Turbine Forlaget A/S

Tindrende klare digte fra Martin Glaz Serup

Del

"Uendelige sommer" er titlen på digtsamlingen, der udkommer d. 7. maj på forlaget Turbine.

Martin Glaz Serup skriver i sin nye digtsamling Uendelige sommer om sin døende mormor, om flygtningekrisen, om Øyvind Bergs poesi, om klimaforandringer, om at sidde observerende på en togperron, om årets gang, om fødselsdage og alder, om livets begyndelse og livets afslutning … om livet simpelthen. Altid nærværende, altid tankevækkende, altid dugfriskt og levende skinner digtene smukt og vedvarende med skiftende styrke. Sårbart, intenst og ikke uden humor.

Hvor gammel er du

egentlig

37

nå, du er gammel

du ser ikke så gammel ud

du ser ung ud

men det er du ikke

     du er gammel

Skrevet om Martin Glaz Serups seneste digtsamling Endnu er dagen ikke spildt:

”Og gid, det var et Glaz Serup-digt, man hørte, næste gang man sad i kø i telefonen til vagtlægen klokken tre om natten, så var natten pludselig en gevinst.”

- Lars Bukdahl, Weekendavisen

”Det er både bevægende, rørende, stærkt og ret så rensende at blive kørt grundigt gennem Serups sprogmaskine.”

- Søren R. Fauth, Standart

Martin Glaz Serup (f. 1978) har udgivet elleve børnebøger, seks chapbook-optegnelser og syv digtbøger, hvoraf flere er oversat og udkommet i USA, Tyskland, Sverige, Finland, Mexico og under udgivelse i Grækenland og England. Desuden det boglange litteraturteoretiske essay Relationel poesi og samlingen af personlige miniessays, der undersøger sammenhængen mellem sted, læsning og erindring, en slags selvportræt som læser; Læsesteder. Serup har været med til at grundlægge og redigere tidsskrifterne Apparatur og Litlive og det litterære blogkollektiv Promenaden, og har desuden arbejdet som redaktionssekretær på Hvedekorn. I 2006 modtog han Michael Strunge-prisen for sin poesi, i 2008 Københavns Universitets Guldmedalje for afhandlingen Poesi og relationel æstetik og i 2012 Statens Kunstfonds Treårige arbejdsstipendium. I 2015 blev Serup tildelt ph.d.-graden fra Københavns Universitet for sin afhandling Kulturel erindring og konceptuel vidnesbyrdlitteratur. Serup har desuden siden 2016 været forkvinde for det danske Gertrude Stein-selskab.

Fakta om digtsamlingen:

Titel: Uendelige sommer
Forfatter:
Martin Glaz Serup
Forlag: TURBINE
ISBN: 9788740659160
Sidetal: 220 sider
Vejl. pris 199,95 kr.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum