Green Power Denmark

Tidligere V-minister Kristian Jensen bliver administrerende direktør for Green Power Denmark

Del

Danmarks nye grønne erhvervsorganisation har valgt administrerende direktør: Det bliver Venstres tidligere næstformand Kristian Jensen, der sætter sig i stolen. Et perfekt match, siger bestyrelsesformand for Green Power Denmark Jesper Hjulmand.

Snart får Green Power Denmark sin første mand i direktørstolen, når tidligere skatte-, udenrigs- og finansminister, tidligere næstformand i Venstre, Kristian Jensen tiltræder som administrerende direktør.

- Jeg er glad og stolt over, at kunne tiltræde som administrerende direktør for Green Power Denmark. Intet er vigtigere lige nu end at sætte tempo på den grønne omstilling og elektrificeringen, og det er kernen i Green Power Denmarks arbejde. Det er på alle måder et drømmejob, siger Kristian Jensen.

- Green Power Denmark samler alle aktører, der ønsker en accelereret elektrificering med grøn strøm. Med de unikke kompetencer vi har inden for grøn energi og forsyning i Danmark, står vi stærkt, og vi har alle muligheder for at præge den grønne omstilling på en måde, der ikke er set tidligere.

- Selv om det er svært at forlade Udenrigsministeriet, så forlader jeg det, som jeg har kaldt verdens sjoveste job for at tage fat på verdens vigtigste job: at sikre hurtig omstilling og konkurrencedygtig grøn energi. Med tanke på klimaets tilstand og sikkerhedssituationen i Europa er det tydeligt, at vi får travlt fra starten, siger Kristian Jensen.

Efter 23 år som medlem af Folketinget, minister og næstformand i Venstre stoppede Kristian Jensen i Folketinget i fjor for at blive særlig repræsentant for Danmark i FN, hvor han har arbejdet for, at Danmark får en plads i FN’s sikkerhedsråd i 2025.

Green Power Denmarks formand Jesper Hjulmand ser frem til samarbejdet med Kristian Jensen:

- Vi har i Kristian fundet en yderst kompetent direktør til at stå i spidsen for Green Power Denmark og en samlet stærk energisektor, og vi glæder os til at få ham med om bord. Kristian er med sin store politiske indsigt og erfaring fra medlemsorganisationer den helt rette til at samle vores mange medlemmer om den fælles ambition at bidrage til Danmarks position som globalt foregangsland indenfor grøn energi, grøn teknologi og grøn infrastruktur og endegyldigt målsætningen om en fossilfri fremtid.

Green Power Denmark blev etableret den 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft. Organisationen har for nuværende to kontorer i København og kontor i Aarhus og Bruxelles. I alt er der ca. 125 fuldtidsansatte.

Kristian Jensen tiltræder efter nærmere aftale med Udenrigsministeriet, når han er frigjort for indgåede aftaler og senest ved udgangen af april. Kristian Jensen har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer.

 

Kristian Jensens CV: 

Særlig repræsentant for Danmark vedr. valget til FN’s Sikkerhedsråd marts 2021

Næstformand Venstre 2009 - 2019

Folketingsmedlem 1998 – 2021

Finansminister 2016 – 2019

Udenrigsminister 2015 – 2016

Skatteminister 2004 – 2010

Nøgleord

Kontakter

Information om Green Power Denmark

Green Power Denmark
Green Power Denmark
Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C

35 300 400http://greenpowerdenmark.dk

Green Power Denmark er Danmarks grønne erhvervsorganisation og vil fungere som talerør for den danske energisektor. Sammen med vores mere end 1500 medlemmer arbejder vi for, at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm. Green Power Denmark repræsenterer både energiindustrien, store og små ejere og opstillere af energiteknologi samt de selskaber, der driver det danske elnet og handler med energi.
Green Power Denmark blev grundlagt 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft. 

Følg pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Power Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum