I Nustrup er der ikke tale om, at vælgerne skal et helt nyt sted hen. Der er tværtimod tale om, at valgstedet nu rykker tilbage til forsamlingshuset.

"Vi har prøvet at holde valg på skolen, men der var et ønske om igen at bruge forsamlingshuset, og det bliver efterkommet", siger Anne-Mette Michelsen.

Valgsteder

I Haderslev Kommune er der i alt 34 forskellige valgsteder.

Ved dette valg flytter:

  • Haderslev Midtby: flyttes til Den Gamle Katedralskole, Gymnastiksalen, Gåskærgade 28, Haderslev.
  • Nustrup: flyttes til Nustrup Sogns Forsamlingshus, Skolevej 62, 6500 Nustrup.Kontaktinformation:

Chef for Borgerservice, IT og Digitalisering, Anne-Mette Michelsen, telefon 74 34 03 10

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum