LO • Landsorganisationen i Danmark

Tilfreds med flertal for ny ferielov

Del

LO er glad for, at et flertal i Folketinget har indgået en aftale om en ny ferielov, som sikrer lønmodtagerne løn i ferien det første år, de arbejder.

– Vi er glade for, at regeringen og Folketinget har fulgt op på betænkningen fra Ferielovudvalget. Det er kun rimeligt, at debuterende og tilbagevendte på arbejdsmarkedet har ret til at holde betalt ferie det første år, siger LO’s formand Lizette Risgaard.

Den kommende ferielov forventes at træde i kraft fra september 2020. Et bredt flertal i Folketinget har godkendt arbejdsmarkedets parters forslag om ”samtidighedsferie”, der sikrer, at alle kan holde betalt ferie i det første år på arbejdsmarkedet. Som det er nu, kan der gå helt op til 16 måneder, før nye på arbejdsmarkedet kan holde betalt ferie.

Aftalen er et oplagt eksempel på, at den danske model fungerer optimalt, mener Lizette Risgaard.

– Det er afgørende, at Danmark har en fleksibel og robust ferielov, som værner om lønmodtagerne og tager hensyn til arbejdsgiverne, siger hun.

Kontakt: LO pressetelefon 26 11 97 10.

Information om LO • Landsorganisationen i Danmark

LO • Landsorganisationen i Danmark
LO • Landsorganisationen i Danmark
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00http://www.lo.dk/

Følg pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum