TUBA

Tiltrængt støtte til unge fra familier med misbrug

Del

En halv mio. kr. skal hjælpe unge fra familier med misbrug, der er særligt udsatte under den aktuelle corona-krise.

Samtlige af Folketingets partier bakker op om at støtte TUBAs arbejde med unge fra familier med misbrug med 500.000 kroner. Pengene er en del af den netop udmeldte børnepakke og skal gå til at kunne give endnu flere unge rådgivning og terapi og støtte dem i at håndtere konsekvenserne af at leve i en familie, hvor forældrene drikker for meget eller tager stoffer.

Og det bliver der i den grad brug for, siger TUBAs landsleder, Henrik Appel:

– Vi er utrolig glade og taknemmelige for den ekstra støtte til vores arbejde. Det er altid svært at være barn i en familie med misbrug, men lige nu er børn og unge fra familier med misbrug ekstra udsatte, fordi de ikke kan komme væk fra misbruget i hjemmet, og fordi forældrenes misbrug måske ovenikøbet eskalerer. Vi ser det allerede nu i vores samtaler med unge, men vi forventer, at behovet for hjælp kun bliver større i tiden efter at Danmark er åbnet op igen, og de unge har mulighed for igen at møde fysisk op i vores afdelinger.

TUBA holder åbent under corona-krisen, men tilbyder i øjeblikket terapi og rådgivning via telefon og videosamtaler, ligesom organisationens chatrådgivning på www.tuba.dk/chat har udvidet åbningstiderne og nu holder åbent hver dag.

Kontakter

Billeder

Links

Information om TUBA

TUBA
TUBA
Vesterbrogade 69, 1. tv
1620 København V

http://www.tuba.dk

TUBA tilbyder specialiseret terapi og rådgivning til unge, der er vokset op i familier med alkohol- eller stofmisbrug. 

TUBA har 33 afdelinger fordelt over hele landet og tilbyder derudover chatrådgivning på www.tuba.dk/chat