DGI

Tiltrængt økonomisk hjælp til idrætsforeninger

Del

DIF og DGI’s corona-hjælpepulje er nu åben for ansøgninger. I alt 44 mio. kroner kan deles ud til lokale idrætsforeninger, der har lidt tab på grund af corona-krisen.

Mens aktiviteterne så småt begynder igen på landets tennisbaner og andre udendørs idrætsfaciliteter efter coronanedlukningen, så er de økonomiske tømmermænd for alvor sat ind i idrætsforeningerne.

Aflyste opvisninger og stævner, mistede kontingentindbetalinger og ingen muligheder for foreningsarbejde på aflyste festivaler og til byfester sætter dybe spor i foreningernes økonomier.

Derfor falder de 44 mio. kroner, som nu kan uddeles i DIF og DGI’s corona-hjælpepulje, på et tørt sted.

”Puljen er en rigtig vigtig og kærkommen hjælp. Vi kan allerede nu se, at det lokale idrætsforeningsliv er voldsomt udfordret økonomisk på grund af krisen. Derfor skal ingen forvente fuld kompensation, men vi arbejder på, at så mange som muligt imødekommes med en økonomisk håndsrækning. Men behovet er enormt,” siger landsformand i DGI, Charlotte Bach Thomassen.

Konsekvenserne er enorme

Det er et bredt udsnit af folketingets partier, der har besluttet at yde det ekstraordinære tilskud til lokale idrætsforeninger. Og den fælles opmærksomhed fra folketing og regering på, at også den folkelige idræt og foreningerne lider, vækker glæde i DIF:

”Det her er en vigtig håndsrækning, men hver eneste dag er der nye eksempler på foreninger i nød, og coronakrisens konsekvenser for foreningslivet er enorm. Politikerne ved, hvilken værdi idrætsforeningerne tilfører befolkningen og lokalsamfundene, og vi fortsætter vores dialog med politikerne om behovet for yderligere tiltag til at støtte op om det frivillige foreningsliv,” siger DIF’s formand Niels Nygaard.

DIF og DGI's corona-hjælpepulje kan ansøges af alle breddeidrætsforeninger, der er ramt økonomisk af COVID-19. Det er ikke et krav, at ansøgende idrætsforeninger skal være medlem af DIF og/eller DGI. Corona-hjælpepuljen kan også ansøges af lokale foreninger inden for det selvorganiserede idrætsområde, udsatteidrætten og esport. Firmaidrætsforeninger henvises til den særskilte corona-hjælpepulje under Dansk Firmaidrætsforbund.

Corona-hjælpepuljen er til gengæld ikke etableret til støtte for eliteidræt og idrætsforeninger, der søger dækning af udgifter til aflyste større arrangementer over 350 deltagere. Disse foreninger henvises til lønkompensationsordningen og kompensationsordningen for arrangører af større arrangementer.

DIF og DGI's corona-hjælpepulje er åben for ansøgning fra d. 1. maj til og med 15. maj. Alle ansøgninger forventes behandlet senest i løbet af juni.

Om DIF og DGI’s corona-hjælpepulje

Et bredt udsnit af folketingets partier besluttede den 7. april at yde et ekstraordinært tilskud på 50 mio. kr. til lokale idræts- og spejderforeninger og fortrinsvis til de foreninger, der er hårdest ramt af eksempelvis medlemstilbagegang og aflyste mindre arrangementer med under 350 deltagere.

Midlerne fordeles forholdsmæssigt i de tre lokalforeningspuljer, der allerede eksisterer på idræts- og spejderområdet. DIF og DGI modtager i alt 44 millioner kroner, som administreres i fællesskab. Firmaidrætten modtager 3,5 millioner til uddeling blandt sine foreninger, mens DUF modtager 2,5 millioner til uddeling til deres foreninger.

Nøgleord

Kontakter

Niels Nygaard

Formand, DIF, nny@difdk

Charlotte Bach Thomassen

Landsformand, DGI

Tlf: 3028 3295

Lars Hestbech

Kommunikationskonsulent, DIF

Tlf: 23323784. lhe@dif.dk


Tobias Eichner Larsen

Pressemedarbejder, DGI

Tlf: 61696618, tobias.larsen@dgi.dk

For konkrete spørgsmål om puljen og dennes kriterier kontakt konsulent i DIF og DGI’s corona-hjælpepulje, Trygve Laub Asserhøj, 61311116, taa@dif.dk

Links

Information om DGI

DGI
DGI
Vingsted Skovvej 1
7182 Bredsten

79 40 40 40https://www.dgi.dk/

Følg pressemeddelelser fra DGI

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DGI

Landsbyerne i landsbyfællesskabet Østdjurs er blevet mere robuste af samarbejde11.6.2020 05:01:00 CESTPressemeddelelse

Landsbyer, der samarbejder i en klynge, gør den enkelte landsby mere robust. Det viser en evaluering fra Aalborg Universitet af landsbyklynger i hele Danmark. Landsbyfællesskabet Østdjurs, som består af 14 minde landsbyer i de fire sogne Rosmus, Hyllested, Tirstrup og Fuglslev, har også haft glæde af samarbejdet og er gennem fokus på bosætning og bæredygtighed kommet på forkant med fremtiden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum