Hjørring Kommune

Tiltag i Hjørring Kommune på baggrund af stigende smittetal

Del
Foto: Hjørring Kommune.
Foto: Hjørring Kommune.

De seneste smittetal fra Styrelsen for Patientsikkerhed viser, at smittetallet i Hjørring Kommune fortsat er højt og desværre også stigende. Smitten er geografisk spredt rundt i kommunen på fortrinsvis voksne og ældre borgere. Over halvdelen af de nye smittede inden for den seneste uge er fra Hirtshalsområdet.

- Derfor er nu helt afgørende, at alle borgere i Hjørring Kommune hjælper til med at mindske risikoen for yderligere smittespredning. Vi skal hjælpe hinanden ved at holde afstand, huske god håndhygiejne og være ekstra opmærksomme på at gøre rent på de steder, som mange personer rører ved. Det er nu, at vi igen skal tage fat i os selv og holde fast i de kendte gode vaner, så vi kan standse smittespredningen og få antallet af smittede til igen at falde, siger borgmester Arne Boelt.

- Da en stor del af de smittede kommer fra Hirtshals-området, vil jeg gerne komme med en særlig opfordring til borgerne i Hirtshals om at have fokus på retningslinjerne og bruge regionens mobile testenhed, som kommer forbi Hirtshals på søndag og mandag, siger han.

I de seneste uger er der desuden konstateret smitte på en række minkfarme i kommunen. Hjørring Kommunes kriseledelse er i dialog med myndighederne om sammenhængen mellem den konstaterede smitte på et antal minkfarme og smittetallet generelt. Hjørring Kommune opfordrer alle med relation til minkfarme til at være særligt opmærksomme på sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

Hjørring Kommune har indført følgende:

Der er besøgsrestriktioner på alle plejecentre og botilbud for sårbare borgere (Se pressemeddelelse fra Hjørring Kommune i tirsdags).

Byrådsmøder vil i den kommende tid blive afholdt uden tilhørere, men kan følges som altid på Hjørring Antenneselskabs kanal eller på www.hjoerring.dk.

Alle medarbejdere er blevet opfordret til kun at afholde absolut nødvendige fysiske møder på tværs af mange arbejdspladser og med eksterne i foreløbigt de næste 14 dage.

Derudover vil kommunen i den kommende tid begrænse fysiske møder med borgere og i stedet i videst muligt omfang gennemføre møder via Teams eller telefonisk. Desuden har alle medarbejdere i administrationen i forvejen fokus på at arbejde hjemmefra i et større omfang end normalt.

Tiltagene har ikke en betydning for de borgere, der her og nu modtager hjælp, støtte og andre kommunale ydelser.

Opfordringer til alle borgere i Hjørring Kommune:

Begræns i videst muligt omfang alle arrangementer, private såvel som offentlige, for eksempel konferencer, private fester og sammenkomster.

Undgå at flere fra samme husstand går på indkøb i samme forretning.

Oplever man de mindste symptomer på Covid19 – kontakt egen læge hurtigst muligt.

Borgere i Hirtshalsområdet har mulighed for at blive testet af regionens mobile testenhed på både søndag og mandag. Den holder i Havnegade mellem kl. 10 og kl. 15.

Benyt muligheden for at blive testet i teltet på Arsenalvej i Hjørring, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er blevet smittet. Dog kan man kun blive testet her, hvis man er symptomfri.

Hjørring Kommune vil i den kommende tid nøje overveje hvilke kommunale arrangementer, der kan blive gennemført, og hvilke der bliver nødvendig at aflyse.

Opfordringerne gælder indtil smittetallet i Hjørring Kommune igen er nedbragt til et lavt niveau.

- Vi har vist én gang tidligere, at vi tage fat i os selv og holde fast i de gode vaner. Nu skal vi gøre det igen, så vi kan standse smittespredningen og få antallet af smittede til at falde, siger borgmester Arne Boelt.

Kontakter

Borgmester Arne Boelt på 41 22 30 69

Kommunaldirektør Tommy Christiansen på 41 22 30 12

Billeder

Foto: Hjørring Kommune.
Foto: Hjørring Kommune.
Download

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Hjørringmodellen og Ungegarantien får flere i job og uddannelse25.9.2020 09:35:23 CESTPressemeddelelse

Hjørring Kommune er trods corona-krisen lykkedes med markant at nedbringe antallet af borgere på kontanthjælp og at bringe flere borgere i job og uddannelse. - Beskæftigelsesindsatsen har grundlæggende to formål; dels at sikre virksomhederne den rette kvalificerede arbejdskraft og dels at forebygge langtidsledighed. Det er opfyldelsen disse to formål vi i Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget skal og vil måles på – det er så at sige vores benchmark, siger formand for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget i Hjørring kommune, Thomas Klimek (S) på baggrund af de seneste tal for antallet af borgere på kontanthjælp. Antallet af jobparate borgere på kontanthjælp er således faldet fra 188 i august 2019 til nu 133 i august 2020, hvilket svarer til en nedgang på knapt 30 pct. Dette er en markant bedre udvikling sammenlignet med tallene for landsplan og for de øvrige kommuner i Nordjylland. Samtidig er det lykkedes at få flere unge i job og uddannelse i den samme periode, ikke mindst som følge

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum