Topdanmark A/S

Til Bilister: Rekord regn i marts giver fedtede vej

Del

Trods evt. godt vejr skal bilister vogte sig for glatte landeveje. For en særdeles våd marts måned har gjort jorden så våd, at vejene bliver smattede, når landmænd i disse dage spreder gylle på marken. Og det øger risikoen for ulykker, oplyser forsikringsselskabet Topdanmark.

Nu skal gødningen ud og derfor sætter landmænd og maskinstationer i disse dage kursen imod markerne. Men marts har været våd, og det er markerne også. Det sætter sit præg på vejene og øger risikoen for ulykker, oplyser forsikringsselskabet Topdanmark.

”Over 100 mm regn i marts betyder, at der er meget vand i jorden. Det kan derfor ikke undgås, at der bliver trukket smat med ud på vejene, og det øger risikoen for ulykker på landevejene,” siger Svend-Anker Worm, der er agronom i Topdanmark.

Derfor opfordrer han bilister til at være ekstra opmærksomme, når de møder arbejdende landmænd på landevejene og sætte farten ned på vejstrækninger, der kan være fedtede og glatte. Samtidig opfordrer han landmændene til at rydde op, når arbejdsdagen er omme.

”Selvom vejret ser tørt og ufarligt ud, kan en regnbyge ændre vejene til en leret glidebane. Vi ser hvert år, at billister kører galt som følge af de glatte veje. Og selv om landmændene er dækket gennem deres ansvarsforsikring, er det et tungt ansvar at bære, hvis ulykken også betyder, at nogen er kommet til skade,” siger han.

Husk kosten
For at forebygge at bilister kommer galt afsted, er det en god idé at sætte skilte op på de glatte strækninger. Og så i øvrigt anskaffe sig en kost til traktoren og sørge for at rydde op, når dagens arbejde er overstået.

”Mens arbejdet udføres, behøver landmanden ikke rense vejen, men når man er færdig er det vigtigt, at vejen ikke er dækket af pløre og ælte, som bilisterne kan risikere at skride ud i,” siger Svend-Anker Worm.

Kontakt:
Agronom i Topdanmark, Svend-Anker Worm, telefon 23 38 29 36.
Pressemedarbejder i Topdanmark, Maja Korshin, telefon 51 79 93 56.

Billedtekst
De glatte veje kan være skyld i ulykker, og forsikringsselskabet Topdanmark råder derfor landmænd til at være påpasselige og rydde op efter sig.
Foto: Topdanmark

Information om Topdanmark A/S

Topdanmark A/S
Topdanmark A/S
Borupvang 4
2750 Ballerup

https://www.topdanmark.com/

Kommunikations- og pressepolitik:
Målet for Topdanmarks kommunikationspolitik er at udbrede kendskabet til - og vinde forståelse for - koncernens overordnede mål. Som udgangspunkt ønsker vi at være lettilgængelige, hurtige og effektive med information på forsikringsområdet.

Følg pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum