Lolland Kommune

Tillykke til Fejø - Årets Landsby 2018

Del

Fejø i Smålandshavet er blevet Årets Landsby 2018. Et glædeligt og fortjent valg - og et kæmpe skulderklap til øboerne i Smålandshavet.

"Det her er Fejøs og fejbattingernes dag. Deres ildhu, fællesskab og ansvar for deres lokalsamfund fortjener stor anerkendelse og respekt. Det er dejligt at opleve, at Fejø i dag får den anerkendelse. Et stort - og fortjent - tillykke herfra", siger borgmester Holger Schou Rasmussen.

Temaet i årets kåring har været "Den samarbejdende landsby", og landsbyernes egen indsats for at sikre befolkningsgrundlag og arbejdsladser til sine beboere. På Fejø er det bl.a. det lokale samarbejde for at bevare øens skole, der har gjort en stor forskel. Det gælder for beboersammensætningen, hvor en skole trækker flere børnefamilier til, ligesom det også har betydning for indbyggertallet, som fra 2017 til 2018 er steget med fem procent - fra 434 til 456. 

"På Fejø venter man ikke på udviklingen, man skaber den selv. Det gør man i rigtig mange lokalsamfund, men få steder er det så tydeligt som på Fejø", siger Holger Schou Rasmussen og peger på hjemmeplejen som et andet område, hvor øerne i Smålandshavet udfordrer de rammer, vi som samfund stiller op.

"Fejø udfordrer, men de går også altid ind i det konstruktive medspil for søge bedre løsninger end de foreslåede. Prisen som Årets Landsby, er derfor også, som jeg ser det, et stort skuldersklap til Fejø for det konstruktive samarbejde og den gode dialog. Ikke bare lokalt på øen, men også med kommune og andre myndigheder for at finde de bedste løsninger. Det har jeg stor respekt for, for hvem ved bedre, hvad der virker for Fejø end beboerne selv?", slutter borgmesteren. 

Om prisen Årets Landsby

Bag prisen står Landdistrikternes Fællesråd, Landsbyerne i Danmark og Forenet Kredit, foreningen bag Nykredit og Totalkredit. Den tidligere socialdemokratiske minister Carsten Hansen er formand for bedømmelseskomitéen. I år var der i tildelingen af prisen lagt vægt på samarbejdet i landsbyen.

Foruden Fejø var Ryslinge på Fyn og Gludsted i Ikast-Brande Kommune finalister i kampen om prisen.

Om Fejø

Fejø har deres egen hjemmeside, der henvender sig til turister, tilflyttere og øboere. Hjemmesiden ses her.

Nøgleord

Kontakter

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Invitation til fyraftensmøde om udvikling af ambassadørkorps22.1.2019 06:00:00Pressemeddelelse

Lolland Kommune har i efteråret 2018 igangsat bosætningskampagnen ”Lolland Lever Livet” som led i byrådets ønske om at skabe øget fokus på bosætning. Kampagnen skal fortælle de gode historier om attraktive boliger, fantastisk natur og stærkt fællesskab på Lolland, men de bedste ambassadører er dog borgerne selv, og derfor inviterer Lolland Kommune til et fyraftensmøde om udviklingen af et ambassadørkorps.

Barnets tarv lægges til grund for tvangsadoptioner18.1.2019 12:00:00Pressemeddelelse

Børne- og socialministeren har 16. januar 2019 afgivet svar på folketingmedlems Karin Nødgaards §20-spørgsmål om tvangsadoptioner i Lolland Kommune med henvisning til en artikel på dr.dk den 19. december. Spørgsmålet kan give indtryk af, at tvangsadoptioner i Lolland Kommune sker ud fra økonomiske hensyn og ikke barnets tarv. Det er ikke korrekt, som Lolland Kommune også gjorde opmærksom på samme dag, som artiklen blev bragt på dr.dk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum