Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Tingbjerg får et nyt plejehjem

Del

Sundheds- og omsorgsudvalget i København har netop godkendt et projekt med 120 nye plejeboliger på Ruten i Tingbjerg. Projektet er et led i hele udviklingsplanen for Tingbjerg, og skal skabe tættere kontakt mellem de ældre beboere og livet omkring dem.

Tingbjerg får efter planen sit andet plejehjem i 2022. Det skal ligge på Ruten og er en del af den nye plan for bydelen, som igen i år er med på den årlige ghettoliste. Butiksarkaderne på Ruten skal rives ned, og som en del af det nye kompleks får Tingbjerg altså også et nyt plejehjem.

De 120 nye almene plejeboliger får alle tilknyttet fælleskøkken, spisestue og opholdsstue, og beboerne får en let adgang til udearealer som tænkes som en integreret del af bebyggelsen. Plejehjemmet bliver indrettet så beboere og foreninger i lokalområdet kan gøre brug af faciliteterne til gavn for både de ældre og livet i omkring plejehjemmet.

Stedfortrædende sundheds- og omsorgsborgmester Klaus Mygind er meget begejstret for udviklingen i Tingbjerg:

Bydelen er inde i rivende positiv udvikling. Og udviklingsplanen for området omkring Ruten skal være med til at skubbe på for at gøre bydelen mere tryg og mere sammenhængende. Da mange ældre historisk set har fravalgt at flytte på plejehjem i Tingbjerg stiller det nogle særlige krav til projektet, som vi håber at kunne indfri med mere fællesskab og bedre kontakt til det omgivende samfund”.

Den bygning som plejehjemmet skal ligge i kommer til at have butikker i stueetagen, og der vil være sammenhæng mellem ude og inde, med store fælles terrasser og altaner. Projektet kommer til at koste 241 mio., og vil også føre en masse arbejdspladser med sig til bydelen. Der planlægges fire boligtyper, som alle har to vinduer og en fransk altan, hvor de fleste vil være på 46,5 kvadratmeter med stue, soveværelse og bad. Plejehjemmet forventes at stå færdigt i slutningen af 2022.

Læs mere: https://www.kk.dk/indhold/sundheds-og-omsorgsudvalgets-modemateriale/28112019/edoc-agenda/098d8890-d2c9-45eb-9d5e-8162647e3ca6/8bae89b2-d989-4ba7-bfdf-dec0ef69a389

Kontakter

Kontakt pressekonsulent Helene Marie Hassager for yderligere oplysninger: 31203160

Billeder

Information om Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

https://www.kk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum