Erhvervsministeriet

Tilsynet med alternative investeringer og cyberkriminalitet styrkes

Del

Finanstilsynet får tilført 13 mio. kr. til at styrke en række tilsynsopgaver og til nye initiativer inden for bl.a. digitalisering, IT-sikkerhed og tilsyn med forsikrings- og pensionssektoren

Erhvervsminister Brian Mikkelsen udtaler:

”Finanstilsynets indsats mod truslen fra cyberkriminalitet skal styrkes, da risikoen fra cyberkriminalitet mod private virksomheder er steget med den øgede digitalisering. Vi ønsker en bedre regeloverholdelse og sikkerhed på området, og de nye tiltag skal fremme en velfungerende og stabil finansiel sektor i Danmark."

Folketingets Finansudvalg har netop bevilliget i alt 13 mio. kr. til Finanstilsynet, svarende til ca. 16 årsværk i 2017. Dermed er der skabt mulighed for, at Finanstilsynet kan styrke tilsynet med IT-sikkerhed på det finansielle område, forsikrings- og pensionsområdet, og herunder betalingstjenester og fortsat udbygning af det fælles indberetningssystem med Nationalbanken.

”Vi styrker tilsynet med forsikrings- og pensionsområdet for at bevare trygheden for danskernes pensionsopsparinger. Denne indsats skal blandt andet imødekomme den kraftige vækst i pensionssektorens alternative investeringer, så vi sikrer, at der er styr på risikoen, når pensionsselskaberne investerer,” siger erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Kontaktperson:

Pressechef René Gyldensteen: tlf: 91 33 70 15 / rgy@em.dk  

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Regeringen sender lovforslag om udvidelse af de to testcentre for store vindmøller i Høvsøre og Østerild i høring11.12.2017 15:31pressemeddelelse

I dag sendes udkast til lovforslag om at udvide de to nationale testcentre for store vindmøller ved Høvsøre og Østerild i høring. Med lovudkastet udvides centrene med i alt fire nye testpladser. Dermed fremtidssikres den teknologiske udvikling, idet der gives mulighed for, at møllerne kan øges i højden. Centrene vil i fremtiden kunne rumme 16 testpladser, hvor det vil være muligt at teste avanceret teknologi og nye vindmølletyper.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum