Hjørring Kommune

Tiltag i Hjørring Kommune på baggrund af stigende smittetal

Del
Foto: Hjørring Kommune.
Foto: Hjørring Kommune.

De seneste smittetal fra Styrelsen for Patientsikkerhed viser, at smittetallet i Hjørring Kommune fortsat er højt og desværre også stigende. Smitten er geografisk spredt rundt i kommunen på fortrinsvis voksne og ældre borgere. Over halvdelen af de nye smittede inden for den seneste uge er fra Hirtshalsområdet.

- Derfor er nu helt afgørende, at alle borgere i Hjørring Kommune hjælper til med at mindske risikoen for yderligere smittespredning. Vi skal hjælpe hinanden ved at holde afstand, huske god håndhygiejne og være ekstra opmærksomme på at gøre rent på de steder, som mange personer rører ved. Det er nu, at vi igen skal tage fat i os selv og holde fast i de kendte gode vaner, så vi kan standse smittespredningen og få antallet af smittede til igen at falde, siger borgmester Arne Boelt.

- Da en stor del af de smittede kommer fra Hirtshals-området, vil jeg gerne komme med en særlig opfordring til borgerne i Hirtshals om at have fokus på retningslinjerne og bruge regionens mobile testenhed, som kommer forbi Hirtshals på søndag og mandag, siger han.

I de seneste uger er der desuden konstateret smitte på en række minkfarme i kommunen. Hjørring Kommunes kriseledelse er i dialog med myndighederne om sammenhængen mellem den konstaterede smitte på et antal minkfarme og smittetallet generelt. Hjørring Kommune opfordrer alle med relation til minkfarme til at være særligt opmærksomme på sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

Hjørring Kommune har indført følgende:

Der er besøgsrestriktioner på alle plejecentre og botilbud for sårbare borgere (Se pressemeddelelse fra Hjørring Kommune i tirsdags).

Byrådsmøder vil i den kommende tid blive afholdt uden tilhørere, men kan følges som altid på Hjørring Antenneselskabs kanal eller på www.hjoerring.dk.

Alle medarbejdere er blevet opfordret til kun at afholde absolut nødvendige fysiske møder på tværs af mange arbejdspladser og med eksterne i foreløbigt de næste 14 dage.

Derudover vil kommunen i den kommende tid begrænse fysiske møder med borgere og i stedet i videst muligt omfang gennemføre møder via Teams eller telefonisk. Desuden har alle medarbejdere i administrationen i forvejen fokus på at arbejde hjemmefra i et større omfang end normalt.

Tiltagene har ikke en betydning for de borgere, der her og nu modtager hjælp, støtte og andre kommunale ydelser.

Opfordringer til alle borgere i Hjørring Kommune:

Begræns i videst muligt omfang alle arrangementer, private såvel som offentlige, for eksempel konferencer, private fester og sammenkomster.

Undgå at flere fra samme husstand går på indkøb i samme forretning.

Oplever man de mindste symptomer på Covid19 – kontakt egen læge hurtigst muligt.

Borgere i Hirtshalsområdet har mulighed for at blive testet af regionens mobile testenhed på både søndag og mandag. Den holder i Havnegade mellem kl. 10 og kl. 15.

Benyt muligheden for at blive testet i teltet på Arsenalvej i Hjørring, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er blevet smittet. Dog kan man kun blive testet her, hvis man er symptomfri.

Hjørring Kommune vil i den kommende tid nøje overveje hvilke kommunale arrangementer, der kan blive gennemført, og hvilke der bliver nødvendig at aflyse.

Opfordringerne gælder indtil smittetallet i Hjørring Kommune igen er nedbragt til et lavt niveau.

- Vi har vist én gang tidligere, at vi tage fat i os selv og holde fast i de gode vaner. Nu skal vi gøre det igen, så vi kan standse smittespredningen og få antallet af smittede til at falde, siger borgmester Arne Boelt.

Kontakter

Borgmester Arne Boelt på 41 22 30 69

Kommunaldirektør Tommy Christiansen på 41 22 30 12

Billeder

Foto: Hjørring Kommune.
Foto: Hjørring Kommune.
Download

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Besøgsrestriktioner på alle ældrecentre og botilbud i Hjørring Kommune16.12.2020 17:12:20 CETPressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag udstedt påbud om besøgsrestriktioner på alle ældrecentre i Hjørring Kommune. Restriktionerne træder i kraft i morgen torsdag d. 17. december og bliver ifølge styrelsen indført på grund af et stigende smittetryk. De nye restriktioner vil indebære, at den enkelte beboer kan udpege én pårørende, som kan aflægge besøg i beboerens egen bolig. Derudover kan to pårørende aflægge besøg i særlige besøgsrum. Det er dog fortsat også muligt med besøg i kritiske situationer. Hjørring Kommune forventer, i løbet af et par dage, at modtage et tilsvarende påbud om besøgsrestriktioner fra Social- og Indenrigsministeriet gældende sociale botilbud med sårbare borgere. Alle plejecentre vil orientere både beboere og pårørende om besøgsforbuddet fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Hvis pårørende har spørgsmål, er de velkommen til at henvende sig til plejecenteret/botilbuddet. Påbuddet om besøgsrestriktioner fra Styrelsen for Patientsikkerhed er vedlagt som bilag.

Besøgsrestriktionerne på plejecentre og botilbud bliver ophævet24.11.2020 14:42:59 CETPressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed og Social- og Indenrigsministeriet har besluttet at ophæve besøgsrestriktionerne på henholdsvis plejecentre og botilbud i Hjørring Kommune, som har været gældende i store dele af efteråret. Styrelsen begrunder åbningen for besøg med, at smittetrykket den seneste uge har været lavt samt at der ikke længere er farme med smittede mink. - Jeg er meget glad for, at det igen bliver muligt for pårørende at komme på besøg på vores plejecentre og botilbud. Der er ingen tvivl om at rigtig mange blandt både beboere og pårørende, har oplevet et stort afsavn i de seneste par måneder. Jeg håber for alle at det meget lave smittetryk kan fastholdes i en længere periode, og gerne helt til vaccinen kommer, så vi ikke igen kommer i en situation, hvor der skal indføres besøgsrestriktioner, siger formand for Sundheds- Ældre- Handicapudvalget, Per Møller (K). Det vil fortsat være et krav om at anvende mundbind i forbindelse med besøg, og besøgene skal ske i overensstemmelse me

Borgere og politikere taler sammen og finder fælles retning29.10.2020 08:54:03 CETPressemeddelelse

Borgere og politikere, der mødes omkring samme bord gennem et helt år. Det har været opskriften på en ny måde at arbejde på i Hjørring Kommune. I august 2019 blev to grupper med borgere og politikere sat i gang. Den ene gruppe, ”Boligliv”, har siden arbejdet med hvilke boliger vi i fremtiden skal bo i, og de forskellige måder vi vil bo på. Den anden gruppe, ”Kystliv”, har arbejdet med anbefalinger for udvikling af hverdagsliv og turismeliv for kommunens kyststrækning med Løkken i syd til Tversted i nord. Grupperne har mødtes adskillige gange og det har for alle været en helt ny arbejdsform. På møderne er borgere og politikere blevet præsenteret for forskellige oplæg som input til de efterfølgende livlige og gode drøftelser i begge grupper. - Det har været positivt at opleve, at borgerne var med hele vejen i processen. Ingen blev koblet af. Som borger var det spændende at være med helt inde i maskinrummet og få et indblik i de faglige og politiske mellemregninger. Alle lærer også noget

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum