Aarhus Universitet: Arts

Tiltrædelsesforelæsninger ved professor Hanne Bruun og professor Kirsten Frandsen

Del

Professor Hanne Bruun holder sammen med professor Kirsten Frandsen tiltrædelsesforelæsning fredag den 10 maj kl. 14:00 — 15:30. Forelæsningerne finder sted på Aarhus Universitet i Peter Bøgh Andersen Auditoriet, bygning 5335-016, Finlandsgade 21, 8200 Aarhus N

Professor Hanne Bruun holder tiltrædelsesforelæsningen:

 "TV i den digitale æra: Udfordringer og muligheder for public service medier"

Hanne Bruun er ansat som professor i medievidenskab. I sin forskning arbejder hun blandt andet på at belyse, hvad fænomenet genre betyder i de kommunikative kredsløb mellem medievirksomheder, medieprodukter og mediebrugere. Aktuelt arbejder hun også med et projekt om tv-programfladen i den digitale æra, hvor et traditionelt lineært tv-paradigme udfordres af et non-lineært. Produktionskulturen er derfor i opbrud. Projektet belyser, hvordan medievirksomhederne forsøger at navigere i den digitale æras udfordringer, og på hvordan de sociokulturelle kontekster, samt industrielle og kulturpolitiske vilkår, tv er en del af, påvirker den proces og dermed i sidste ende tv-mediets sociokulturelle og politiske betydning nationalt og internationalt.

CV
Cand.mag. i Nordisk Sprog og Litteratur og Visuel Kommunikation (1990), Aarhus Universitet, Ph.d. i medievidenskab (1997), Aarhus Universitet. Adjunkt i medievidenskab 1998, lektor fra 2001 og lektor-MSK fra 2010. Studieleder på medievidenskab, AU, 2004-2007, leder af forskningsprogrammet Medier, Kommunikation og Samfund, IKK, 2012-2017 og leder af Centre for Media Industries and Production Studies, IKK 2017+. Medleder og medstifter af ECREA-sektionen: Media Industries and Cultural Production 2012-2018. Medlem af Slots- og Kulturstyrelsen redaktionspanel 2018+.

Professor Kirsten Frandsen holder tiltrædelsesforelæsningen:

"Når sport bliver til medier og medier bliver til sport"

Kirsten Frandsen har gennem mange år beskæftiget sig med forholdet mellem medier og sport og således arbejdet med medier i et interdisciplinært perspektiv. Sport har gentagne gange i historien spillet en vigtig strategisk rolle for mediers udvikling. Mediers dækning af sport, medieorganisationers forandrede relationer til sportens organisationer og udøvere, samt mediers betydning for det sportsinteresserede publikum og fans har alt sammen været produktive ’hot spots’ til at belyse mediers mere vidtrækkende samfundsmæssige betydning – herunder anknytning til bredere kommercialiserings- og globaliseringsprocesser.  

CV
(1991) Cand.mag i dansk og massekommunikation, Aarhus Universitet. (1996) Ph.D i informations- og medievidenskab, Aarhus Universitet. (1997-) Adjunkt og senere lektor på Aarhus Universitet. (2001-2005) Studieleder, medievidenskab, (2006-2009) leder af det kollektive forskningsprojekt ”Tv-underholdning – flermedialitet og viden”, (2006-2010) viceinstitutleder, Institut for informations- og medievidenskab, (2010-2014) leder af Ph.D program i IT, kommunikation, medier og journalistik, (2014-) Medlem af Forskningsrådet for Kultur og Kommunikation, Danmarks Frie Forskningsfond.

Kontakter

Hanne Bruun
Professor i Medievidenskab
Mail: hbruun@cc.au.dk
Fastnet: +45 8716 1974

Kirsten Frandsen
Professor i Medievidenskab
Mail: imvkf@cc.au.dk
Fastnet: +45 9716 1964

Information om Aarhus Universitet: Arts

Aarhus Universitet: Arts
Aarhus Universitet: ArtsFølg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Talblinde elever skal findes med ny test3.6.2019 10:18:25 CESTPressemeddelelse

Ansatte på DPU, Aarhus Universitet og Professionshøjskolen Absalon har udviklet de første forskningsbaserede testmaterialer for talblindhed i Danmark. Målet er at få identificeret og støttet elever omkring 4. klasse, som kan være velbegavede, men som døjer med en decideret funktionsnedsættelse, når det handler om tal og grundlæggende regnefærdigheder. Der er behov for at materialerne nu afprøves mere i praksis.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum