YouSee

Tinka er årets julesang

Del

Titelnummeret fra 'Tinkas juleeventyr' er den mest streamede julesang på YouSee Musik. Det er samtidig andet år i træk, at en nykomponeret dansk julesang slår klassikerne af pinden på YouSee Musiks top 20 over de mest streamede julehits.

I år slår titelnummeret ’Tinka’ fra TV 2’s julekalender, sunget af Burhan G og Frida Brygmann, med mere end 1. mio. streams alle andre julehits af pinden.
I år slår titelnummeret ’Tinka’ fra TV 2’s julekalender, sunget af Burhan G og Frida Brygmann, med mere end 1. mio. streams alle andre julehits af pinden.

Danskere elsker julemusik, og selvom de fleste sikkert har en favorit blandt de gamle julehits, har YouSee Musik de seneste år set en tendens til, at det er de nye julesange, der bliver lyttet mest til. I år er det titelnummeret 'Tinka' fra TV 2's julekalender, sunget af Burhan G og Frida Brygmann, der med mere end 1. mio. streams slår alle andre julehits af pinden.

"Det er andet år i træk, at en nykomponeret dansk julesang slår de gamle kendinge i kampen om at blive årets julehit. Sidste år var det 'Guld Jul' med Gulddreng, der blev årets julehit, og faktisk er 55 pct.af sangene på årets liste danske. Samtidig kan vi se, at selvom vi stadig lytter til juleklassikerne, er moderne julehits som Seebachs 'Lille Store Verden' og den helt nye 'Hey Mor' fra Joey Moe meget populære blandt vores brugere. Selvom julen er traditionernes tid, er vi danskere altså i høj grad klar til at tage nye danske julesange til os og dermed skabe nye juletraditioner," fortæller chefredaktør på YouSee Musik, Pelle Svindborg og tilføjer, at YouSee Musiks brugere helt generelt lytter markant mere til musik i december, end de gør resten af året, primært for at komme i julestemning

En drøm, der går i opfyldelse
Det er første gang, at manden bag årets julehit, Burhan G, har lavet en julesang, men han har altid drømt om at skrive en sang til en julekalender.

"Alene det at få lov til at skrive en sang til en julekalender, som jeg ved, vil blive en stor del af folks liv i december, når de samler sig omkring fjernsynet for at se dagens afsnit, er en kæmpe drøm, der går i opfyldelse. Jeg er jo selv vokset op med julekalender på tv og har mange minder forbundet med det - ikke mindst med sangene fra disse udsendelser," siger Burhan G.

Samtidig er han både overrasket og stolt over de mange streams på YouSee Musik.

"Jeg er stolt og beæret. Der er jo en perlerække af fantastiske julehits på årets top 20, som det på en eller anden magisk måde, alligevel er lykkedes os at bestige og passere. Det må være den ultimative anerkendelse, når du kaster dig ud i den stolte tradition og skriver en ny julesang. Mange af juleklassikerne står som stærke juleminder for mig, og hvis 'Tinka' stadig har en plads på juleplaylisten i lige så mange år frem, så er det svært at ønske sig ret meget mere," siger Burhan G.

Årets julehits 2017

 1. Tinka, Burhan G & Frida Brygmann (2017)
 2. Last Christmas, Wham! (1986)
 3. Lille Store Verden, Rasmus Seebach (2015)
 4. Perfect, Ed Sheeran (2017)
 5. Jul Det' Cool, Mc Einar (1988)
 6. Hey Mor, Joey Moe (2017)
 7. It's Beginning To Look A Lot Like Christmas, Michael Bublé (2011)
 8. Jesus & Josefine, Julie & Martin Brygmann (2003)
 9. Guld Jul, Gulddreng (2016)
 10. Driving Home for Christmas, Chris Rea (1988)
 11. I En Stjerneregn Af Sne, Mads Langer (2013)
 12. Do They Know It's Christmas?, Band Aid (1984 Version)
 13. Når Sneen Falder, Thomas Helmig & Søs Fenger (1988)
 14. Jul i Angora, Drengene Fra Angora (2004)
 15. All I Want For Christmas Is You, Mariah carey (1994)
 16. Mistletoe, Justin Bieber (2011)
 17. Jul På Vesterbro, Anders Matthesen (2003)
 18. White Christmas, Bing Crosby (1941)
 19. På Vej Hjem. Noah (2015)
 20. Britney Spears, My Only Wish (This Year) (2012)

Kilde: YouSee Musik - fra 17. november til 17. december


Nøgleord

Billeder

I år slår titelnummeret ’Tinka’ fra TV 2’s julekalender, sunget af Burhan G og Frida Brygmann, med mere end 1. mio. streams alle andre julehits af pinden.
I år slår titelnummeret ’Tinka’ fra TV 2’s julekalender, sunget af Burhan G og Frida Brygmann, med mere end 1. mio. streams alle andre julehits af pinden.
Download

Information om YouSee

YouSee
YouSee
Teglholmsgade 1
0900 København C

https://yousee.dk/

Hos YouSee får du de bedste tv-kanaler og streamingtjenester, de nyeste film og serier, eksklusiv underholdning og al din yndlingsmusik. YouSee er en del af TDC-koncernen og leverer underholdning til mere end halvdelen af Danmarks husstande. Vi er landets største udbyder af hurtigt bredbånd og forbinder hver dag tusindvis af danskere via Danmarks bedste mobilnetværk.

Læs om YouSee, og alt det du får med, på yousee.dk.

Følg pressemeddelelser fra YouSee

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra YouSee

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum