Region Hovedstaden

Tilbud om daglig venteliste til restvacciner

Del

Region Hovedstaden åbner nu for en dag til dag-venteliste, der skal erstatte ordningen med at køre overskydende vacciner fra vaccinationscentre til akuthospitalerne

Fra torsdag den 25. marts vil borgere, der har fået en invitation til vaccination – enten med brev eller i eBoks – kunne gå ind på Region Hovedstadens hjemmeside og skrive sig på en venteliste til vaccination.

Hvis der bliver enkelte doser vacciner til overs fra de fem store vaccinationscentre + Bornholm, så vil det enkelte vaccinationscenter udvælge de ældste på dagens venteliste og ringe og bede dem komme til vaccinationscenteret op mod lukketid.

Vacciner er skrøbelige og holder kun kort tid, når et glas er åbnet, og derfor er det også et krav, at borgeren kan transportere sig til vaccinationscenteret inden for max 30 minutter. Borgerne skal også være opmærksomme på, at de kun er skrevet op for den pågældende dag. Når dagens restvacciner er blevet fordelt, slettes listen.

Regionen har kun få overskydende vacciner

”Vi har faktisk kun ganske få restvacciner. Det svinger mellem 0 og 25 om dagen for hele regionen, og indtil nu har vi hver aften kørt eventuelle overskydende vacciner ind til det nærmeste akuthospital, som har brugt dem til at vaccinere personer i målgrupperne,” fortæller Helene Bliddal Døssing, konstitueret vicedirektør ved Region Hovedstadens Akutberedskab med ansvar for regionens vaccinecentre

Hun understreger, at det gav god mening i en periode at levere restvacciner på hospitalerne, for det gav mulighed for at de kunne gives til den mest skrøbelige målgruppe.

”Men nu hvor der er åbnet for andre og mindre skrøbelige målgrupper, vil borgerne have nemmere ved at møde op med kort varsel i centrene og få de overskydende vacciner,” siger Helene Bliddal Døssing.

Læs mere og få svar på generelle spørgsmål om vaccination mod COVID-19 på Region Hovedstadens hjemmeside

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum